POLİTİKA - 15 Nisan 2019 Pazartesi 14:33

İstifa eden AK Parti’li Şengül’den veda mesajı

A
A
A
İstifa eden AK Parti’li Şengül’den veda mesajı

Sürpriz bir kararla AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa eden Aydın Şengül, teşkilata veda ederken, “Bazıları, kendisini siyaset üstü görüp, siyasetin kendi etrafında döndüğünü zannediyor.

Sürpriz bir kararla AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa eden Aydın Şengül, teşkilata veda ederken, “Bazıları, kendisini siyaset üstü görüp, siyasetin kendi etrafında döndüğünü zannediyor. Siyaseti tezgah kurmaktan ve ayak oyunlarından ibaret sanıyor. Ama hiç şüphe yok ki, ’Kendi başarısızlıklarını, başkasının üzerine atarak örtmeye çalışanlara’ yeri geldiğinde teşkilatımız da milletimiz de hesabı sorar. Bu kişiler, birtakım planlarla ayakta durduğunu sanır ama farkında olmadan kendi sonunu hazırlar” dedi.


AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa eden Aydın Şengül, sosyal medya hesabından mesaj yayınladı. Mesajında 31 Mart Yerel Seçimi’nde, İzmir genelinde ve ilçelerde oylarını arttırmalarına rağmen hayal edilen başarıya ulaşamadıklarını dile getiren Şengül, “Kurulduğu günden bu yana partimizin her kademesinde görev alan, milletvekilliği ve il başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak, kutlu davamıza layık olmak için üzerime düşen ne varsa yapmaya çalıştım. 14 aylık il başkanlığım sürecinde, 24 Haziran 2018 ve 31 Mart 2019 tarihlerinde ülkemiz ve İzmir’imiz için büyük önem taşıyan iki seçim geçirdik. Son yerel seçimde, İzmir genelinde ve ilçelerimizde oyumuzu arttırmamıza rağmen hayal ettiğimiz başarıya ulaşamadık. Seçim öncesinde, ‘Başarı hepimize, başarısızlık ise bana aittir’ demiştim. Kendi irademle istifa kararı aldım ve bunu uyguladım” dedi.



"Siyaseti hiçbir zaman nemalanma aracı olarak görmedik"


Siyasette hiçbir makam ve koltuğun kimse için kalıcı olmadığını ifade eden Şengül, “Önemli olan bu makamları millete hizmet etme vesilesi olarak görmek ve bu anlayışla çalışmaktır. Söz konusu partinin menfaatiyse, gerektiği zaman bir adım geri çekilmeyi de bilmek gerekir. Bizler, siyaseti hiçbir zaman nemalanma aracı olarak görmedik. Makamdan güç almadık, makama güç ve değer vermek için çaba sarf ettik. Ülkemizi ve partimizi geleceğe taşıyacak gençlerin önünün açılması için de tereddüt etmeden gerekeni yaptık” ifadelerini kullandı.



“Bazıları siyaseti tezgah oyunlarından ibaret sanıyor”


“Siyasette ne yazık ki samimiyetten uzak, sahte tevazu sahipleri hep oldu, olmaya da devam edecek” diyen Şengül, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Bazıları, kendisini siyaset üstü görüp, siyasetin kendi etrafında döndüğünü zannediyor. ’Ben yoksam, hiçbir şey olmaz’ düşüncesiyle hareket ederek, bu davaya ve milletimize en büyük zararı veriyor. Siyaseti tezgah kurmaktan ve ayak oyunlarından ibaret sanıyor. Ama hiç şüphe yok ki, ’Kendi başarısızlıklarını, başkasının üzerine atarak örtmeye çalışanlara’ yeri geldiğinde teşkilatımız da milletimiz de hesabı sorar. Bu kişiler, birtakım planlarla ayakta durduğunu sanır ama farkında olmadan kendi sonunu hazırlar. Ama biliyoruz ki yüce Allah’ın da bir planı vardır ve tecelli edecek olan budur. Bizler, bu onurlu görevi asla eğilip bükülmeden, yanlışlıkları haykırarak, dik duruşumuzdan taviz vermeden, layıkıyla yerine getirmek için çalıştık. Ego ve nefsimize yenik düşmedik. Bu süreçte en büyük destekçimiz de fedakarca, gece gündüz demeden çalışan teşkilat mensuplarımız oldu. Bize gösterdiğiniz yakınlık ve tüm özverili çalışmalarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bir ağabey olarak her zaman sizlerle birlikte olmayı sürdüreceğim. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum, hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Benim bir hakkım varsa, hepinize helal olsun. Allah’a emanet olun.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Koray Koçhan: “31 Mart sonrası Maçka’da ustalık dönemine başlayacağız” AK Parti Maçka Belediye Başkan Adayı ve Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, yaptıkları hizmetlerle 10 yılda Maçka’nın cehresini değiştirdiklerini ifade ederek “31 Mart sonrası Maçka’da ustalık dönemine başlayacağız” dedi. AK Parti Maçka Belediye Başkan Adayı Koray Koçhan, seçim çalışmaları kapsamında gitmedik mahalle, çalmadık kapı bırakmıyor. Gittiği her yerde sevgi ile karşılaşan Başkan Koçhan, 10 yıllık başkanlık döneminin ardından ustalık dönemine hazır olduğunu söyledi. Yeni projeler ile Maçka’yı hizmet noktasında daha ileri taşımak istediklerini ifade eden Başkan Koçhan, “2014’den bugüne kadar ‘Maçka’da olmaz’ denilen yatırımları hayata geçirdik. Doğalgaz, Macera Parkı, Beton tesisi gibi Maçka’ için çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik. İnşallah Pazartesi günü ‘ustalık’ dönemine başlayacağız. Böylece Maçka’mızı hizmet noktasında daha ileri taşıyacağız” diye konuştu. Maçka’nın en büyük sorunun yol olduğunu ifade eden Başkan Koçhan, “Bu güne kadar ne söz verdiysek hepsini gerçekleştirdik. Maçka’nın en büyük sorunu yol sorunudur. Biz 10 yılık süreçte ana yolu beton veya asfalt olmayan hiçbir mahalle kalmadı. Yeni dönemde kuracağımız Taş kırma eleme tesis ile kuru beton tesisimize malzeme sağlayarak beton çalışmalarını hızlandıracağız. Böylece önümüzde ki 5 yılda Maçka’da betonlanmamış yol bırakmayacağız. Maçka’mızda yol sorunu tamamen çözmeye hazırız ve kararlıyız” şeklinde konuştu. 2024 yılı yerel seçimlerin Maçka için Altın fırsat olduğunu ifade eden Başkan Koçhan, “Tabi bu seçimler Maçka için çok önemlidir. Bakın önümüzde 4 yıl gibi seçimsiz bir dönem olacak. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Kıymetli hemşerimiz Ahmet Metin Genç, Maçka’da da biz olmak üzere, güçlü bir yapı ortaya çıkacak. Bu da Maçka’ya hizmet olarak geri gelecek. Bu yüzden bu seçim Maçka için tarihi bir fırsattır. Maçka bu dönem altın çağını yaşayacak” ifadelerini kullandı.
Bilecik Vural: "Ecdat diyarı Bilecik’te olduğum için çok mutluyum" İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya’yı makamında ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcısı Vural’ı, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle kapıda karşılayan Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, Bilecik ve Bilecik Belediyesi çalışmaları hakkında konuklarına bilgi verdi. 75 günde yaptığı çalışmalar hakkında da konuklarına bilgi veren Başkan Mustafa Sadık Kaya,"Sizleri kuruluş ve kurtuluşun şehri Bilecik’te ağırladığımız için çok mutlu olduk. Bize verilen iki aylık hizmet süresince Bilecik ve insanımız için güzel çalışma ve projeleri gerçekleştirmeye çalıştık. Ziyaretinizle bizler de çok mutlu olduk. Çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Ecdat diyarı Bilecik’te olduğum için çok mutluyum" Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ise yaptığı kısa değerlendirmede, "Ecdat diyarı Bilecik’te olduğum için çok mutluyum. Bilecik gerçekten güzel ve değerli bir şehrimiz. Burada Belediye Başkanımızı ziyaret edip yaptığı çalışmalar hakkında bilgi almış olduk. İki aylık bir hizmet döneminde ne kadar güzel çalışma ve projelerin olabileceğini gördük. Partimizin Bilecik’teki Başkan Adayı Göksel Aydın ile umuyorum bu güzel çalışmaların devamı gelir" ifadelerini kullandı. Belediye Başkanlığındaki ziyaret, çiçek ve hediye takdimiyle sona ererken, Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve beraberindeki konuklar, daha sonra kurulan iftar çadırındaki vatandaşlarla bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcısı Vural, vatandaşlarla birlikte iftar açarak, sohbet etti.
Gaziantep Öldürülerek yol ortasına bırakılan kadının kimliği tespit edildi Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurularak öldürülen kadının 32 yaşındaki Naciye Cengiz olduğu tespit edildi. Cengiz’in cenazesi, adli tıpta tamamlanan işlemlerinin ardından ailesine teslim edilirken katil zanlısı yada zanlılarını yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Olay, dün gece saatlerinde Gaziantep-Nizip D-400 karayolu 11. kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre, sürücüler bir şahsın yol ortasında hareketsiz şekilde yattığını fark edince durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk incelemesinde yolda hareketsiz şekilde yatan şahsın silahla vücudunun çeşitli yerlerinden vurularak öldürülmüş bir kadın olduğunu tespit etti. Kimliği tespit edildi Vurularak yol ortasına atılan kadının cansız bedeni, tamamlanan olay yeri inceleme çalışmalarının ardından kimlik tespiti yapılması ve otopsi işlemleri için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Adli tıpta yapılan kimlik tespiti sonrası öldürülen kadının Şanlıurfa Birecik nüfusuna kayıtlı 32 yaşındaki Naciye Cengiz olduğu belirlendi. Cengiz’in cansız bedeni, tamamlanan işlemlerinin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Katil zanlısı yada zanlıları aranıyor Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma ve katil zanlısı ile zanlılarını yakalama çalışmalarının ise sürdüğü öğrenildi.
Malatya Deprem bölgesi Malatya’da inşaat sektörünün de gözü kulağı seçimlerde Asrın felaketinde yıkılan illerin başında yer alan Malatya’da inşaat sektörü de 31 Mart günü yapılacak yerel seçimlerin sonucunu bekliyor. Seçim sonrası inşaatlarda ciddi bir artışın yaşanması ile sektöründe canlanması bekleniyor. Deprem bölgelerinde inşaat sektöründe seçim sonrası ciddi hareketlilik bekleniyor. 53 bin 537 kişinin hayatını kaybettiği 6 Şubat depremlerinin ardından başta konut ihtiyacı olmak üzere depremzedelerin yaraları hızla sarılıyor. 11 ili kapsayan depremde ihtiyaç duyulan konut ve köy evlerinin yapımı ile bölgede inşaat sektöründe de ciddi bir istihdam ve konut ihtiyacında rahatlama olacağını dile getiren İnşaat Mühendisi Musa Karagöz, hükümetin depremzedeler için hazırladığı konutların inşaat sektöründe canlılığı seçimden sonra artıracağını söyledi. Sektörde yılbaşından bu yana yeni bir durgunluk yaşandığını belirten Karagöz, inşaat sektöründe durgunluğun nedenleri arasında fiyatların yükselmesi, krediye ulaşım zorluğu ve seçim ortamının bulunduğunu belirtti. İnşaat Mühendisi Karagöz, "Kredi sorununun giderilmesi ve yeni yapılan deprem konutları ile birlikte, yeni büyük projelerle güvenli ve yaşanabilir konutlar üretilmesi için adımların atılacağını şimdiden ön görebiliyoruz. Ülkemizde çok ciddi sayıda genç kuşak var. Onlar en kısa sürede kiradan kurtulup ev sahibi olmanın yollarını arıyor. Doğal olarak şu an gündem seçim ama seçim sonrası adımlar birer birer atılacak ve kısa sürede önemli yol alınacak. Buna inanıyoruz" diye konuştu.