GENEL - 27 Haziran 2020 Cumartesi 15:17

BYNDR A.Ş.’de en düşük işçi maaşı 3 bin 250 TL oldu

A
A
A
BYNDR A.Ş.’de en düşük işçi maaşı 3 bin 250 TL oldu

Hizmet İş Sendikası ile Bayındır Belediyesi iştiraki BYNDR A.

Hizmet İş Sendikası ile Bayındır Belediyesi iştiraki BYNDR A.Ş. arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre, BYNDR A.Ş.’de den düşük işçi maaşı 3 bin 250 TL oldu.


Bayındır Belediyesi Yahya Kerim Onart Kültür Merkezinde, Hizmet İş Sendikası ile Bayındır Belediyesi iştiraki BYNDR A.Ş. arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu iş sözleşmesi imza törenine Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Vekili ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Hak İş İl Başkanı ve Hizmet İş İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, BYNDR A.Ş. Genel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Akgün, BYNDR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ekeroğlu, Bayındır Belediye Başkan Yardımcıları, iş yeri sendika temsilcileri ve üyeler katıldı.



"Üyelerimizi yalnız bırakmadık"


İmzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını dileyen Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Vekili ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz, “Korona virüsün ülkemizde görülmeye başlandığı günden itibaren HAK-İŞ/HİZMET-İŞ olarak, gelişmeleri an be an yakından izledik. Tedbir ve taleplerimizi süratle hayata geçirdik. Ürettiğimiz çözümlerle, üyelerimize rehberlik eden yönlendirmelerle, önde olduk, öncü olduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen ‘Korona virüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı’nda yer aldık. İşten çıkarmaların yasaklanması için, ücretli izin uygulamasına gidilmesi için, idari izinlerin ayrım yapılmaksızın kullandırılması için verdiğimiz mücadele, emekçiler lehine önemli bir kazanıma dönüştü. Üyelerimizi yalnız bırakmadık, sorumlu davrandık” dedi.



"Gelecek nesillere örnek olacak"


Ek ödemenin işçi-memur ayrımı gözetilmeksizin, sağlık sektöründe hizmet veren bütünalışanlara eşit şekilde uygulanmasını talep ettiklerini belirten Öz, şöyle devam etti: “Çalıştıkları belediyelerde tüm risklere rağmen görevlerini başarıyla devam ettiren kardeşlerimiz, salgın sürecinde ülkemizin başarısı adına üzerine düşeni yapmış, normalleşme döneminde de fazlasıyla yapmaya devam etmektedir. Güçlü Türkiye’nin en büyük destekçisi olan sizlerin bu süreçte yaptıkları, tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadele gibi, tıpkı 15 Temmuz hain darbe girişiminde verilen mücadele gibi gelecek nesillere örnek olacaktır. HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası olarak bizler de bu paha biçilmez özveriyi gösteren değerli kardeşlerimizin sıkıntılarını, dertlerini gerekli makamlara iletmek ve salgından dolayı hak kaybına uğramamaları için yoğun çalışmalar yürüttük."



Yüzde 18,35 oranında artış


İzmir emekçileriyle büyük bir aile olduklarının altını çizen Öz, “İzmir’de HAK-İŞ olarak 15 bin, HİZMET-İŞ olarak 6 bine yakın üyemiz var. İzmir’i önemsiyor ve değer veriyoruz. Ayrıca Bayındır ilçemizin de kıymeti harbiyesi ise bizim için her daim yüksek olmuştur. Belediye Başkanımız Uğur Demirezen’i, korona virüs sürecinde yürüttüğü çalışmalardan ötürü hepinizin önünde bir kez daha gönülden kutluyorum. Bugün burada imzaladığımız toplu iş sözleşmesiyle ulaşılan rakamlar, sözleşmenin başarısının önemli göstergelerinden olmakla birlikte, adil bir sözleşme olmuştur. Sözleşmeyle arkadaşlarımızın ücret ve sosyal haklarında ortalama yüzde 18,35 oranında artış sağlanmıştır. Enflasyon oranının üstünde gerçekleştirilen artışın emekçilerimiz için bereketli olmasını diliyorum. Başta Bayındır Belediye Başkanımız ve İzmir Şube Başkanımız olmak üzere, sözleşmede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” sözlerine yer verdi.



"Mutluluğumuz kat be kat artmıştır"


İmzalanan toplu iş sözleşmesinde konuşan Hak İş İl Başkanı ve Hizmet İş İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, “Birlik ve beraberliğimizin taçlandığı, emeğin karşılığını gördüğü bu imza töreni ile mutluluğumuz kat be kat artmıştır. Emekçi kardeşlerimizin refah seviyesinin artmasına vesile olduysak ne mutlu bizlere. Toplu iş sözleşmemizin imzalamasında emeği olan, emek adına bütün imkanları seferber eden başta Belediye Başkanımız Uğur Demirezen ve tüm yetkililere teşekkürlerimi sunuyorum. Bu zor günlerde imzalanan toplu iş sözleşmesi tüm emekçilere hayırlı olsun” diye konuştu.



