EKONOMİ - 24 Mayıs 2019 Cuma 11:30

Yabancı turist Bodrum’dan vazgeçmiyor

A
A
A
Yabancı turist Bodrum’dan vazgeçmiyor

Türkiye’ye gelen Avrupalı turist sayısında önemli oranlarda artış yaşanıyor.

Türkiye’ye gelen Avrupalı turist sayısında önemli oranlarda artış yaşanıyor. Özellikle kıta Avrupa’sından Türkiye’ye giriş yapan yabancı turist sayısında yaşanan artış Ortadoğu’dan gelen turist sayısını geride bırakmış durumda.


Türkiye, turizm sektöründen 2018 yılında 29 milyar 512 milyon 926 bin dolar gelir elde etti. Türkiye’ye gelen toplam ziyaretçi sayısı 2018 yılında 46 milyon 112 bin 592’ye ulaşırken, turizm gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 12,3 arttı. 2019 yılının ilk beş ayında ise Türkiye’ye gelen Avrupalı turist sayısında önemli oranlarda artış yaşanıyor. Özellikle kıta Avrupa’sından Türkiye’ye giriş yapan yabancı turist sayısında yaşanan artış Ortadoğu’dan gelen turist sayısını geride bırakmış durumda.


“Türkiye’deki 25. yılımızı kutluyoruz”


Tüm dünyada 16 ülkede, 60 tesisi bulunan Hapimag’in tüm otelleri ve misafirleri devre tatil sistemi ile birbirine bağlanmış durumda. Ancak Bodrum’daki otelin tüm Hapimag tesislerinden farkı ise tatil köyü konseptinin yanı sıra bir de otel bölümünün bulunması. Hapimag’in otel tarafı ise yabancı turistlerin yoğun rezervasyonu ile neredeyse sezonu kapamak üzere. Geçtiğimiz günlerde İstanbul ziyaretinde özel bir basın buluşması gerçekleştiren Hapimag CEO’su Hassan Kadbi, “Türkiye’deki 25’inci yılımızı kutluyoruz. Hapimag Sea Garden Resort, Bodrum’da Mart 1994 yılında hizmet vermeye başladı. Misafirlerimizle süren çeyrek asırlık bu birlikteliğimizin daha uzun yıllar süreceğine inanıyorum. Tesisimiz 12 ay açık kalan işletme faaliyetiyle Türk turizminin ön önemli değer taşlarından biri konumunda. Sea Garden markası birçok genç turizmcinin yetişmesine vesile olurken misafirlerine de unutulmaz tatil anıları yaşatmayı sürdürüyor” dedi.


“Avrupa’dan da Uzakdoğu’dan da misafirimiz var”


Kadbi, sözlerine şöyle devam etti: “Bodrum’daki tesisimiz yurtdışından büyük ilgi görüyor. Almanya gibi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden binlerce misafir ağırlıyoruz. Örneğin bu yıl yaz-kış sezonunun tamamını kapsayacak şekilde Çin’den gelen turist sayısında ciddi oranda artış yaşıyoruz. Şu ana kadar doluluk oranlarımızın önemli miktarını Çinli misafirlerimizin oluşturduğunu söyleyebilirim. Ayrıca İtalya’dan yoğun rezervasyon alıyoruz. İtalya’dan Bodrum’a direk uçuşların başlaması bu ülkeden gelen misafirlerimizin artmasını sağladı. Tur sayılarının artmasıyla tek gecelik konaklamalarda artışlar yaşadık. Bunun yanı sıra Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan (BDT) özellikle de Rusya ve Azerbaycan gibi ülkelerden önemli oranda misafirimiz geliyor. Buna ek olarak Ortadoğu ülkelerinden Bodrum’a direk uçuşların artması bu bölgedeki ülkelerden de talepler almamızı sağladı. Bodrum’daki tesisimizde yerli ve yabancı tüm misafirlerimiz için İsviçre’nin profesyonel otelcilik anlayışı ile Türk misafirperverliğini harmanlayarak akıllardan uzun yıllar çıkmayacak bir tatil deneyimi yaşatıyoruz. Böylece her geçen yıl daha fazla talep görüyoruz ve büyümemizi sürdürüyoruz” dedi


