GENEL - 04 Aralık 2020 Cuma 15:34

Sultangazi’de gençlere bir hizmet daha kazandırılıyor

A
A
A
Sultangazi’de gençlere bir hizmet daha kazandırılıyor

Sultangazi Belediyesi, Esentepe Mahallesi’ne içinde Engelliler Merkezi de bulunan gençlik ve spor merkezi kazandırıyor.

Sultangazi Belediyesi, Esentepe Mahallesi’ne içinde Engelliler Merkezi de bulunan gençlik ve spor merkezi kazandırıyor. Proje aşaması tamamlanan gençlik ve spor merkezinin en kısa zamanda yapımına başlanması planlanıyor.


Gençlerin kendilerini geliştirirken güzel vakit geçirebilmeleri için harekete geçen Sultangazi Belediyesi, Esentepe Mahallesi’ne gençlik ve spor merkezi kazandırmak için çalışmalara başladı. Proje aşaması tamamlanan gençlik ve spor merkezinin içinde engelli bireylere de hizmet verecek özel bir bölüm yer alacak.


Gençler, merkezde bulunan yüzme havuzu sayesinde dört mevsim doyasıya havuzun tadını çıkaracak. Binada, sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralamak için spa merkezi, fitness, aerobik, plates ve spinning salonu yer alacak.


Gençlik ve spor merkezinde yer alacak bilardo, satranç ve zeka oyunları salonu, bilgisayar atölyesi ile gençler eğlenirken öğrenme fırsatı bulacak. Güreş salonu ise ata sporumuzu nesilden nesile yaşatacak. Çocuk oyun alanları da minik ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak. Merkez bünyesinde fuaye alanı ve konferans salonu da bulunacak.



İnteraktif spor


Dünyanın dört bir yanından internet aracılığıyla binlerce kişiyi online olarak buluşturan oyun platformu e-spor da Gençlik ve Spor Merkezi’nde hizmet verecek. Ayrıca binada bulunacak spor kütüphanesi de sporseverlerin ilgisini çekecek.



Engelliler merkezi


Engelli bireylerin sosyal hayattan kopmalarının önüne geçmek, yaşama daha sıkı sıkıya tutunmalarını sağlamak ve sosyalleşerek yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla gençlik ve spor merkezinde engelliler merkezi oluşturulacak. Engelli Merkezi’nde grup ve bireysel çalışma odaları, oyun odası, psikolojik danışma odaları yer alacak. Merkez, engelli bireylerin yaşadığı problemlerin en aza indirilmesi ve toplumla bütünleşmeleri açısından da büyük önem taşıyacak.



“Gençlerimiz için modern bir gençlik ve spor merkezi inşa edeceğiz”


Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, gençlik ve spor merkezinin gençlere sosyal, kültürel ve sportif anlamda değer katacağının altını çizdi. Başkan Dursun, “Kendine değer ver hayatında spora yer ver” sloganımızı hayata geçirerek her yaş grubundan komşularımız için bugüne kadar birçok spor alanı oluşturduk. Şimdi de, yarınlarımız olan gençlerimiz için modern bir gençlik ve spor merkezi kazandırıyoruz. Esentepe Mahallemizde inşa edeceğimiz gençlik ve spor merkezimizin proje aşamasını tamamladık, yapımına da en kısa sürede başlayacağız. Gençlerimizin nitelikli alanlarda kaliteli zaman geçirmelerini çok önemsiyoruz. Yüzme havuzumuz ve spor alanlarımız bu merkezde büyük yer tutuyor. Ayrıca bu projemizin önemli özelliklerinden biri engelli kardeşlerimizin hizmet alabileceği bir merkezi de bünyesinde barındırması. Engelliler merkezinde engelli kardeşlerimizin sosyalleşirken yaşam kalitelerini de yükseltmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.