GENEL - 08 Mart 2018 Perşembe 16:16

Sultangazi Belediyesi’nden yüzlerce kadına resepsiyon

A
A
A
Sultangazi Belediyesi’nden yüzlerce kadına resepsiyon

Sultangazi Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği resepsiyonda, yüzlerce kadını ağırladı.

Sultangazi Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği resepsiyonda, yüzlerce kadını ağırladı. Program sonrası, Milli Mücadele’nin Kayıp ve Cesur Kadınlarının sahneye yansıtıldığı tiyatro gösterimi izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.


Sultangazi Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. ‘Milli Mücadele’nin Kayıp ve Cesur Kadınları’ temalı programda tarihe yön veren kadınlar sahneye yansıtıldı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği özel tiyatro gösterimi, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Tiyatro öncesi Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay , Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonda yüzlerce kadınla bir araya geldi.


Kadına şiddetin artmasının önüne geçmek için herkese ayrı ayrı görevler düştüğünü belirten Başkan Cahit Altunay, kadınların toplumun en önemli mimari olduğunun altını çizdi. Altunay, “Bugün bu organizasyonlar belki biraz farkındalık ortaya koymak, , belki biraz daha duyarlılık arttırmak adına çok büyük önem taşıyor. Her zaman şunu ifade ediyorum. kadınlar Günü’nde erkekleri toplamak lazım. Belki Babalar Günü’nde de kadınlara bazı şeyler söylemek lazım. O kadındır ki, düne kadar tarlada ekmeğini çıkarırken, kucağında ve sırtında çocuğunu büyütüyordu. Her ne kadar bugün kapalı dairelerde, veya plazalarda da olsa . O günden gelen mücadelesini asla bırakmadı, asla teslim etmedi. Bugün hayatın devamı için bu mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. İstiyoruz ki, örnek bir toplumuz dahada lider bir ülke, lider bir toplum olmalıyız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir