GENEL - 14 Ocak 2020 Salı 15:29

Çiğli Belediyesinden görme engelli vatandaşlara ev ziyareti

A
A
A
Çiğli Belediyesinden görme engelli vatandaşlara ev ziyareti

İzmir’in Çiğli ilçesinde, belediye ekipleri tarafından Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle ilçedeki görme engelli vatandaşlara ev ziyareti yapıldı.

İzmir’in Çiğli ilçesinde, belediye ekipleri tarafından Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle ilçedeki görme engelli vatandaşlara ev ziyareti yapıldı.


Çiğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ilçede bulunan görme engelli vatandaşları mahalle muhtarlarıyla birlikte yaptığı ortak çalışmayla tespit etti. Ekipler, daha sonrada vatandaşları Beyaz Baston Görme Engeliler Haftası nedeniyle ziyaret etti. Engelli biriminin, mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerde vatandaşlara belediyeden beklentileri soruldu ve talep eden vatandaşlara beyaz bastonları teslim edildi.


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, yerel yöneticilerin engellilerin daha rahat hareket edebilecekleri kent yaşamını hazırlamaları gerektiğini ifade ederek, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için alınması gereken çok yol var. Biz de Çiğli Belediyesi olarak muhtarlarımız ve engelli vatandaşlarımızla el ele sorunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Tüm engelli vatandaşlarımız gibi görme engelli vatandaşlarımızın da yaşamlarını kolaylaştırmak ve standartlarını en üst seviyeye taşıyarak onlara bağımsız yaşam sunmak görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Kısacası görme engelli çocuklarımız, gençlerimiz ve yetişkinlerimiz mutlaka hayatın içerisinde olmalılar. Biz de çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz" dedi.


Çiğli’de yapılacak bütün çalışmalarda önceliklerinin engelli vatandaşların kullanım kolaylığını sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Gümrükçü, "Engellilerimizin günlük hayatta karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Ziyaretlerimizde belediyemizin engelli hizmetleri hakkında bilgilendirdik. Talep edenlere beyaz baston dağıttık. Ev temizliği, kişisel bakım ve hastane ulaşım desteği hizmetlerimiz için randevu oluşturduk. Belediye sosyal tesislerinde Braille (kabartma yazı) menü bulundurulacak. 10 Aralık İnsan Hakları Gününde düzenlediğimiz Yerel Yönetimlerde Hak Temelli Engellilik Politikası çalıştayı raporunu kısa sürede kamuoyuyla paylaşacağız. Engelli bireylere ilgili veri tabanı oluşturma çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca internet sitesinin erişilebilir olmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."