GENEL - 08 Kasım 2018 Perşembe 15:19

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın organlarını bağışlayacağını açıkladı

A
A
A
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın organlarını bağışlayacağını açıkladı

9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle Zeytinburnu’nda düzenlenen programa katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın organlarını bağışlayacağını açıkladı.

9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle Zeytinburnu’nda düzenlenen programa katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın organlarını bağışlayacağını açıkladı. Organ bağışının önemini vurgulayan Aydın, “Öncülük olması için bende organlarımı bağışlama sözünü verdim. Bunun için yasal prosedürleri de yerine getireceğim” diye konuştu. Öte yandan toplantıda konuşan ve ölen oğlunun organlarını bağışlayan bir anne gözyaşı döktü.


Zeytinburnu Belediyesi, Sağlık Bakanlığı Zeytinburnu İlçe Müdürlüğü, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Koç Üniversitesi tarafından düzenlenen programla Organ bağışının önemi anlatıldı. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Ermeni Patrikhanesi’nden Episkopos Sahak Maşalıyan, Rum Patrikhanesi’nden Metropolit Elpidoforos Lambriniadis, Musevi Cemaati’nden Haham İzak Alaluf, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Musa Bilgiç , oyuncu Zeynep Beşerler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. Protokol konuşmalarında Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın organlarını bağışlayacağını açıkladı. Ardından dini temsilciler organ bağışının önemine dikkat çekti. Sahneye çıkan İstanbul İl Müftü Yardımcısı Musa Bilgiç İslam inancına göre organ nakli yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Ölen oğlunun organlarını bağışlayan bir anne sahneye çıkarak duygularını izleyicilerle paylaşırken göz yaşlarını tutamadı. Organ nakli olmuş ve organ nakli bekleyen vatandaşlar duygularını anlattı. Programın sonunda Kazlıçeşme Kültür Merkezi bahçesinde günün anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.


“Biz organımızı şimdiden seve seve veriyoruz”


Organ bağışı yapmanın önemini vurgulayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “ Düzenlenen bu organizasyonun bir tarafında da Zeytinburnu Belediyesi var. Bizde belediyeyi temsilen bir şeylerin yapılmasını istiyoruz, bu anlamada Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma başlattık. Öncülük olması için bende organlarımı bağışlama sözünü verdim. Bunun için yasal prosedürleri de yerine getireceğim. Bizim kültürümüzde Sadaka-i cariye vardır. Yani öldükten sonra devam edecek olan güzellikler hayırlar işte ben bu bağlamda değerlendiriyorum. Koşullar uygunsa biz organımızı şimdiden seve seve veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Balkondaki sepete nişan almışlar Rize’de çamaşır asmak için balkona çıkan vatandaş, sepetindeki deliği ve yerde bulunan mermi çekirdeğini görünce şoke oldu. Rize’de Yeniköy Mahallesi Papatya Caddesinde 6 katlı binanın en üst katında yaşayan Burçin Öksüz, çamaşırlarını asmak için balkona çıktı. Marketten alışveriş için balkonundan sarkıttığı sepetin kırık olduğunu fark eden Öksüz, sonrasında 2,5 yaşındaki kızı Özge’nin yerden mermi çekirdeğini aldığını görünce şoke oldu. Öksüz, olayın ardından hemen polise haber verdi. Öksüz yaşadığı olayın ardından yapılan eğlencelerde havaya sıkılan mermilerden ötürü can kayıplarının yaşanmaması için vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptı. Yaşadığı olayı anlatan Burçin Öksüz, vatandaşların eğlencelerde daha duyarlı olmaları gerektiğini ifade ederek “Çamaşırları balkona asmak için içeriden geldim. O sırada aşağıya doğru saldığım sepetim vardı. Onun parçalarını yerde buldum. Rüzgardan yere düşüp kırılmış zannettim. Kızım Özge, yerde bir şey buldu. O alıyordu dokunmasın diye ben aldım. Sonra dikkatimi çekti. Sepete bakmamla çift taraflı mermi deliği gördüm. Bir taraftan girmiş diğer taraftan çıkmış. Korktum, panikledim çocuğu içeriye götürdüm. Çok korktum. Yüksek bir yerde oturuyorum. Ben kızımla balkona çıkıyorum. Balkonun demirlikleri de boşluk var. Benim kız çocuğum buralarda geziyor. Yaz geldi, biz balkonda oturacağız. Şu an ben bu korkuyla balkonda oturamam. İnsanlar düğün yapacak, eğlenecek diye onların düğünü benim cenazem olmamalı. Bu konuda insanları duyarlılığa davet ediyorum. Burası atış poligonu değil. Burada resmen benim kovamı hedef almışlar. Böyle bir durum asla yaşanmamalı. Benim evimde 2 buçuk yaşında kız çocuğum var. Ne zaman atıldığını bilmiyorum. Çocuk kovanı görünce ondan önce ben aldım” şeklinde konuştu.