SAĞLIK - 24 Mayıs 2019 Cuma 12:12

"Türkiye, katarakt tedavisinde önde gelen ülkeler arasında"

A
A
A
"Türkiye, katarakt tedavisinde önde gelen ülkeler arasında"

Op.

Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, tıp biliminin son yeniliklerini takip etmek için ABD’ de gerçekleştirilen uluslararası göz kongresine katıldı. Op. Dr. Asena, deneyimlerin paylaşıldığı kongre sonrasında Türkiye’nin katarakt tedavisinde önde gelen ülkeler arasında olduğunu söyledi.



Tıp biliminin son yeniliklerini paylaşıldığı Amerika’nın San Diego şehrinde gerçekleştirilen uluslararası göz kongresi, geçtiğimiz günlerde düzenlendi. Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena da son yenilikleri takip etmek için katılan doktorlarda biri oldu. Op. Dr. Asena, Amerikan Katarakt ve Refraktif Cerrahisi Derneği (ASCRS) tarafından her yıl Amerika’da düzenlenen ve tüm dünyadan binlerce hekimin katılımıyla gerçekleştirilen kongrenin alanındaki en büyük organizasyon olduğunu söyledi.



Toplam 5 gün süren konferanslarda katarakt cerrahisiyle ilgili deneyim paylaşımlarının yapıldığını söyleyen Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, ’’Türkiye’nin katarakt cerrahisi konusunda önde gelen ülkeler arasında yer alıyor" dedi.



Katarakt ve gözlük atma ameliyatlarında Avrupa ve Türkiye’de trifokal lenslerin (halk arasında akıllı lens diye biliniyor) kullanıldığına dikkat çeken Op. Dr. Asena, Amerika’da göz içi lensleri konusunda FDA kurumunun onay sürecinin uzun olması nedeniyle hala bir önceki versiyon olan bifokal lenslerin kullanıldığını dile getirdi.



Türkiye’de de başarılı bir şekilde uygulanan femtosaniye lazer yardımlı katarakt ameliyatının, Amerika’daki klinikler arasında giderek yaygınlaştığı bilgisini veren Op. Dr. Asena, "Kongre kapsamında vurgulanan bir diğer konu olan ve halk arasında göz çizdirme olarak bilinen lazer tedavilerinden femtosaniyelasik (intralaselasik) yöntemi, tüm dünyada en güvenilir, en başarılı ve en yaygın teknik olmaya devam ediyor" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.