ASAYİŞ - 20 Aralık 2024 Cuma 14:46

Yeni Asya Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz’e tahliye

A
A
A
Yeni Asya Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz’e tahliye

Sosyal medyadan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e rahmet dileyen ve sözde taziye adı altında paylaşımlar yaparak örgütün propagandasını yaptığı iddia edilen Yeni Asya Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz tutuklu kaldığı süre de dikkate alınarak tahliye edildi.


İstanbul’da 21 Ekim 2024’de sosyal medyadan Fethullahçı Terör Örgütü’nün elebaşı Fethullah Gülen’e rahmet dileyen ve sözde taziye adı altında paylaşımlar yaparak örgütün propagandasını yaptığı iddia edilen Yeni Asya Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz’ün yargılanmasına başlandı. İstanbul 28.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Kazım Güleçyüz ve Ömer Demir, sanık avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Tutuksuz sanık Rasih Yılmaz da mahkemeye katıldı.



‘’Düşmanımız bile olsa kişi en ağır suçlamalarla mahkum edilmiş olsa dahi ölen kişinin davası düşer’’


Duruşmada savunma yapan sanık Güleçyüz, söz konusu paylaşımların kendisi tarafından yapıldığını kabul ettiğini söyleyerek, ‘’Yaptığım paylaşım terör örgütü propagandası değil, ölen kişi için rahmet dilemektir. Düşmanımız bile olsa kişi en ağır suçlamalarla mahkum edilmiş olsa dahi ölen kişinin davası düşer, dosyaları kapatılır. Baş sağlığı dilemek cezalandırmayı gerektirecek bir husus olmamalıdır. Süreç boyunca Fethullah Gülen’e ciddi eleştirilerimi basın yoluyla dile getirmiştim. Her zaman hukuktan yana tavır sergiledik, son dönemde normalleşme ve barış sürecinden bahsedilirken bir taziye mesajından dolayı cezalandırılmam talep edilmesi hukuka aykırıdır. Beraatımı ve tahliyemi talep ederim’’ dedi.



Tutukluluk hallerinin devamı talep edildi


Alınan savunmaların ardından duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini ve eksik hususların giderilmesini talep etti.



2 sanığa tahliye


Ara kararını açıklaya mahkeme, sanıklar Kazım Güleçyüz ve Ömer Demir’in tutuklu kaldıkları süre ve delillerin yeterince toplanmış bulunması gerekçesiyle tahliyesine karar verdi. Sanık Emrullah Altug’un ise tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.



İddianameden


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Emrullah Altug, Kazım Güleçyüz, Ömer Demir ve Rasih Yılmaz ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı.


Hazırlanan iddianamede, şüphelilerin sosyal medya hesapları üzerinde yapılan inceleme sonucu terör örgütü propagandası oluşturacak tarzda yayın yaptıkları, görüntü ve yazılar paylaştıklarını tespit edildiği, sözde taziye adı altında paylaşımlar yaparak FETÖ/PDY terör örgütünün gerçekleştirmiş olduğu cebir ve şiddet içeren eylemlerini meşru gösterir nitelikte faaliyette bulundukları kaydedildi.


İddianamede 4 şüphelinin ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan ayrı ayrı 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da halı fabrikasında yangın: Alevler geceyi aydınlattı Manisa’nın Demirci ilçesinde halı fabrikasında yangın çıktı. Yangın, çok sayıda itfaiye ve orman işletmeye ait arazözlerin yoğun çalışmasıyla 5 saatte kontrol altına alınabildi. Demirci ilçe merkezi eski sanayi sitesi Sındırgı yolu üzerinde cami ve otel halısı dokuması yapılan fabrikada henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın, halı fabrikasının dokuma bölümü ve halı temizleme bölümünde çıktı. Yangına Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci, Salihli, Selendi, Köprübaşı, Akhisar ve Gördes İtfaiye ekiplerinin yanı sıra Demirci Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme arazözleri ile de müdahale edildi. Yangın söndürme çalışmalarına Demirci Belediyesine ait su tankerleri ile de ekiplere su takviyesi yapıldı. Demirci Kaymakamı Yavuz Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Gül ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci İlçe Koordinatörü Melih Kuru da yangının olduğu fabrikaya gelerek yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip ederek bilgi aldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Demirci Belediyesine ait iş makineleri ile fabrika içerisinde bulunan halı dokumada kullanılan malzemeler vatandaşların da yardımı ile dışarıya çıkarıldı. Yangın söndürme çalışmalarının güvenli bir şekilde yapılabilmesi içinde fabrikanın enerji bağlantısı elektrik firması ekiplerince kesildi. Ekiplerin yaklaşık 5 saat süren yoğun gayreti sonucunda yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına geçildi. Yangında içeride bulunan halılar, halı yapımında kullanılan malzemeler ve halı dokuma makineleri de zarar gördü. Yangınla ile araştırma ve soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Denizli İntikam almak için hastaneden kaçtı DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin Çameli ilçesinde birlikte alkol alan üç gencin arasında yaşanan alacak verecek kavgasında 2 kişi bıçakla yaralandı. İntikam almak için tedavi gördüğü hastaneden kaçan genç, yolda yakalandı. Olay, dün gece Çameli ilçe merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; birlikte alkol alan S.A., B.Ö. ve A.Ö. isimli üç arkadaş arasında, bir süre sonra alkolünde etkisiyle tartışma çıktı. Alacak verecek meselesi yüzünden başlayan kavga, daha sonra bıçaklı kavgaya dönüştü. Üç arkadaş arasında yaşanan arbedede S.A., B.Ö. ve A.Ö.’yü karın bölgelerinden bıçaklayarak yaraladı. Yaralılar farklı farklı yerlerde bulundu Aldıkları bıçak darbeleriyle olay yerinden ayrılan yaralılardan B.Ö. pazaryerinde, A.Ö. ise kendi evine 50 metre kala sokakta kanlar içinde bulundu. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri bulundukları yerlerde yapılan yaralılar, ambulansla Çameli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan B.Ö. üniversitesi hastanesine, A.Ö. ise Denizli Devlet Hastanesine sevk edildi. İntikam için hastaneden kaçtı Sağlık durumu iyi olan A.Ö., bıçaklı kavgada kendisini yarayan S.A.’dan intikam almak için tedavi gördüğü hastaneden kaçtı. Durumun fark edilmesi üzerine aranmaya başlanılan A.Ö., Serinhisar ilçesine yakalanarak gözaltına alındı. Alacak verecek kavgasında iki arkadaşını yaralayan S.A.’nın ise sorgusunun devam ettiği, ifadesinde "Ben onları bıçaklamasam, onlar beni bıçaklayacaklardı" diyerek, kendisini savunduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.