ASAYİŞ - 15 Nisan 2019 Pazartesi 14:21

Yedinci kattan itildiğini iddia eden kadının hukuk mücadelesi

A
A
A
Yedinci kattan itildiğini iddia eden kadının hukuk mücadelesi

Ümraniye’de 4 yıl önce bir binanın yedinci katından düşerek yüzde 96 engelli kalan 24 yaşındaki S.

Ümraniye’de 4 yıl önce bir binanın yedinci katından düşerek yüzde 96 engelli kalan 24 yaşındaki S.B, nişanlısı tarafından atıldığını iddia ederek hukuk mücadelesi başlattı. Nişanlısı ve yanında bulunan erkek arkadaşının verdiği ifadeler doğrultusunda kayıtlara intihar girişimi vak’ası olarak geçen olayın ardından S.B’nın hayatı alt üst oldu. Olaydan sonra yüzde 96 engelli kalan genç kadın, olayın şüpheliler tarafından planladığını ve intihar süsü vermeye çalıştıklarını söyledi. Bu olay, Ankara’da üniversiteli Şule Çet’in bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek ölümünü akıllara getirdi


İntihar girişimi mi, yoksa binadan atılma mı şeklinde soru işaretlerinin yer aldığı olay, 2015 yılında Ümraniye’de bir sitede yaşandı. Binanın yedinci katından aşağı düşen S.B, uzun bir süre hastanede tedavi altına alınırken, S.B, bu olaydan sonra hayatını yüzde 96 oranında engelli olarak yaşamaya başladı. Olay anından yanında bulunan nişanlası, Müjdat Ç. Ve arkadaşı İsrafil K. Polise verdikleri ifadede S.B’nın yedinci kattan atlayarak intihar etmek istediği söyledi. Olaydan aylar sonra kendine gelen S.B ise nişanlısı ve erkek arkadaşı tarafından atıldığını iddia ederek, hukuk mücadelesi başlattı.



Olaydan 4 yıl sonra ilk dava açıldı


S.B’nın iddialarının ardından hukuk mücadelesi başlatan S.B’nın avukatı Cesim Parlak, yıllar sonra sonuç aldı. Avukat Cesim Parlak, “Müvekkilim Türkiye’de maalesef yaygın olan erkek şiddetinin başka bir yönüyle mağdurudur. Bu sefer erkek şiddeti o kadar aşırıya kaçılmış ki, nişanlısı olarak yanında bulunan bir insan, hayatının bir yerinde güvenle yaslandığı insan, kendisini camdan atarak öldürmeye çalışmış. Başta kayıtlara intihar olarak yansıtılan şey, uzun bir mücadelenin ardından ancak, Ağır Ceza Mahkemesi’nin önüne bir iddianame düzenlenerek geldi. Artık adam öldürmeye teşebbüsten dava açıldı. Müvekkilim iki kişi tarafından kasten tasarlanarak bir plan çerçevesinde, o evde yedinci kattan, camdan atılarak öldürülmeye çalışıldığı bu iddianame ile ancak ortaya çıktı” dedi.


İğne ile kuyu kazar gibi mesafe aldıklarını ifade eden Parlak, “Bu konulara duyarlılığın olmaması, başta kayıtlara nasıl ifadeler verilmişse, nasıl kayıt tutulmuşsa, o şekliyle detaylı bir inceleme ve araştırma yapılmadan kapatılmaya çalışıldı. Biz ısrarla o günkü koşullarda müvekkilimizin hayat dolu bir insan olduğunu ve intihara meyilli olmadığını belirtmemize rağmen, gidip evinin yedinci katından atlamasının mümkün olmadığını anlatmamız dört yıl sürdü. Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı ve 5 Temmuz’da bir duruşma günü verildi ve yargılama başlayacak” şeklinde konuştu.


Parlak, yüzde 96 oranında engelli kalan ve aile desteği olmadan bir yaşam süremeyen müvekkili S.B’nın tek isteğinin iki sanığın cezalandırılması olduğunu söyledi.



Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Teşebbüsten dava açıldı


Ümraniye’de 24 yaşındaki genç kadını 7. Kattan attığı iddia edilen imam nikahlı eşi ve eşinin çalışanı hakkında “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Şüpheliler suçlamaları kabul etmedi. Olaydan sonra yüzde 96 engelli kalan genç kadın, olayın şüpheliler tarafından planladığını ve intihar süsü vermeye çalıştıklarını söyledi. Bu olay, Ankara’da üniversiteli Şule Çet’in bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek ölümünü akıllara getirdi.


