EKONOMİ - 12 Nisan 2021 Pazartesi 13:40

Dağlık Karabağ Türk mobilyalarıyla donatılacak

A
A
A
Dağlık Karabağ Türk mobilyalarıyla donatılacak

Mobilya sektörünün büyük buluşması MODEKO 32.

Mobilya sektörünün büyük buluşması MODEKO 32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarına, çok sayıda ülkelerin mobilya ithalatçıları akın etti. Başkan Cahit Doğan Yağcı, gelen ithalatçılar içinde en ilgili grubun Azerbaycan’ın en önemli mobilya ithalatçıları ve yeni inşaatı süren Karabağ Havalimanı ve yeni yerleşim bölgesindeki yatırımcı firmalar olduğunu dile getirdi.


MODEKO 32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, onlarca mobilya ihracatçısını ağırladı. Fuarda; başta Azerbaycan’dan Karabağ bölgesi ile ilgili olmak üzere; Rusya, Türk Cumhuriyetleri, Sırbistan, Kosova, Bosna Hersek, Arnavutluk, Moritanya, Lübnan, Katar, Umman, Irak, Suriye, Dubai, Filistin, Libya ve Sudan başta olmak üzere Orta Doğu ülkelerinin mobilya ithalatçıları yer aldı.


MODEKO Fuarı kapsamında Ege İhracatçı Birlikleri olarak Alım Heyeti Organizasyonunu da gerçekleştirdiklerini belirten Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, gelen ithalatçılar içinde en ilgili grubun Azerbaycan’ın en önemli mobilya ithalatçıları ve yeni inşaatı süren Karabağ Havalimanı ve yeni yerleşim bölgesindeki yatırımcı firmalar olduğunu dile getirdi.


İzmir’e gelen ithalatçıları Ege İhracatçı Birlikleri standında ağırladıklarını, talepleri doğrultusunda ilgili firmalarla görüştürdüklerini dile getiren Yağcı, “Filistin heyetleriyle de hem fuarda ve hem de Ege İhracatçı Birlikleri’nde Filistin’de ortak yatırım projeleri ile ilgili toplantılar yaptık. Ege Bölgesinin mobilya üretiminde güçlü olduğu yönleri ithalatçılarla paylaştık. 2020 yılında dünya mobilya pazarında 14. sıradan, 8. sıraya çıkan Türkiye’nin, dünya genelinde ilk 5 ülke arasına girmesi, sürdürülebilir ihracat için üretmeye ve ihracat yapmaya devam edeceğiz. 2021 yılının ocak-mart döneminde mobilya ihracatımız yüzde 36’lık artışla 1,5 milyar doları geçti. 2020 yılında 3,5 milyar dolar olan mobilya ihracatımızı 5 milyar dolara taşımayı hedefliyoruz. MODEKO Fuarı ve diğer mobilya fuarları bu yolda bizim en büyük destekçilerimiz olacak” şeklinde konuştu.


