GENEL - 25 Mayıs 2019 Cumartesi 11:52

Buca çiçek bahçesine dönecek

A
A
A
Buca çiçek bahçesine dönecek

Buca Belediyesi, yarım milyona yaklaşan resmi nüfusuyla İzmir’in en hızlı büyüyen ilçelerinden Buca’da yeşil doku eksikliğini gidermek için çalışmalara hız verdi.

Buca Belediyesi, yarım milyona yaklaşan resmi nüfusuyla İzmir’in en hızlı büyüyen ilçelerinden Buca’da yeşil doku eksikliğini gidermek için çalışmalara hız verdi. Belediye,3 aylık dönemde 30 bin mevsimlik çiçek, 2 bin bodur ağaç grubu bitkiler dikerek Buca’yı adeta çiçek bahçesine döndürme hedefinde.


Buca Belediyesi, yaz dönemiyle birlikte kent estetiğine yönelik çalışmalara hız verdi. Alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra kentleşmenin getirdiği betonlaşmayla yok olan yeşil alan ve dokuyu ilçeye tekrar kazandırmak için çalışmalar yapan Buca Belediyesi, 3 aylık periyoda yayılan takvim içinde 30 bin mevsimlik çiçek ve 2 bin bodur ağaç grubu yeşillik dikerek yaz coşkusu ve renklerini kentte taşıyacak. Buca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla kentin ana arter, orta refüj, meydan ve parkları birbirinden renkli ve kokulu çiçeklerle donatılacak.



Parklara otomatik sulama


Çiçeklendirme çalışmalarının yanı sıra kentlinin buluşma noktası parkları da bakıma alan ekipler, kent geneline yayılan 275 parkın 150 ‘sinde otomatik sulama sistemi kuracak. Parklardaki çocuk oyun alanlarında da düzenleme çalışmalarına giden Belediye ekipleri, çocuk parklarındaki kauçuk zemin yenilemelerini ve yıpranmış oyun ünitelerini de bakıma alacak.



“Kenti nakış gibi işliyoruz”


Buca’yı yeşili ve eşsiz doğasıyla anılan bir kent haline getirmek için 7 gün 24 saat çalıştıklarını ifade eden Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, hızlı yapılaşmadan kaynaklı yeşil doku eksikliğinin ciddi sorun olduğuna, bu konuda çalışmaların sürekli olacağına dikkat çekti. Göreve geldiği ilk günden itibaren kendini ziyarete gelen kişi ve kurumlara da, “Çiçek getirmek yerine Ege Orman Vakfı’na bağış yapın” çağrısında bulunduklarını anımsatan Kılıç, “Mücadelemiz, yıllar sonra kuş bakışı bakıldığında yemyeşil bir Buca görmek. Yeşile, doğaya olan sevdamızı kentin geneline yayma kararlılığındayız. Ekiplerimiz kentimizi yeşilliklerle ve oksijen kaynağı ağaçlarla kenti nakış gibi işleyip, kentliye nefes aldıracak alanlar oluşturuyor. Kısa sürede Buca geneline özlenen manzarayı yaratmada büyük bir yol kat edeceğimize inanıyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Çanakkale Zafer türküler, ağıtlar ve şiirler ile anıldı Denizli Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla özel bir anma programı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katılanlar unutulmaz bir zaman geçirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü nedeniyle anma programı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programına, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Müziği Korosu Şefi Ahmet Nuri Çağdaş’ın yönettiği gecede birbirinden güzel kahramanlık türküleri, ağıtlar ve şiirler seslendirildi. Konser esnasında Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterileri ile büyük beğeni topladı. Konsere eşlik eden izleyiciler zaman zaman okunan şiirler ve ağıtları dinlerken duygusal anlar yaşadı. Özel gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, "Türk tarihinin en önemli günlerinden birini bugün idrak ettik. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günümüz kutlu olsun. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. İyi ki varlar" diye konuştu.
Denizli Başkan Adayı Ertemur turizme yönelik bir yeni projeyi daha duyurdu Gökpınar Çalışması ve Tekne Restoranı projesinin amacını ve detaylarını anlatan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, “Pamukkale’mizi günü birlik turizm bataklığından kurtarmamız gerekiyor. Merkezdeki esnafımıza da kazandırmamız gerekiyor. İlçemizde oluşturacağımız yeni cazibe merkezleri bu amacımıza hizmet edecek” dedi. CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Gökpınar Dinlenme ve Tekne Restoran projesinin amacını, detaylarını anlattı. Ertemur, projenin Pamukkale’ye yeni bir cazibe merkezi kazandıracağını söyleyerek, Pamukkale’nin merkezine canlılık getirmeleri ve turistleri merkeze çekmeleri gerektiğini vurguladı. Turistleri şehirde tutamadıklarını ifade eden Başkan Adayı Ertemur, “Pamukkale’miz dünyanın incisi. Doğal güzelliğimiz travertenleri ve doğal zenginliğimiz Karahayıt sıcak suları için dünyanın dört bir köşesinden turistler şehrimize geliyor. Maalesef ki turistleri şehrimizde tutamıyoruz. Günübirlik turlarla şehrimize geliyor ve ayrılıyorlar. Turizmin gelir yüzdesinden çok düşük bir pay alıyoruz. Esnafımız kazanamıyor. Pamukkale’miz kazanamıyor. Turistler şehir merkezimi ziyaret etmiyor. Pamukkale ilçe statüsünü aldığından bugüne bu durumun çözümü için bir girişim olmamış. Seçimin ardından bu durumu değiştirmek adına hazırladığımız projelerimiz Pamukkale’mize kazandıracak” dedi. “Cazibe merkezleri oluşturmamız gerekiyor” Turistlerin şehir merkezine çekilmesi adına daha önce projeler açıkladığını hatırlatan Ertemur; “Turistlerin şehir merkezine gelmeleri adına Pamukkale’ şehir turu, Şahin Tepesi Cam Restoran gibi projelerimizi açıklamıştık. Bizim şehir merkezimizde daha fazla cazibe merkezleri oluşturmamız gerekiyor. Bunun için Gökpınar Dinlenme ve Tekne Restoran projesini hazırladık. Ne demiştik? Pamukkale’mize gelen turistlerimizi şehrimize çekeceğiz. Peki turistler nereleri gezecek, nereleri görecek? İşte bizim vizyon projemiz burada devreye girecek. Gökpınar Barajı’nın bulunduğu bölgede önce yapacağımız çalışmaların ardından hizmete alacağımız tekne restorancılığı projemiz ile turistler Pamukkale’mize adeta aşık olacak. Pamukkale’miz kazanacak, Pamukkaleli kazanacak” şeklinde konuştu.