"Şartları iyileştirdik"


Bayırdır Belediye Başkanı Uğur Demirezen ise, “Biz ’önce insan, önce emek’ dedik. HİZMET-İŞ Sendikamız ve çalışanlarımızla toplu iş sözleşmemizi imzaladık. Bulunduğumuz sıkıntılı sürece rağmen çalışanlarımızın ücretlerini ve sosyal haklarını iyileştirdik. Yapılan artışla birlikte en düşük işçi kardeşimizin maaşını 2 bin 350 TL’den 3 bin 250 TL’ye çıkarttık. Rabbimize şükürler olsun. Alınan ücretleri çalışanlarımız aileleriyle birlikte sağlık, sıhhat ve ağız tadıyla yesinler. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sporcular, Suudi Arabistan’da uçurum dalışı yapılabilecek alanları keşfetti Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi 2024 sezonu öncesinde uçurum dalışçıları Catalin Preda ve David Colturi, dünyada yüzölçümü en büyük nehirsiz ülke Suudi Arabistan’ın Cazan bölgesinde dalış deneyimi arayışına çıktı. 5 gün boyunca zorlu ve engebeli yolları aşarak keşif yapan ikili, Suudi Arabistan’ın vadi içlerinde dalış yapan ilk sporcular oldu. Red Bull sporcusu Catalin Preda ve ABD’li uçurum dalışçısı David Colturi, Red Bull Cliff Diving 2024 sezonu öncesi Suudi Arabistan’da bir araya geldi. İkili, Suudi Arabistan’ın Cazan eyaletinde 5 gün boyunca Lajab ve Al-Rough Vadisi’nin güzel kanyonları, derin vadileri, şelaleleri ve balıklara ev sahipliği yapacak kadar derin tatlı su havuzlarını ve uçurum dalışı yapılabilecek alanları keşfetti. Red Bull Ciff Diving Dünya Seri’sinde iki kez etap birinciliği elde eden genç sporcu Catalin Preda yeni sezonun başlamasına az bir zaman kala yaşadıkları deneyimle ilgili, “Doğayı ve görkemli manzarayı yerinde görmek çok güzeldi. Öncesinde birkaç resim gördükten sonra çıplak gözle bu güzelliğe yakından şahitlik etmek kesinlikle akıl almazdı. Alanı test etmek, tüm koşulları kontrol etmek ve buraya yapmak için geldiğimiz şeyin gerçekleştirilebilir olup olmadığını belirlemek benzersiz bir deneyimdi” dedi. Başarılı sporcular, 2,15 milyon kilometrekarelik yüzölçümüyle dünyanın en büyük nehirsiz ülkesi olan ve yağışların yok denecek kadar az olması nedeniyle göllerin ya da gür doğal bitki örtüsüne sahip alanların bulunmadığı Suudi Arabistan’da, dalmak için gizli havuzlar aradı. Sporcular, ülkenin tarımsal kalbi olan ve yüksek kaliteli meyve üretimiyle dikkat çeken Cazan’da, aradıkları saklı cenneti, tatlı su sağlayan iki vadi ve bazı dramatik manzara noktaları şeklinde buldu. 34 yaşındaki ABD’li sporcu David Colturi deneyimleriyle ilgili, “Al Rough Vadisi’nde yukarı doğru dikkatli ilerlemeyi gerektiren eğimli bir uçurum varken Lajab Vadisi’nde ise çok daha kontrollü ilerlenebiliyordu. Kayalıklar, 13 metrelik eğimli duvarlar ve sonra da 20 metre civarında yüksek bir tünek vardı. 15 yıldır uçurum dalışı yapıyorum, sanatımızı böylesine güzel bir yerde icra etmek eşsiz ve harika bir fırsattı” şeklinde konuştu. Suudi Arabistan deneyimini “Zorlu ve macera dolu bir yolculuk. Gerçekten unutulmaz bir deneyim” olarak özetleyen Rumen sporcu Preda, bu yaz Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin 15. sezonuna hazırlanacak.
Bilecik Osmaneli’de mahalle iftarları sona erdi Osmaneli Belediyesi tarafından Ramazan ayının başından bu yana devam eden mahalle iftarları Haceloğlu Mahallesi’nde son buldu. İftar öncesi masaları tek tek dolaşıp genç, yaşlı herkesle bizzat görüşerek hoş sohbet içerisinde ’hayırlı ramazanlar’ dileyen Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Münür Şahin, yoğun ilgi ile karşılandı. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığı iftar sonrası konuşma yapan Belediye Başkanı Şahin, "Ramazan ayı kapsamında düzenlediğimiz mahalle iftarlarının amacı birlikte kardeşlik iftarı yapmaktır. Bugün burada kardeşlerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız ve büyüklerimizle, zengin, fakir aynı sofrada oruç açmanın huzuru içindeyiz. Bu akşam son iftarımıza katılan herkese ve bu iftar programlarını düzenlememizde bizlere destek olanlara emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başta Osmaneli halkımın ve İslam aleminin Ramazan bayramlarını şimdiden kutluyorum” dedi. İftar yemeğinde konuşan Kaymakam Yüksel Ünal “Bugün burada benimde sakini olduğum Haceloğlu Mahalle halkımız ile iftar yemeğinde bir araya geldiğimiz için son derece mutluyuz. Ramazan ayı yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği bir ay. Ramazan ayı birlik ve beraberliğin pekiştiği bir ay. Bu iftar yemeğinde de yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneği sergilenmektedir. Bu nedenle Mahalle İftar yemeğini düzenleyen Belediye Başkanımıza, emeği geçenlere ve katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaklaşan Ramazan Bayramı dolaysıyla şimdiden Bayramınızı kutluyorum" dedi. İftar programına Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Münür Şahin siyasi parti Başkanları, sivil toplum kuruluşları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.