ASAYİŞ - 20 Temmuz 2021 Salı 16:13

Ünlü oyuncunun lüks aracının üzerine ağaç devrildi

A
A
A
Ünlü oyuncunun lüks aracının üzerine ağaç devrildi

Şişli’de ünlü oyuncu Tolga Sala’ya ait lüks aracının üzerine ağaç devrildi.

Şişli’de ünlü oyuncu Tolga Sala’ya ait lüks aracının üzerine ağaç devrildi. Yaşananlar sonrası olay yerine gelen Sala, büyük şok yaşadı.


Olay, saat 15.00 sıralarında Şişli Teşvikiye mahallesi Şakayık Sokak’ta meydana geldi. Yol kenarında bulunan ağaçlardan bir tanesi büyük bir gürültü ile sokağa devrildi. Olay sırasında sokaktan kimsenin geçmemesi, yaralanma ya da can kaybını önledi. Park halindeki iki lüks otomobilin üzerine düşen ağaç maddi hasara yol açtı. Olayda büyük hasar gören BMW marka otomobilin ünlü oyuncu Tolga Sala’ya ait olduğu anlaşıldı. Kaza sonrası olay yerine gelen Sala, aracıyla ilgilendi. İtfaiyenin ağaç dallarını kesmesiyle aracına binen Sala, otomobili başka bir noktaya park etti.


Olayda hasar gören diğer otomobilin sahibi Hakkı Eskimiş ise “Müşterilerim yemek yemeğe gitti ben de aracın içinde oturuyordum. Bir anda bir gürültü koptu. Bina çöküyor sandım” dedi.


Olayı gören ve itfaiyeye ihbar eden Ali Denktaş isimli vatandaş “Ben park etmiş halde aracımda otururken birdenbire bir çatırtı geldi. Ağaç arabaların üstüne devrildi. Gelip baktığımızda da ağacın çürümüş olduğunu gördük. Zarar gören araçlardan bir tanesi BMW marka lüks bir otomobildi, arka camı patladı. Kaportasında hasar var. Diğer araç ise Mercedes Vito o da pahalı bir araç. Bu doğal bir olay, kimsenin ihmali olduğunu düşünmüyorum. Neticede ağaç, kendiliğinden olan bir şey kasıt yok" diye konuştu.


Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışması sonrası ağaçlar yoldan kaldırıldı. Sokak trafiğe açıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.