POLİTİKA - 08 Kasım 2017 Çarşamba 16:00

Aliağa’da Kasım ayı ‘oy birliği’ meclisi

A
A
A
Aliağa’da Kasım ayı ‘oy birliği’ meclisi

Aliağa Belediyesi Kasım ayı olağan meclisi Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında yapıldı.

Aliağa Belediyesi Kasım ayı olağan meclisi Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında yapıldı.


Aliağa Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleşen oturumun gündeminde Başkanlıktan Gelen Önergeler, Komisyondan Gelen Raporlar ve Gündem Dışı Önerge yer aldı.Meclis üyelerinin görüşüne sunulan 16 madde tek tek oylandı.Kasım ayı olağan meclisinde komisyondan gelen raporlar kapsamında yer alan5.madde haricindeki tüm gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.


3 Ekim 2017 ve 6 Ekim tarihli meclis tutanaklarının okunup oylanması ile başlayan Kasım ayı olağan meclisi başkanlıktan gelen önergelerin görüşülmesiyle devam etti. Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında oylamaya sunulan; 1-2-3-4 ve 6. Maddeler oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. 5.madde oy birliği ile kabul edilirken, 7.madde oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.


Merhum Yüzbaşı Suat Avcı’nın babası Muharrem Avcı’nın dilekçesine istinaden; Merhum Yüzbaşı Suat Avcı’nın isminin yaşatılarak Aliağa’nın herhangi bir yerine verilmesi talebinin görüşüldüğü 9.madde oy birliği ile yeni kurulan Ad Belirleme Komisyonuna havale edildi.



Komisyondan gelen raporlar


Başkanlıktan gelen önergelerin oylanmasının ardından komisyondan gelen raporların görüşülmesine geçildi. Komisyondan gelen raporlar kapsamında yer alan; 1-2-3 ve 4.maddeler komisyondan geldiği şekliyle kabul edilirken 5.madde oy çokluğu ile kabul edildi.



AD Belirleme Komisyonu kuruldu


Belediye sınırları içerisindeki cadde, sokak ve parklara isim verilmesi hususunda vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirmek amacı ile yeni bir komisyon kurulması gündem dışı önerge olarak meclise sunuldu. Meclise sunulan gündem dışı önerge meclis gündemine alındı ve oy birliği ile ‘Ad Belirleme’ komisyonun kurulmasına karar verildi.Ad Belirleme Komisyonuna 1 yıl süreyle Arslan Erol Mete, Mustafa Uzunoğlu, Bahar Deniz, Mehmedali Özkurt ve Raşit Özkan seçildi.


Kasım ayı olağan meclisi toplantıya katılmayan meclis üyelerinin mazeretlerinin kabul edilmesi ve bir sonraki belediye meclisinin 5 Aralık Salı günü yapılması kararı ile son buldu. Meclis toplantısının ardından Aliağa Belediye Başkanı Serkan, ‘Aliağa Kent Kitaplığı’ serisinin dört kitabını meclis üyelerine dağıttı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir