EĞİTİM - 18 Ocak 2019 Cuma 16:26

Aliağa’da "2023 Eğitim Vizyonu" çalıştayda masaya yatırıldı

A
A
A
Aliağa’da "2023 Eğitim Vizyonu" çalıştayda masaya yatırıldı

İzmir’in Aliağa ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "2023 Eğitim Vizyonu" isimli bir çalıştay yapılırken, program yoğun ilgi gördü.

İzmir’in Aliağa ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "2023 Eğitim Vizyonu" isimli bir çalıştay yapılırken, program yoğun ilgi gördü. Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, vizyon projesinin temel amacıyla ilgili, "İletişime, iş birliğine açık, düşünce kabiliyetine sahip nesiller yetiştirmek öncelikli hedefimizdir" dedi.


Aliağa ilçesindeki Tüpraş Sosyal Tesislerinde, 2023 Eğitim Vizyonu" isimli çalıştay gerçekleştirildi. Program, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan’ın açılış ve bilgilendirme konuşmasıyla başladı. Gelecek nesillere yeni ufuklar ve onlara iyi yarınlar hazırlamak istediklerini belirten Bayhan "Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu ışığında; geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yeni ufuklar kazandırmak, onları geleceğe hazırlamak, bugünü yarınlara ulaştırmak için yola çıktık. Biliyoruz ki; en büyük yürüyüşler ilk adımlarla başlar. Biz ilk adımı Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk liderliğinde attık" dedi.


Bayhan, "2023 Eğitim Vizyonu Belgesi; öğretmene de öğrenciye de dokunan bir yol haritası niteliğindedir. Bakanlığımızın belirlediği bu yol haritası doğrultusunda eğitim politikalarımızı planlarken her insanın kendini gerçekleştirme emelinden yola çıktık. Öğrencilerimizin kabiliyetleri çerçevesinde eğitim almalarını destekleyen, ufuk açan, rehberlik eden, sevgi ve iyiliği kucaklayan, ayrıştırmayan, milli ve manevi değerleri baş tacı ederek çağı yakalayan ülkemizin ihtiyaçlarına odaklı bir anlayışı benimsemekteyiz. Nesillerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmesine önem vereceğiz" diye aktardı.



Kaymakam Erhan Günay: "Düşünce kabiliyetine sahip nesiller yetiştirme hedefimizdir"


Eski ve modern dünyanın en önemli parametrelerinden birinin eğitim olduğunun altını çizen Aliağa Kaymakamı Erhan Günay da, "Mutlu ve kaliteli bir yaşam, ekonomik refah, eşitlik ve adalet, bağımsızlık ve özgürlük, öz güven, medeni insan olma, hayalleri gerçekleştirme, toplumu ilerletme ve ulusal kalkınma için eğitim olmazsa olmazdır. Yapmamız gereken yeni nesle, temel yaşam becerileri kazandırmaktır. İletişime, iş birliğine açık, düşünce kabiliyetine sahip nesiller yetiştirmek öncelikli hedefimizdir" şeklinde konuştu. Protokol konuşmalarının ardından çalıştay, değişik konulardaki sunumlarla devam etti.


Çalıştaya ayrıca; Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek, Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmenler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine toplantısının yapıldığı salonda kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların kendisiyle fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Erdoğan, programın sonunda çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi. Programa katılan çocuklara ise saat hediye edildi. “23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104’üncü yıl dönümünü ve gözümüzün nuru evlatlarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın her gününün bayram neşesi içinde geçmesini temenni ediyorum. Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkesi saygıyla anıyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin her birine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 104’üncü açılış yıl dönümü idrak ettiklerini vurgulayarak, "Bundan tam 104 sene önce Ankara’da dualarla, tekbirlerle salavatlarla açılan Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin sembolü oldu. Bağımsızlığımıza giden yolda, ilk meclisimiz öncülük ve liderlik etti. 23 Nisan 1920’de meclisin açılmasıyla başlayan milli mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile birlikte zafere ulaştı. Tarihimizdeki böylesine önemli bir günün, istikbalimizin teminatı olan siz çocuklara hediye edilmesi elbette tesadüf değildir. Bu devletimizin sadece çocuklara değil aynı zamanda kendi geleceğine verdiği önemin de bir göstergesidir. Biliyorsunuz, biz de ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzu sizlere emanet ettik. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, her birinizin bu emaneti en güzel şekilde taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlere her alanda güçlü, müreffeh ve itibarlı bir ülke bırakmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Siz evlatlarımızın da çalışkanlığınızla, başarılarınızla, heyecanınızla, ufkunuz ve umutlarınızla Türkiye’yi çok daha ileriye götüreceğinizden asla şüphe duymuyorum" şeklinde konuştu.