Bir güzellik salonunda çalışan 24 yaşındaki S.B. ile müteahhit M.Ç. 12 Aralık 2014 tarihinde dini nikah kıyıldı. İddiaya göre, S.B. 22 Aralık 2015 tarihinde M.Ç.’nin başka bir kadınla daha imam nikahlı olduğunu ve bu kadının 7 aylık hamile olduğunu öğrendi. Bu konu üzerine S.B. ile M.Ç. arasında tartışma çıktı. Genç kadın ailesinin evine gitmek istemesine rağmen, M.Ç. buna izin vermedi. Ertesi sabah M.Ç., çalışanı İ.K. ile birlikte yeniden eve geldi. Ardından S.B.’nin ablası F.B. eve geldi. Şüpheli M.Ç., aralarında çıkan tartışma sonucu abla F.B.’yi evden dışarı çıkardı.


M.Ç. ve F.B. kapının önünde konuşurken, S.B. ile İ.K. içeride kaldı, S.B. bu sırada balkona çıktı. M.Ç. ile F.B. kapının önündeyken, dairenin kapısı rüzgarın etkisiyle üstlerine kapandı. 30 saniye sonra İ.K. hızla kapıyı açtı ve S.B.’nin balkondan atladığını söyledi. Hastaneye kaldırılan S.B., 20 gün komada kaldı. Yüzde 96 engelli kalan S.B., şüpheli M.Ç. ve çalışanı İ.K. hakkında şikayetçi oldu.


“Olaya intihar süsü vermeye çalıştılar”


Mağdur S.B. ifadesinde, “İ.K. daha önce cezaevinde yatmıştı. Ona ‘8 yıl yatmışsın hak etmişsin’ dediğimde kendimi aşağıda buldum. Ben kesinlikle intihar etmedim. Beni İ.K. itmiştir. Benim aşağı atılmam da M.Ç.’nin azmettirmesiyle olmuştur” dedi. İntihar amacıyla balkona çıkmadığını söyleyen S.B., bu işin şüpheliler tarafından planladığını, şüphelilerin tedavi süresince kendisiyle ilgilendiğini, şikayet süresi olan 6 ay sonra kendisiyle ilgilenmeyi kestiğini, şüphelilerin olaya intihar süsü vermeye çalıştığını belirterek, şikayetçi olduğunu söyledi.


Suçlamaları reddettiler


Şüpheli M.Ç. ifadesinde, suçlamaları kabul etmedi. Şüpheli İ.K. ise, olay günü eve gittiklerinde müştekinin ağladığını duyduğunu, kapıyı açmaması üzerine matkapla kapıyı açtıklarını, müştekinin çok alkollü olduğunu, ablasını arayarak eve çağırmaları üzerine ablası F.B.’nin eve geldiğini söyledi. F.B. ile aralarında tartışma çıkması üzerine M.Ç.’nin F.B.’yi evden dışarıya çıkardığı, S.B.’nin balkonda eşyası olduğunu söyleyerek balkona gittiğini, müştekinin kendini aşağıya bıraktığını, aşağıya indiklerinde müştekinin yerde yattığını ve nefes aldığını, ambulansla hastaneye götürdüklerini söyleyerek suçlamaları kabul etmedi.


4 yıl sonra takipsizlik


Savcılık, 4 yıl süren soruşturma sonucunda müştekinin soyut içerikli iddiaları dışında şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair somut delil, inandırıcı ve yeterli şüphenin mevcut bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.


Savcılığın takipsizlik kararına mağdur S.B.’nin avukatları itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, “Müvekkil S.B., şüpheliler tarafından 7.kattan aşağı itilmesi sonucunda 20 yaşında genç bir kadınken yüzde 96 engelli olmuş ve hayatı kararmıştır. Müvekkil şans eseri hayatta kalmıştır” denilerek takipsizlik kararının kaldırılmasını talep etti.


“Öldürmeye teşebbüs”ten 20 yıl hapis istemi


Talebi değerlendiren Anadolu Sulh Ceza Hâkimliği takipsizlik kararını kaldırdı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, şüpheliler M.Ç. ve İ.K. hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.


