GENEL - 09 Haziran 2021 Çarşamba 11:36

Buca’nın parklarında geri dönüşüm dönemi

A
A
A
Buca’nın parklarında geri dönüşüm dönemi

Buca Belediyesi, bakıma aldığı parklarda geri dönüşüm çalışması başlatırken, vandalizm kurbanı olan veya çeşitli nedenlerle hurdaya çıkan materyaller, şantiyede Buca’nın emekçilerinin elinde yeniden hayat buldu.

Buca Belediyesi, bakıma aldığı parklarda geri dönüşüm çalışması başlatırken, vandalizm kurbanı olan veya çeşitli nedenlerle hurdaya çıkan materyaller, şantiyede Buca’nın emekçilerinin elinde yeniden hayat buldu. Çalışmalar sonunda yepyeni görünümüne kavuşan banklar, oyuncaklar ve spor aletleri, parklardaki yerini aldı.


Kent genelindeki parkların korunarak bakımlarının yapılması için çalışma yürüten Buca Belediyesi, parklarda geri dönüşüm çalışması başlattı. Buca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, ilçe genelindeki parkların bakımı yapılarak, normalleşme sürecinde vatandaşların rahat nefes alabilmeleri için hazırlandı. Bir yandan parkların çevre düzenlemesi, kosa ve temizlik çalışmaları yürütülürken, bir yandan da parklarda çeşitli nedenlerle zarar gören oturma grupları, oyun ve spor grupların yenilenmesi gerçekleştirildi. Yenileme çalışmalarında ise geri dönüşüm çalışması başlatıldı. Çalışma kapsamında, Buca’nın parklarında vandalizm, hava koşulları gibi çeşitli nedenlerle hasar gören, kullanılamaz hale gelen veya hurdaya çıkan tüm materyaller, Buca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Şantiyesinde toplandı. Teknik ekip tarafından oyun ve spor gruplarında kırılan parçalanan yerlerin onarımı ve boyaması gerçekleştirildi. Parklardan çıkarılan ahşap materyaller ise düzgün bir şekilde kesilip boyanarak banklara hayata verdi. Buca’nın park emekçilerinin ellerinde yeniden hayat bulan ürünler, yepyeni görünümleriyle yeniden Buca parklarındaki yerini aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Hobi olarak başladığı heykel pasta yapımı ile uluslararası yarışmada altın madalya aldı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan sağlık personeli Berna Çetintaş, Hırvatistan’daki Biser Mora adlı gastronomi festivalinde altın madalya ile ödüllendirildi. Tavşanlı’da Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi sağlık personeli evli ve 2 çocuk annesi Berna Çetintaş, Hırvatistan’nın Braç adasında 19.’su düzenlenen Biser Mora adlı gastronomi festivalinde Pastry Art kategorisinde ’Cadı atölyesi’ adını verdiği yenilebilir heykel pasta ile altın madalya ile ödüllendirildi. "Ülkem adına güzel bir başarı elde ettiğimi düşünüyorum" diyen Berna Çetintaş, "Büyük oğlum doğduğunda ’acaba nasıl yapılır pastalar ?’ diye merak etmeye başlamıştım. Araştırdım ve pandemi döneminde online eğitimler almaya başladım. Bu eğitimler sonrasında farklı pastaların yapımına ilgimin olduğunu düşündüm ve bunun üzerine biraz daha çalışmalarımı arttırdım. En sonunda da böyle güzel bir başarı elde ettim. Eserimi, yaklaşık iki ay gibi süre zarfında oluşturdum. İki ay sonrasında da , İzmir’de Gastronomi Derneği adı altında bir dernek üyesiyim aynı zamanda. Dernekle birlikte Braç adasında yolculuk yaptık ve orada ödülümü aldım. Sağlık personeliyim, mesleğim bu değil ancak, ben bu işi bırakmayı düşünmüyorum. Kendime ne katabilirim ? Bunlarla ilgili çalışmalarıma devam edeceğim. Hobi olarak başladığım bu işi profesyonel olarak devam ettirmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Kütahya Hobi olarak başladığı heykel pasta yapımı ile uluslararası yarışmada altın madalya aldı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden katıldığı Hırvatistan’daki Biser Mora adlı gastronomi festivalinde altın madalya ile ödüllendirildi. Tavşanlı’da Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi sağlık personeli evli ve 2 çocuk annesi Berna Çetintaş, Hırvatistan’nın Braç adasında 19.’su düzenlenen Biser mora adlı gastronomi festivalinde Pastry Art kategorisinde "Cadı atölyesi" adını verdiği yenilebilir heykel pasta ile altın madalya ile ödüllendirildi. "Ülkem adına güzel bir başarı elde ettiğimi düşünüyorum" diyen Berna Çetintaş, "Büyük oğlum doğduğunda ’acaba nasıl yapılır pastalar?’ diye merak etmeye başlamıştım. Araştırdım ve pandemi döneminde online eğitimler almaya başladım. Bu eğitimler sonrasında farklı pastaların yapımına ilgimin olduğunu düşündüm ve bunun üzerine biraz daha çalışmalarımı arttırdım. En sonunda da böyle güzel bir başarı elde ettim. Eserimi, yaklaşık iki ay gibi süre zarfında oluşturdum. İki ay sonrasında da, İzmir’de Gastronomi Derneği adı altında bir dernek üyesiyim aynı zamanda. Dernekle birlikte Braç adasında yolculuk yaptık ve orada ödülümü aldım. Sağlık personeliyim, mesleğim bu değil ancak, ben bu işi bırakmayı düşünmüyorum. Kendime ne katabilirim? Bunlarla ilgili çalışmalarıma devam edeceğim. Hobi olarak başladığım bu işi profesyonel olarak devam ettirmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.