“50 milyon hedefi geçilebilir”


Turizm sektörü adında ilk çeyrek rakamları sektör adına fazlasıyla umut verici olduğunu ifade eden Kadbi, “2019 yılı iyi gidiyor ve geçen seneye kıyasla Türkiye genelinde yeni bir rekor yılı olmasını öngörüyoruz. 50 milyonluk hedefi yakalamak ve üzerine çıkmak zor olmayacak. Özellikle Avrupalı turistlerin Türkiye’ye olan ilgisi artarak devam ediyor.Tesislerdeki talep ve ön rezervasyonlardan Avrupalı turistler açısından daha parlak bir sene olacağına işaret ediyor.Dünyada her yıl ortalama 1 milyar 322 milyon kişi bir ülkeden başka bir ülkeye gidiyor, seyahat ediyor. Doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra jeopolitik konumuyla da dünyanın en büyük köprülerinden biri olan Türkiye, geçen yıl 46 milyondan fazla ziyaretçi ağırladı. Dünyadaki turist sayısının en az yüzde 10’unu Türkiye’ye çekmek gerekiyor. Bunun için de sürdürülebilir, yenilikçi ve nitelikli turisti hedefleyen politikaları hayata geçirmek lazım” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Kalbine yenik düşen hakem gözyaşlarıyla uğurlandı Manisa’nın Turgutlu ilçesinde spor yaparken fenalaşan ve geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden hakem Yusuf Bulut memleketi Turgutlu’da toprağa verildi. Çarşamba günü akşam saatlerinde Turgutlu ilçesindeki Irlamaz Spor Vadisinde arkadaşlarıyla birlikte spor yaparken fenalaşarak yere yığılan ve ardından olay yerine gelen 112 ambulansı ile Turgutlu Devlet Hastanesine götürülen 37 yaşındaki hakem Yusuf Bulut burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Aynı zamanda Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinde çalışan Bulut’un cenazesi bugün Turgutlu ilçesi Subaşı Camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Turgutlu Mezarlığında toprağa verildi. İlçede ve spor camiasında sevilen isimlerinden biri olan Yusuf Bulut’un cenaze törenine Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, TFF 4. Bölge Sorumlusu ve MHK üyesi eski hakemlerden Ünsal Çimen, TFF 4. Bölge Sorumlusu Serkan Gencerler, Türkiye Süper Lig hakem gözlemcileri İbrahim Aksoy ve Yunus Yıldırım, Süper Lig Hakemi Koray Gencerler, Manisa İl Hakem Kurulu Başkanı Murat Türker ve üyeleri, tüm Manisa ve İzmir hakemleri, Türkiye Ampute Futbol MHK Başkanı Ahmet Emin Alanka, TFF HGD Merkez Üyeleri, TFF HGD Manisa ve İzmir Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. “Şehit gibi uğurlanıyor benim kardeşim” Hakemin cenazesi ilk olarak çalıştığı kurumu olan Turgutlu Belediyesi’nin önüne getirildi. Burada cenazeyi Belediye Başkanı Akın, Bulut ailesi ve belediye çalışanları karşıladı. Dua alınırken yüzlerce vatandaş gözyaşları döktü. Burada bulunan Yusuf Bulut’un yakınları “Şehit gibi uğurlanıyor benim kardeşim” diye duygularını ifade etti. Ardından genç hakemin yaşadığı mahalle olan Turgutlu Subaşı Mahallesi Subaşı Camiine getirilen cenaze burada ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Turgutlu Mezarlığında toprağa verildi.
Kocaeli Küfür iddiasını kabul etmeyen savcı komşusunu öldüren sanığa müebbet talep etti Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında Cumhuriyet savcısı müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Savcı, sanığın tahrik indirimi hükümlerinin uygulanması maksadıyla küfür olayını dile getirdiği belirtti. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Mütalaa verildi Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiği belirtildi. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.