SPOR - 12 Temmuz 2020 Pazar 10:09

Göz Göz’ün şansı gülmüyor

A
A
A
Göz Göz’ün şansı gülmüyor

Süper Lig’de sahasında Gençlerbirliği’ne 3-1 mağlup olan Göztepe, kötü gidişatını sürdürdü.

Süper Lig’de sahasında Gençlerbirliği’ne 3-1 mağlup olan Göztepe, kötü gidişatını sürdürdü. Sarı-kırmızılı ekip, pandemiden sonra yeniden başlatılan Süper Lig’de 6 maçta 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.


Göztepe, Süper Lig’in 32. haftasında Gençlerbirliği’ni konuk etti. Maça iyi başlayan taraf olan sarı-kırmızılılar, ataklarının sonunu getiremezken, 33. dakikada kaleci Göktuğ Bakırbaş’ın bireysel hatası sebebiyle 1-0 geriye düştü. İlk yarının bu skorla bitmesi beklenirken Stancu’nun 45+3’te gelen golü Göztepe’nin devre arasına 2-0 geride girmesine sebep oldu. İkinci yarıda biraz daha risk alarak oynayan Göztepe, savunma arkasında verdiği boşluklarla dikkat çekti. Bu anlardan birinde Alpaslan Öztürk’le girdiği mücadelede yerde kalan Stancu, takımına penaltı kazandırdı. Penaltı atışını gole çeviren Sessegnon farkı 3’e çıkardı. Bu dakikadan sonra doldur boşalt oyunu oynamaya başlayan sarı-kırmızılılar, 90. dakikada Alpaslan Öztürk ile golü bulsa da 3-1 yenilmekten kurtulamadı.



Göz Göz 6 maçtır kazanamıyor


Bu sonuçla Göztepe, pandemi sürecinin ardından yeniden başlatılan Süper Lig’de oynadığı 6 maçta galibiyete ulaşamadı. Bu maçlarda 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan sarı-kırmızılılar, taraftarını hüsrana uğrattı. 6 maçta 9 gol atmasına rağmen kalesinde 15 gol gören Göz Göz, pandemi öncesindeki takım oyununu sahaya yansıtamadı. Özellikle son maçlarda ilk 11 üzerinde zorunlu veya performansa dayalı değişiklikler yapmaya çalışan Göztepe Teknik Direktörü İlhan Palut, bu değişikliklerden beklediği verimi alamadı. Kaybedilen diğer maçların aksine Gençlerbirliği maçında topa daha fazla sahip olan (yüzde 65) Göztepe, Gençlerbirliği karşısında ise şansızlıklarla boğuştu. Kaleci Beto’nun sakatlığı sebebiyle oynamadığı maçta kaleye geçen Göktuğ Bakırbaş, 33. dakikada üstüne gelen şutta topu elinden kaçırınca meşin yuvarlak ağlara buluştu. Bu golün şoku henüz yeni yeni atılırken ilk yarının son dakikasında gelen gol Göz Göz’ün maçı kazanma ümitlerine darbe vurdu.



Parlatan, şanssızlıktan yakındı


Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Göztepe Teknik Sorumlusu Ersan Parlatan, maç hakkında yorum yapmak konusunda zorlandığını belirtti. Parlatan, "Anlatılması zor bir durum. Negatif şeyler bulamıyoruz ama fazla orta yapıp bir türlü üretkenlik adına doğru işler yapmıyoruz. Hamleler yaparak futbolcularımız riskler aldılar ama gelen ortalarda pozisyona girme adına zorluklar yaşıyoruz. Kalite göstermediğimiz zaman, pozisyonları değerlendiremediğimiz zaman sonuç alamıyoruz. Çok kolay goller yedik. Çok motiveydik ama işte futbolda iyi oyun yetmiyor" ifadelerini kullanarak şanssız olduklarına dikkat çekmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."