GENEL - 17 Nisan 2018 Salı 09:42

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğinde Hayrettin Uçak dönemi

A
A
A
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğinde Hayrettin Uçak dönemi

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına Hayrettin Uçak seçildi.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına Hayrettin Uçak seçildi. Hayrettin Uçak’ın hazırladığı mavi liste 144 oyla seçimi kazanırken, 4 yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Rıza Seyyar’ın hazırladığı sarı liste ise 120 oy aldı.


Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin olağan seçimli genel kurul toplantısı, Ege İhracatçı Birliklerinde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu genel kurulda ilk yarış Divan Başkanlığı için yaşandı. Divan Başkanlığına mavi liste Ege İhracatçı Birlikleri Geçmiş Dönem Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu’nu aday gösterirken, sarı liste Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkanı Osman Öz’ü aday çıkardı. Yapılan seçim sonucunda Divan Başkanlığı’na Mustafa Türkmenoğlu seçildi.


Genel Kurulda konuşan Hayrettin Uçak, çözüm odaklı bir yönetim sergileyeceklerini, bunu sektör temsilcileriyle birlikte gerçekleştireceklerini dile getirdi. “Manisa’dan Muğla’ya, Aydın’dan Denizli’ye, İzmir’den Balıkesir’e Egeli ihracatçılarımız bizim için çok değerli” diyen Uçak, “Üyelerimizin önerileri bizi bir adım öne götürecektir. Yönetimimizde ben değil biz olacağız. Çünkü bu birlik hepimizindir. Yönetim Kurulu olarak 2 ayda bir değişik illerde üyelerimizle istişare toplantıları yaparak önerileri alacağız, bu önerilerin takipçisi olacağız. Bu ulvi görev için çok ama çok heyecanlıyım” diye konuştu.


Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğinde dört yıldır başkanlık yapan ve görevi Hayrettin Uçak’a devreden Rıza Seyyar ise “Asıl olan sektörümüzün sorunlarına çözüm üreten, birlikteliği koruyan ve ihracatın artırılması için çaba sarf eden yapıların oluşturulmasıdır. Ben de Hayrettin Bey gibi beni destekleyen, alın teri döken, koşturan, bütün arkadaşlarıma ayrıca genel kurula ilgi gösterip gelen ve oy kullanan herkese teşekkür ediyorum. Herkes için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı ve Hayrettin Uçak’ı tebrik eden ilk isim oldu.


Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Hayrettin Uçak, Türkmen Türkmenoğlu, Emin Demirci, Murat Ödül, Mehmet Kırıcı, Martin Sanford, Mehmet Ata Özdemir, Hüseyin Vural Güleç, Cengiz Balık, Sıdık Demircan, Hasan Yılmaz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.