POLİTİKA - 24 Haziran 2021 Perşembe 18:06

AK Gençler’den Başkan Soyer’e ’bir bardak su’ tepkisi

A
A
A
AK Gençler’den Başkan Soyer’e ’bir bardak su’ tepkisi

AK Parti İzmir Gençlik Kolları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in şehir içindeki trafiğin çözümüne dair sunduğu ’trafiğe çıkmayın’ önerisi ve şehir içi şebeke sularındaki kirliliğe dair basın açıklaması yaptı.

AK Parti İzmir Gençlik Kolları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in şehir içindeki trafiğin çözümüne dair sunduğu ’trafiğe çıkmayın’ önerisi ve şehir içi şebeke sularındaki kirliliğe dair basın açıklaması yaptı. AK Parti’li gençler, Soyer’in ’Bir bardak suda fırtınalar koparıyorlar’ sözlerine ithafen de ellerinde bir bardak suyla Başkan Soyer’e tepki gösterdi.


AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentteki trafik sorununa ilişkin söylemleri ve şehir içi şebeke sularındaki kirliliğe ilişkin yine Başkan Soyer’in ’Bir bardak suda fırtınalar koparıyorlar’ sözlerine yönelik Konak Meydanı Saat Kulesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak ve AK Partili gençler, ellerinde bir bardak suyla Başkan Soyer’in sözlerine tepki gösterdi.



"Artık Yeter" diyoruz


Şehirdeki koku ve trafik sorununun altını çizen AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, basın açıklamasında Başkan Soyer’in şehrin problemlerine çözüm bulamadığını söyledi. AK Partili Taslak, "Masmavi olması gereken körfezimizin kirliliğiyle geldiği boyut, şehir merkezinin neredeyse tamamının pis kokuyor olması, en ufak mesafede dahi bir yere ulaşmaya çalışırken trafikte kaybettiğimiz saatler ve ücretsiz aktarma imkanımızın elimizden alınmasıyla birlikte gençler için İzmir’de yaşam şartları çok ağırlaşmıştır. İzmir trafiği artık bizim saatlerimizi çalan, bizi hayattan koparan, şehrimizden ayıran bir seviyededir. Maalesef üzülerek görmekteyiz ki, İzmir’de ulaşım çökmüştür. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının ise bu probleme bulduğu çözüm yolu daha hazindir. Kendileri bizlere, İzmirlilere ’Trafiğe çıkmayın’ tavsiyesinde bulunmuştur. Biz de AK Parti İzmir Gençlik Kolları olarak, İzmirli tüm gençler adına bugün burada tepkimizi koyuyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesine, hep birlikte ’Artık Yeter’ diyoruz" dedi.



"İnsan sağlığı bu kadar ucuz değildir"


Geçtiğimiz günlerde birçok ilçede musluktan kirli su akması sonucu çok sayıda vatandaşın hastanelik olduğunu da hatırlatan Taslak, "Bu su götürmez bir gerçektir ki Sayın Tunç Soyer, ikamet ettiği şatodan İzmirli gençlerin sesini, çığlığını duyamamaktadır. Gençler olarak biz, bu güzel şehrin bozuk yollarıyla, akmayan ama akınca da zehirleyen sularıyla, kötü kokusuyla boğuşarak, mücadele ederek yaşamaktayız. Tüm İzmir ve ülke kamuoyunun bildiği üzere, geçtiğimiz Pazartesi günü Karabağlar, Buca, Gaziemir ve Menderes bölgelerinde şebeke suları, ağır bir kötü koku ve sarıya yakın bir renk tonuyla aktığına kıymetli İzmirli hemşehrilerimiz şahit olmuştur. Salı günü ise hastanelerimiz, mide rahatsızlığı şikayetinden ötürü başvuran çocuklarla dolup taşmıştır. Bu yaşananlar elbette ki kabul edilemez olaylardır. İnsan sağlığı bu kadar ucuz değildir. Şehrimizi yönetemeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi artık İzmirlilerin sağlığı için bir tehdit hâline gelmiştir" açıklamasında bulundu.



"Biz artık Sayın Tunç Soyer’den hizmet beklemiyoruz"


