ASAYİŞ - 17 Nisan 2018 Salı 16:35

Buca Kaymakamlığı zehirlenmeyle ilgili inceleme başlattı

A
A
A
Buca Kaymakamlığı zehirlenmeyle ilgili inceleme başlattı

Buca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 15 öğrencinin yedikleri dönerden zehirlenmesi üzerine Buca Kaymakamlığı, olayla ilgili idari ve hukuki çalışma başlattı.

Buca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 15 öğrencinin yedikleri dönerden zehirlenmesi üzerine Buca Kaymakamlığı, olayla ilgili idari ve hukuki çalışma başlattı.


Olaya ilişkin açıklama yapan Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, "Gıda zehirlenmesi tavuk dönerden olmuş. Biz olayla ilgili hem idari hem de hukuki inceleme başlattık. Çok şükür öğrencilerimizin hayati tehlikesi yok. Ailelerine çocuklarının durumuyla ilgili bilgi verildi. Hem çocuklarımızın tedavisi hem bu üzücü olayla ilgili gereğini yapıyoruz" dedi.


Döner satışının yapıldığı dükkana Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden gıda elemanlarının gönderildiğini belirten Kaymakam Çelik, "Maalesef bazı lokantalarda döner eti, o gün bitmeyince kaldırılıp ertesi gün tekrar satışa sunuluyor. Oysa o etin aynı gün satılması, ertesi güne kesinlikle bırakılmaması gerekiyor. Öğrencilerimizin ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu tür olayların tekrarlanması için gereken neyse yapılacaktır" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Erdem: “Salça ihracatının önü açılmalı” Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domateste uygulanmak istenen ihracat kotasının acilen kaldırılması gerektiğini belirtti. Başkan Erdem, kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi zor bir durumun beklediğini ifade etti. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, domates salçasına uygulanan kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi çok vahim bir durumun beklediğini belirtti. Başkan Erdem, ”Türkiye’de 2022 yılında salçalık domates ekim alanlarımız 330 bin dekar iken 2023 yılında 480 bin dekarlara kadar çıktı. Bu artış hem ülke içindeki salça tüketimini fazlasıyla karşılıyorken hem de ihracat yolunu açıyor. Fakat ihracatta konulan kotalar başta salça sanayimizi sonra çiftçimizi ve diğer paydaşları inanılmaz şekilde yoruyor. Bununla birlikte ülke ekonomisine, istihdama büyük zararlar veriyor. Bu dönemde Türkiye’nin artan ihracat potansiyelini doğru bir matematik yapılarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Salça sanayicimizin önü şimdiden açılmalı. Salça üretimi zamanı geldiğinde sanayicimiz sıkıntıya girmemelidir. Sanayici sıkıntıya girdiğinde çiftçilerimiz, işçilerimiz, nakliyecilerimiz, esnafımız vs. tüm paydaşlarımız sıkıntıya giriyor. Bu büyük çarkın dönüşü görülmeli ve şimdiden önlem alınmalıdır. Köprüden sonraki son çıkıştayız. Bu kota ya tamamen kaldırılmalı veya sınırları genişletilmelidir” dedi.