İddianame gönderildiği Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şüpheliler, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Nazilli Belediyesi ilaçlama çalışmalarına devam ediyor Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama servisi ekipleri, ilçe genelinde 6 araç ve 16 personelle ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Nazilli halkının rahat bir yaz geçirmesi ve hastalıkların önüne geçebilmek için periyodik aralıklarla gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları son dönemde yaz sıcaklıklarının erken başlamasıyla hız kazandı. Pazaryerleri, çöp konteynerleri, logar alanları, kurutma kanalları gibi yerler başta olmak üzere tüm sulak alanlar ve bataklıklarda çalışma yapan ekipler, insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlarla sivsisinek ve karasinek mücadelesini sürdürüyor. İlaçlama faaliyetlerini yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik; “Sıcakların erken başlamasıyla ULV çalışmalarına bu yıl erken başladık. Tüm ekiplerimizle sahada çalışıyoruz. 12 ay boyunca ilaçlama çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşlarımızın özellikle yaz aylarında rahat etmesi için kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz gibi sivrisinek insan sağlığına da zarar verir. Bu durumu yaşamamak için biz bu tarihlerden itibaren başlatıyoruz. Ben de çalışmalarımızı yerinde incelemek için sahadayım. Belediye ekiplerimiz tüm ekipleriyle birlikte 24 saat ve 12 ay boyunca hizmet vermeye devam edecektir. Hemşehrilerimizin rahatı için bizler her şeyi yapmaya hazırız” dedi.
Muğla Fideler üreticiyle buluştu Bodrum Belediyesi tarafından Atalık yerli tohumlardan üretilen fideler üreticilere hibe edildi. Atalık tohumlardan üretilen fidelerle 1,5 milyonluk tasarruf yapıldı. Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü koordinasyonunda, Bahçeyaka Mahallesi’nde bulunan Yerel Tohum Merkezi ve Üretim Serasında atalık yerli tohumlardan üretilen fidelerin dağıtımı yapıldı. Yerli atalık tohumları geleceğe taşımak üzere yapılan fide dağıtım etkinliğinde 140 binin üzerinde atalık tohumdan üretilen fideler üreticiyle buluştu. Dağıtım etkinliğine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, ilçe kurum amirleri, muhtarlar, ilgili birim müdürleri, üreticiler, basın mensupları katıldı. Geniş bir katılımın gerçekleştiği etkinlikte domates, biber, patlıcan gibi yazlık fideler üreticilere verildi. Her yıl gerçekleştirilen fide hibe programından farklı olarak bu sene satın alma yapılmadan tamamen yerli atalık tohumlardan üretilen fideler dağıtılarak 1,5 Milyonluk tasarruf sağlanmış oldu. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, “Bodrum özüne dönüyor” sloganıyla başlanan bu süreçte bugünleri hayal ettiklerini belirtirken, “Bugün burada yüz elli bine yakın ata tohumdan elde edilmiş fideyi, yine vatandaştan aldığımızı vatandaşa vererek, normalde ticari olarak alındığında 1,5-2 milyon ticari değeri olan ürünü, vatandaşa ücretsiz olarak temin etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bodrum Belediyesi her zaman üreticinin yanında ziyadesiyle bulunmuştur. Bundan sonra da bulunmaya devam edeceğine inanıyorum” dedi. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz öncülüğünde Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünü kurduklarını söylerken şunlara değindi: “Çiftçimizden, üreticimizden bir seferberlikle belediyemize bağışlamış olduğunuz ata tohumlarına sahip çıkarak burada bu kampüsü kurup, bu kampüsü büyüttük. Karaova Yörük Türkmen çadırında her dönem eğitim verdiğimiz Türkiye’nin dört bir tarafından tarım için Bodrum’a gelen öğrencilerimize ve hemşerilerimize verdiğimiz eğitimle taçlandırdık. Ve o eğitimlerin akabinde sizlerden almış olduğumuz ata tohumuna sahip çıktık, geliştirdik, ARGE Merkezini kurduk. Ve bu merkezde geliştirdiğimiz tohumları işte bugün burada yaklaşık 145 bin tohumu sizlere ücretsiz olarak dağıtmanın sevinci, heyecanı ve gururu içerisindeyiz” “Üreticiye verdiğimiz destek devam edecek” Kendi başkanlık döneminde de Bodrum Belediyesi’nin üreten ve üretici çiftçiye verdiği değerin artarak devam edeceğini sözlerine ekleyen Başkan Mandalinci, “Karaova bölgemizi özellikle önemsiyoruz. Karaova bölgemizi hem gastronomisi ile hem üretimiyle hem de ürettiğini turizmle yani tüketiciyle buluşturma açısında en önemli nokta olarak belirledik. Önümüzdeki 5 yılda üretimle, gastronomiyle, sürdürülebilir bir turizm anlamında Karaova bölgemizi ön planda tutacağız. Üretimi Bodrum’umuzun her yerine yayacak üretici, belediyesinden ne zaman destek istiyorsa belediye olarak üreticimizin orada yanında olacağız. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü çalışanlarımıza, müdürümüze, Tayfun Başkanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Başkanımıza, bize açmış oldukları yol için çok teşekkür ediyoruz. Ve onların açmış olduğu yolda da tarıma ve üreticiye vermiş olduğumuz desteği kat be kat artırarak yolumuza devam edeceğiz” dedi. Bugünün önemli bir gün olduğunu belirterek sözlerine başlayan Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, “Ata tohumumuzu tekrar güncelledik, fidelerimizi yetiştirdik. Belediyemize, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğündeki bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sene Bodrum daha lezzetli ürünler tüketecek. Turizmin başkentinde turizme yakışır doğal organik ürünler üreteceğiz” diye konuştu.