Başkan Soyer’in su kirliliğine ilişkin söylemlerine de atıfta bulunan AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, "Bizi tüm bu yaşananlardan öte üzen ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bu yaşananları "Bir bardak suda koparılan fırtına" olarak küçümsemesi ve aşağılaması olmuştur. Kendisinin İzmir’e bakış açısı da tam olarak budur. Biz artık Sayın Tunç Soyer’den hizmet beklemiyoruz. Gençlik merkezlerinden, sinema ve tiyatro salonlarından, kütüphanelerden umudumuzu çoktan kestik. Şikâyetlerimize ve sözlerimize kulak verip şehrimizin temel sorunlarını ciddiye alması bile bizi zaten şaşırtmaya yetecektir. Evet biz İzmirliler olarak, insan onuruna yaraşır bir yaşam için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu gün burada ellerimizde birer bardak suyla bulunuyoruz. Bu bir bardak suyu Sayın Tunç Soyer’e hep birlikte gösteriyoruz. Ve sağlığımız için, bir bardak su için fırtına koparmaya devam edeceğiz" sözlerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Eskiden gelen bir sermaye var, o sermayeden yiyerek 5 yıl daha idare edebilirsiniz ama ikinci bir 5 yıla daha İstanbul’un tahammülü yok. İnşallah İstanbul 31 Martta gerçek belediyecilik diyecek" dedi. Ümraniye Belediyesi tarafından Ümraniye Nikah Sarayında Doğu ve Güneydoğu iftar programı düzenlendi. Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İlçe Başkanı Salim Çetinkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Yılmaz, Büyükşehirler arasında yatırım oranı en fazla azalan ilin İstanbul olduğunu ifade etti. “Kimlikleri siyasetin malzemesi haline dönüştürmüyoruz” Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Hiçbir zaman kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimlikleri siyasetin malzemesi haline de dönüştürmüyoruz. Kimliklere sonuna kadar saygılıyız ama kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimliklerimizin ve farklılıklarımızın ötesinde geniş bir ortak zeminimiz var. Aynı tarihten gelen, aynı değerleri paylaşan ve aynı gelecek ufkuna sahip, kederde, tasada ve sevinçte bir olan bir milletiz” ifadelerini kullandı. “Sağlam bir temele oturmayan bir masaydı” Cumhurbaşkanlığı seçiminde oluşan muhalefet masasına değinen Cevdet Yılmaz, “Tabiri caizde 7 düvel birleşti, olmadık masalar kuruldu. Ne oldu seçimden sonra? Masa kaldı mı ortada? Dağıldı gitti. Sağlam bir temele oturmayan bir masaydı. Hatta bazı insaflı muhalifler seçimden sonra ‘iyi ki biz kazanmamışız’ dediler” ifadelerini kullandı. “İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok” 31 Mart seçimlerine değinen Yılmaz, “Büyükşehirler arasından yatırım oranı en fazla azalan il hangisi olmuş biliyor musunuz? İstanbul. Bir önceki dönem AK Parti döneminde yatırımların toplam harcamalar içinde oranı yüzde 55. Bu dönemde ne olmuş diye baktığınızda yüzde 38’e düşmüş. Tam 17 puan yatırımlarda bir düşüş olmuş. Bundan daha güzel bir gösterge olamaz. Laf ile bunu kapatabilir misiniz? Şovlarla, polemiklerle, kutuplaştırıcı bir takım söylemler ile bu gerçeğin üstünü örtebilir misiniz? Örtemezsiniz. İstanbul’un çok ciddi anlamda yatırıma ihtiyacı var. 5 sene yatırım yapmadan idare edebilirsiniz. Eskiden gelen bir sermaye var, o sermayeden yiyerek 5 yıl daha idare edebilirsiniz ama ikinci bir 5 yıla daha İstanbul’un tahammülü yok. İnşallah İstanbul 31 Martta gerçek belediyecilik diyecek” şeklinde konuştu.
Ordu Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu Ordu İl Müftülüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa, yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Müftülük hizmet binası bahçesinde düzenlenen iftar programında öğrencilere, Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan ‘diş kiraları’ verildi. Programda, din görevlileri tarafından ilahiler okunurken, dualar da edildi. İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Odu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Bugün artık klasik hale gelen 3’üncü yılımızı öğrencilerle birlikte iftar programı ile geçiriyoruz. Binin üzerinde üniversiteli arkadaşımız bizlere eşlik ettiler. Osmanlı Dönemi’nden gelen ‘diş kiraları’ vardı, bir tarafından onları dağıttık, diğer taraftan ikramlarımız oldu. Hocalarımız tarafından ilahiler seslendirildi. İstedik ki üniversite öğrencilerimiz il müftülüklerimizi ziyaret edebilsinler, müftülerimize dokunabilsinler ve müftülüğümüzü tanıyabilsinler. Onlar bizi camilerde ziyaret ediyorlar, bir de müftülükte ziyaret etsinler istedik, onlar bizim genç neslimiz ve geleceğimiz. Biz hep onlar için dua ediyoruz. Bu ikrama katılan ve destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, protokol üyeleri ve yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi ile vatandaşlar katıldı.
Ordu Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu Ordu İl Müftülüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa, yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Müftülük hizmet binası bahçesinde düzenlenen iftar programında öğrencilere, Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan ‘diş kiraları’ verildi. Programda, din görevlileri tarafından ilahiler okunurken, dualar da edildi. İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Odu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Bugün artık klasik hale gelen 3’üncü yılımızı öğrencilerle birlikte iftar programı ile geçiriyoruz. Binin üzerinde üniversiteli arkadaşımız bizlere eşlik ettiler. Osmanlı Dönemi’nden gelen ‘diş kiraları’ vardı, bir tarafından onları dağıttık, diğer taraftan ikramlarımız oldu. Hocalarımız tarafından ilahiler seslendirildi. İstedik ki üniversite öğrencilerimiz il müftülüklerimizi ziyaret edebilsinler, müftülerimize dokunabilsinler ve müftülüğümüzü tanıyabilsinler. Onlar bizi camilerde ziyaret ediyorlar, bir de müftülükte ziyaret etsinler istedik, onlar bizim genç neslimiz ve geleceğimiz. Biz hep onlar için dua ediyoruz. Bu ikrama katılan ve destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, protokol üyeleri ve yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi ile vatandaşlar katıldı.