Türkiye’nin mobilya ihracatının ortalama fiyatının 2,57 dolar iken, Ege Bölgesinde bu rakamın 3,06 dolar olduğu bilgisini veren Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, ortalama ihraç fiyatını 6 dolara çıkarmak ve daha katma değerli ihracat yapmak için tasarım ve e-ticarete yoğunlaştıklarını, Ezberbozan Tasarım Yarışması, MOBİNT isimli İZKA destekli E-Ticaret projesi ve URGE projesini hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi Belediyesi’nden ihtiyaç sahiplerine her gün sıcak yemek Sultangazi Belediyesi, her gün 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan ve tek başına yaşayan vatandaşlara yemek dağıtımı gerçekleştiriyor. Hijyen kurallarına uyarak özenle hazırlanan yemekler, her gün ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. İhtiyaç sahibi ailelerden desteğini esirgemeyen Sultangazi Belediyesi, yemek yapmakta zorlanan, kronik rahatsızlığı bulunan tek yaşayan, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlar için aşevinde her gün yemek pişiriyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Çözüm Merkezi’ne gelen başvuruların detaylı bir şekilde incelenip değerlendirilmesi neticesinde yemek yardımından faydalanacak vatandaşlar belirleniyor. Tansiyon, kalp ya da kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar da göz önünde bulundurularak sağlıklı bir menü hazırlanıyor. Aşevinde tüm hijyen kurallarına uyarak titizlikle hazırlanan yemekler resmi tatil günleri dahil her gün ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Sıcacık yemekler, belediye ekipleri tarafından güvenli bir şekilde muhafaza edilerek Sultangazi’nin 15 mahallesinde ikamet eden vatandaşlara teslim ediliyor. “Hayatı kolaylaştırmak için çalışıyoruz” İlçe genelinde çalınmadık kapı, uzatılmamış el kalmasın diye hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “ Yaş almış büyüklerimizi yalnız bırakmıyor, onlara destek oluyoruz. 65 yaş üzeri kronik rahatsızlığı bulunan ve tek başına yaşayan kısacası yemek yapacak durumda olmayan vatandaşlarımıza her gün sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Aşevimizde titizlikle hazırladığımız yemekler, belediye ekiplerimizce her gün ihtiyaç sahibi ailemizin kapısına teslim ediliyor. Resmi tatil demeden her gün yemek dağıtımımız gerçekleştiriliyor. Vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak için gece-gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Sinop Sinop’ta en donanımlı ve en hızlı yangın ekibi yarışması Sinop’ta 2024 Yılı En Donanımlı ve En Hızlı Yangın Ekibi Yarışması yapıldı. Gerçekleşen yarışma dron ile görüntülendi. Sinop’ta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2024 yılı en donanımlı ve en hızlı yangın ekibi yarışması düzenlendi. Sinop Orman İşletme Müdürlüğü Sinop Orman İşletme Şefliği Toplu Koruma Binası yanından düzenlenen yarışmaya Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kambur, kurum ve daire amirleri ve personeller katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarlsan, meydana gelen yangınların insan kaynaklı olduğunu belirterek, “Yangınlarda asıl sorun insanların hatası. Bunu biliyoruz. Bu insan hatasını nasıl düzeltebiliriz? Eğitim şart diyoruz. Eğitimle olabiliyor. Şu anda yapılan çalışma tabii ki bir egzersiz yapma, sezonu açma, yeniden enerji yükleme, toplu halde bir araya gelerek sinerji oluşturma, kendi içimizde güç ve kuvvet kurma çalışması. Aynı zamanda kamuoyuna böyle bir mesaj vererek, farkındalık oluşturacak herkes birbirini kontrol ederek bu yüzde 95 gibi yüzde 96 gibi olan insan kaynaklı yangın sayımızı düşürmek" dedi. Ardından Sinop Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı personeller 400 metrelik mesafede ilk önce yangın söndürme tatbikatı yaptı, daha sonra en erken ve etkin müdahale yarışması düzenledi. Yarışmacılar itfaiye araçlarına bağlı hortumları ek yaparak hortumu önce serme, vanayı önce açma, yangına köpüklü ya da köpüksüz müdahale gibi dallarda yarıştı. Yarışma sonucunda Türkeli Orman İşletme Müdürlüğü 1’inci, Gerze Orman İşletme Müdürlüğü 2’nci ve Sinop Orman İşletme Müdürlüğü 3’üncü oldu.
Adana Vali Köşger: "Adana, her yönüyle güzel hadiselerle anılmayı hak eden bir şehir" Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte huzur ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini belirterek, "Adana, her yönüyle güzel hadiselerle anılmayı hak eden bir şehir" dedi. Köşger, polis sorumluluk bölgesi trafik düzenleme uygulamaları, asayiş çalışmaları ve ilçelerin genel durumu ile ilgili emniyet müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı. İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan ve polisler tarafından karşılanan Vali Köşger, şeref defterini imzalamasının ardından Müdür Arıkan ile görüştü. Görüşmenin ardından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, trafikteki sorunların analizi, güvenlik önlemleri, trafik akışının iyileştirilmesi için alınan tedbirler ile ilçelerde gerçekleştirilen asayiş uygulamaları ele alındı. "Trafik, kentin yaşam damarlarından biri" Toplantı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Vali Köşger, trafiğin kentin yaşam damarlarından biri olduğunu belirterek "Güvenli ve düzenli bir trafik, hem vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını sürdürebilmesi hem de şehirlerimizin gelişimine katkı sağlaması açısından son derece önemlidir. Bu nedenle trafik düzenlemeleri ve uygulamaları konusunda çalışmalarımızı ve bunun yanında ilimizin mevcut güven ortamının devamlılığını sağlamak için yapılması gerekenleri değerlendirdik" şeklinde konuştu. Vatandaşın can güvenliğinin her zaman öncelikleri olduğunu da ifade eden Vali Köşger, şöyle devam etti: "İlimizin huzur ve asayişini sağlamaya yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Adana, her yönüyle güzel hadiselerle anılmayı hak eden bir şehir. Ülkemiz genelinde olduğu gibi Adana’mızda da suç ve suçluyla mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bu konuda emeği geçen, ilimizin huzur ve güvenliğinin teminatı İl Emniyet Müdürlüğümüz personeline teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum."