SAĞLIK - 13 Eylül 2021 Pazartesi 12:10

İzmir sağlık üssü oluyor

A
A
A
İzmir sağlık üssü oluyor

Medicana Sağlık Grubu’nun, sağlık alanında 30 yıla yaklaşan hastanecilik deneyimini aktardığı ve geçtiğimiz yıl 9 Eylül tarihinde hizmet vermeye başlayan Medicana International İzmir Hastanesi, aradan geçen 1 yılda 150 bin muayene, 11 bin ameliyat ve bin doğumla kırılması güç bir rekorun altına imza attı.

Medicana Sağlık Grubu’nun, sağlık alanında 30 yıla yaklaşan hastanecilik deneyimini aktardığı ve geçtiğimiz yıl 9 Eylül tarihinde hizmet vermeye başlayan Medicana International İzmir Hastanesi, aradan geçen 1 yılda 150 bin muayene, 11 bin ameliyat ve bin doğumla kırılması güç bir rekorun altına imza attı.


Medicana Sağlık Grubu’nun, 110 milyon dolarlık yatırımla İzmir ve Ege Bölgesine kazandırdığı Medicana International İzmir Hastanesi, 9 Eylül tarihinde İzmir’deki birinci yılını doldurdu. Aradan geçen bir yılda İzmir ve Ege Bölgesinden yoğun talep gören Medicana International İzmir Hastanesine gösterilen ilgi rakamlara da yansıdı.


Sağlık hizmeti vermeye başladığı günden bu yana 150 bin muayene gerçekleştirilen Medicana International İzmir Hastanesinde 11 bin ameliyat, bin 700 anjiyo, 73 bin tetkik, 700 girişimsel radyoloji ve 100 robotik cerrahi ile ameliyat yapıldı. Rakamların, İzmir’in kaliteli sağlık hizmeti alma konusundaki beklentisini yansıttığını ifade eden Medicana International İzmir Hastanesi Genel Müdürü Ulvi Ünal, “Sağlık sektöründe hizmet veriyorsanız teknolojiniz ne kadar iyiyse insan kaynağınız da o kadar iyi olmak durumunda. Sadece doktorlar özelinde değil hemşire ve teknikerlerimden, idari kadroma, teknik kadroma, satın almama, kurumsal iletişim ve pazarlama ekibine kadar. Hepsindeki insan kaynağını işinde yetkin olan kişiler arasından seçerseniz başarı kaçınılmaz olur. Medicana İzmir Hastanesi’nin başarısı insan kaynağıdır” dedi.



Kalp ameliyatlarında robot dönemi


İzmir’de sağlık alanında kartları yeniden kardıklarını ifade eden Genel Müdür Ünal, “Bakın biz robotik cerrahi yapıyoruz. İzmir’de 4 tane robotik cerrahisi olan hastane var. Ama niş alanımız çok önemli. Biz robotla kalp cerrahisi yapıyoruz. Yurt dışından robotik kalp cerrahisi için hasta getirmeye başlıyoruz. Hiç tahmin etmeyeceğiniz yerlerden Avrupa, Kuzey Avrupa, Afrika’dan gelecekler. Ayrıca da Vinci robotik cerrahiyi, kadın doğum, üroloji, genel cerrahi, KBB, baş boyun cerrahisi, göğüs cerrahisinde de kullanıyoruz. Hastanemizde pek çok operasyon özellikli ve konforlu bir şekilde yapılıyor. Yapılmayanları yapmak gibi bir hedefimiz var. Büyük vakalar, zor ameliyatlar, kimsenin uğraşmak istemediği operasyon ve hastalara bakmak gibi bir yol çizdik” diye konuştu.



165 ülkeden hasta şifa için geldi


Sağlık turizminin önemine de vurgu yapan Ünal, sadece sağlık turizmi değil, turistin sağlığı ile de yakından ilgilendiklerini belirterek, “İzmir’e, Kuşadası ve Çeşme gibi turistik merkezlere çok yoğun turist geliyor. Ege’de ciddi bir yat turizmi var. Kısacası bizim bölgemizi sezonda yaklaşık 6 milyon turist ziyaret ediyor. Bu sayıdaki turistin sağlık hizmeti alacağı, onların acil ihtiyacını karşılayacak bir merkezin olması şart. Medicana Uluslararası Hasta Merkeziyle, yurt dışından gelen hastalarımıza en iyi sağlık hizmetini sunma konusunda da iddialıyız. Medicana Sağlık Grubu 2008 yılından bu yana dünyanın 165 farklı ülkesinden gelen hastalarına gelişmiş sağlık hizmeti sunuyor. Ekibimizin gücüne çok güveniyoruz. Biz binamızın güzelliğini, turizm bölgelerine yakın olmasını, kum, deniz, güneş tatilini ön plana çıkararak değil, içerdeki hekimlerin hekimlik becerisi ve teknolojik imkanlarımızın gücüyle hareket ediyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Efeler Belediye Başkan Adayı Yetişkin, can dostlar için hazırladığı projeyi açıkladı CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Anıl Yetişkin, bir projesini daha kamuoyu ile paylaştı. Yetişkin, Aydın halkına “Efeler Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Geçici Bakım Evi ve Pet Otel” projesinin müjdesini verdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efelere Belediye Başkan Adayı Anıl Yetişkin, bir yandan saha çalışmalarını sürdürürken bir yandan da projelerini açıklamaya devam ediyor. Son olarak ücretsiz wifi hizmetinin müjdesini paylaşan CHP’li Anıl Yetişkin, bu kez de hayvan severleri mutlu etti. CHP’li Yetişkin projesini şu sözlerle duyurdu: “Sadece Efeler ilçesinde yaşayan insanımız için değil, can dostlarımız için de yapılabilecek en iyi yaşam alanları ve rehabilitasyon merkezini de oluşturacağız. Proje kapsamında serbest yürüyüş güzergahları, hayvan oteli ve mezarlığı da bulunuyor. Bunun yanı sıra mama deposu, hayvan mutfağı, hayvan sahiplendirme ve sosyalleştirme alanı, kedi evi, pitbull ve ilk gelen hayvanlar ünitesi, müşahede ünitesi, küçük, orta, büyük boy ve evden atılanlar ünitesi, hamile ve yavrulu anne ünitesi, uyuz ünitesi, zoonoz ünitesi, çift tırnaklı hayvanlar ünitesi ve midilli atları gezi alanı, engelli hayvan ve serbest dolaşım alanı üniteleri yer alacak. Bunun yanında araç yıkama ve araç arınık ünitesi, hayvan oteli ve ilk gelen köpek kontrol ünitesi gibi onlarca ünite, sokak hayvanlarına hizmet verecek. Seçimden kısa bir süre sonrasında yapımına başlayacağımız bu proje yurt içinde ve yurt dışında gurur kaynağımız olacak” diye konuştu.
Mersin MIP 25 milyon TEU’nun üzerinde konteyner elleçleyerek yeni bir kilometre taşına ulaştı Türkiye’nin lider konteyner terminali Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 2007’den bu yana 25 milyonuncu (TEU) konteynerini elleçleyerek yeni bir kilometre taşına imza attı. Bu kapsamda EMH1 terminalinde düzenlenen törene, Mersin Liman Mülki İdare Amiri ve Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Mersin Gümrük Bölge Müdürü Osman Göllüce, TCDD Mersin Limanı İşletme Müdürü Murat Birinci, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Sefa Çakır, Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Cebrail Orman, MIP Yönetim Kurulu Başkanı David Yang, Yönetim Kurulu Üyeleri, MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh ve liman çalışanları katıldı. MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh: "25 Milyon TEU kilometre taşına ulaşılmasında gösterdikleri üstün katkıdan ve iş birliğinden dolayı Mülki İdare Amirimize, Gümrük Müdürlüğümüze, Liman Başkanlığımıza, TCDD yetkililerine ve tüm MIP çalışanlarına en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Ayrıca, Limanımızın bu olağanüstü yolculuğunda bizi destekleyen tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunmak istiyorum. Daha iyisine ulaşmak için daha çok çalışacağız" ifadelerini kullandı. 2007 yılında liman operatörü PSA International ve Akfen Holding ortak girişimiyle kurulan, 2017 yılında IFM’in hissedarları arasına katıldığı MIP’nin kuruluşundan bugüne elleçlenen konteyner hacmi yılda ortalama yüzde 14,4 büyüdü. MIP, 2023 yılında yaklaşık 2 milyon TEU konteyner, 8 milyon tonun üzerinde konvansiyonel yük elleçledi. Endüstrinin değişen ihtiyaçlarını karşılamak için 455 milyon ABD doları bütçeli East Med Hub 2 (EMH2) kapasite artırımı projesi ile elleçleme kapasitesini 2,6 milyon TEU’dan 3,6 milyon TEU’ya çıkarmayı hedefleyen MIP’in, mevcut EMH1 rıhtımını 380 metre uzatarak toplam 880 metre uzunluğa ve 17,5 metre su çekimine ulaşacak EMH2’nin inşaatına başladığı bildirildi. EMH2 Terminalinin, 400 metreden uzun iki ultra büyük konteyner gemisinin (ULCV) aynı anda yanaşmasına imkan tanıyacak. Proje ayrıca sekiz yeni otomatik raylı portal vinç (aRMG) ve dört ek rıhtım vincinin satın alınmasını da içeriyor. Proje 500 kişiye doğrudan ve 5.000 kişiye dolaylı istihdam fırsatı oluşturacak olması sebebiyle de önem arz ettiği kaydedildi. MIP’in aynı zamanda karbon ayak izini azaltma konusundaki kararlılığını da sürdürdüğü elektrikle çalışan ekipmanlara ve yenilenebilir enerji kaynaklarına sürekli yatırım yaparak karbon emisyonlarını 2030 yılına kadar yarıya indirmeyi, 2043 yılına kadar da karbon nötr hale gelmeyi planladığı ifade edildi.
Konya Karatay Tabiat Mektebi eğitimlere başladı Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından, ilçede eğitim çağındaki çocukların okul dışı öğrenme ve tabiat sevgisine katkı yapmak amacıyla hayata geçirilen Karatay Tabiat Mektebi’nde eğitimler başladı. Karatay Şehir Parkı içerisinde kurulan Karatay Tabiat Mektebi’nde ilkokul ikinci sınıf öğrencileri, bir taraftan birçok atölye çalışmasıyla doğayı yeniden keşfederken diğer taraftan da eğlenceli bir şekilde eğitim hayatlarına katkı sunacak. Her yıl Karataylı bin 500 ilkokul 2. sınıf öğrencisi faydalanacak Karatay Tabiat Mektebi sayesinde her yıl ilçedeki 1500 ilkokul ikinci sınıf öğrencisi; kurulan atölyelerde tarım, hayvancılık, sıfır atık, çevre ve daha birçok konuda uygulamalı eğitimler ile etkinliklere katılacak. Karatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen eğitimler kapsamında Karatay Tabiat Mektebi’nde; ahşaptan oluşturulan 3 adet atölyede kil seramik yapımı, temel yaşam becerileri, kompost yapımı, atık malzemelerden organik kompost yapımı ve daha birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında ayrıca; içerisinde midilli atları, tavşan, kedi, güvercin, tavuk ve horoz gibi hayvanların olduğu Hayvan Evleri ile çadırlar kuruldu. 3 katlı Gözlem Kulesi’ne çıkan minikler, doğal hayatı izleme fırsatı bulurken, 100 metrekarelik Labirent Oryantiring Parkuru’nda ise öğrenciler birçok eğlenceli etkinliğe katıldı. “Çocuklarımızın iyi yetişmesi önceliğimiz” Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, çocukların eğitim hayatına önemli katkı sağlamasını hedefledikleri projenin Karatay’a hayırlı olmasını diledi. Başkan Hasan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak eğitime yönelik yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu çerçevede çocuklarımızın eğitimi ve geleceğe hazırlanmaları bağlamında milli eğitim müdürlüğümüze önemli destekler veriyoruz. Karatay Şehir Parkımızın içerisine Karatay Tabiat Mektebi’mizi kurduk ve eğitimlerimize başladık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yürüttüğümüz projemizle her yıl ortalama bin 500’ün üzerinde ilkokul ikinci sınıf öğrencimizi buraya getirip öğrencilerimize uygulamalı ve teorik eğitimler verilecek. Çocuklarımız, oluşturduğumuz atölye ve alanlarda hem doğayla, toprakla, canlılarla iç içe olacaklar hem de birçok atölye çalışmalarıyla okullarında gördükleri eğitimlerini pekiştirmiş oluyorlar. Öğrencilerimizin doğayla buluştuğu, doğada yaşayarak güven elde ettiği, el becerilerinin, kişisel, sosyal ve duygusal becerilerinin geliştiği, birlikte iş yapabilme yeteneğinin güçlendiği bir ortam sunmuş olduk. Karatay Tabiat Mektebi’mizi bu çerçevede, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın okul dışı öğrenme bağlamında önemli görüyoruz. Karatay Tabiat Mektebi’miz ilçemize, Konya’mıza ve çocuklarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.