ASAYİŞ - 11 Ocak 2019 Cuma 14:48

Temizlik yaptığı evi soyan kadına hapis istemi

A
A
A
Temizlik yaptığı evi soyan kadına hapis istemi

Ataşehir’de, temizlik için gittiği evde bulunan yaklaşık 400 bin lira değerindeki para ve değerli eşyaları çaldığı iddiasıyla tutuklanan kadın hakkında 17 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ataşehir’de, temizlik için gittiği evde bulunan yaklaşık 400 bin lira değerindeki para ve değerli eşyaları çaldığı iddiasıyla tutuklanan kadın hakkında 17 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.


Ataşehir’de, 3 Aralık 2018 tarihinde hizmetçisinin kendisini soyduğundan şüphelenen ev sahibinin ihbarda bulunması üzerine gözaltına alınan ve yapılan aramalarda üzerinden yaklaşık 400 bin lira, çok sayıda banka kartı, ziynet eşyası çıkan F.A.(42) tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli F.A.’nın müştekilerin Ataşehir’deki evinde yaklaşık 2 yıldır temizlik işlerini yaptığı, Haziran ayından itibaren hırsızlık yapmaya başladığı anlatıldı. Kamera görüntülerinin incelemesinde, şüphelinin para bulunan çantaya elini sokarken oldukça rahat hareket ettiği, parmak izi bırakmamak için plastik eldiven kullandığı, paraları alıp işini bitirdikten sonra da bıraktığı, izleri yok etmek için çantanın üzerini ve bulunduğu zemini sildiği belirtildi.


Şüphelinin değişik zamanlarda müştekilerin ikametinden yaklaşık 400 bin lira değerinde para ve eşyaları çaldığı, bu eylemi sürekli olarak yaptığı vurgulandı.


17 buçuk yıla kadar hapsi istendi


İddianamede, şüpheli F.A.’nın “bina içerisinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında zincirleme hırsızlık” suçundan 17 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede gönderildiği mahkemece kabul edildi. Şüphelinin önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.