SPOR - 16 Ocak 2020 Perşembe 14:53

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Göztepe Stadyumu’nu gezdi

A
A
A
İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Göztepe Stadyumu’nu gezdi

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, yapımı tamamlanan Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nu gezerek, tesisin İzmir sporu ve futbolu için örnek bir spor tesis olduğunu söyledi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, yapımı tamamlanan Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nu gezerek, tesisin İzmir sporu ve futbolu için örnek bir spor tesis olduğunu söyledi.


İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Göztepe’nin yapımı tamamlanan ve 10 gün sonra Beşiktaş maçıyla açılacak olan Gürsel Aksel Stadyumu ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni yerinde inceledi. Vali Ayyıldız’a, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil de eşlik etti.


Stadyumla ilgili Vali Ayyıldız’a bilgiler aktaran Başkan Mehmet Sepil, stadın 34 dönüm alan üzerinde kurulu olduğunu, 100 bin metrekare kapalı alanı bulunduğunu belirtti. Stadın zeminde hibrit çimin bulunduğu, led stadyum aydınlatmasının yapıldığı, 39 locası, kale arkası yeni sistem ile 25 bin seyirci kapasitenin yer aldığını aktaran Sepil, Ayyıldız’a müsabaka sahasının altında 400 araçlık kapalı otoparkının bulunduğunun da bilgisini verdi. Statta ayrıca; 25 bin metrekarelik sağlıklı yaşam merkezi, sosyal tesisleri, kulüp tarihi müzesi, çocuk oyuncak müzesi, amatör branşlara ait iletişim ofisleri ve çalışma alanları ve kamuya açık 600 metre uzunluğunda yürüyüş parkuru bulunduğunu kaydeden Mehmet Sepil, stadın İzmir’in önemli spor merkezlerinden olduğunu söyledi.


Başkan Sepil, inceleme sırasında Vali Ayyıldız’a açılışı gerçekleştirilecek olan stadın 2. devrede oynanacak olan futbol maçlarına hazır olduğu bilgisini de verdi. Stadın çatısında yer alan kamuya açık yürüyüş parkurunda da incelemede bulunan Vali Ayyıldız, tesisin İzmirlilerin spor yapabilecekleri en güzel mekan olduğunu kaydetti.


Vali Ayyıldız, stadın yapılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, son Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a, milletvekillerine, emeği geçen ve katkıda bulunanlara teşekkürlerini iletti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankasından alınan kaynaklara ilişkin açıklama Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dünya Bankası (DB) ve Türkiye arasındaki beş yıllık iş birliğinin yol haritası niteliğindeki Ülke İş birliği Çerçevesi (CPF) dokümanına ilişkin sosyal medyada dolaşan iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu bildirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dünya Bankası ve Türkiye arasındaki beş yıllık iş birliğinin yol haritası niteliğindeki Ülke İş birliği Çerçevesi dokümanına ilişkin sosyal medyada dolaşan iddialara ilişkin bir yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, bu iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu belirtildi. Türkiye’nin 1947’de Dünya Bankasına üye olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, "Dünya Bankasından bugüne kadar toplamda 52 milyar dolar finansman sağlanmıştır. Söz konusu finansman kalkınma önceliklerimiz kapsamında ilgili kuruluşlarımız ve DB tarafından ortaklaşa geliştirilen projeler kapsamında kullanılmaktadır" denildi. DB kaynakları proje amacının dışında kullanılmıyor DB’den sağlanan kaynakların proje amacının dışında kullanımı söz konusu olmadığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "DB kredileri yoksulluğun azaltılması ve refahın eşit paylaşılması odağında sürdürülebilir büyümeyi hedeflemekte olup; bu kaynakların kullanımında toplumun ortak çıkarı gözetilmektedir. CPF programında geçen ‘kırılgan gruplar’ esas itibarıyla yeşil dönüşümden olumsuz etkilenecek meslek gruplarında çalışanlar ile finansmana erişimde zorluklarla karşılaşanları ifade etmektedir. DB projeleri ile söz konusu gruplara beceri kazandırılarak üretime dahil edilmesi ve böylece istihdamın artırılarak yoksulluğun azaltılması hedeflenmektedir. Dolayısıyla bu kredilerin İstanbul sözleşmesi ve LGBT ile ilişkisi yoktur. Avrupa Birliğinden sığınmacılar için Mali Yardım Programı (FRIT) kapsamında sağlanan hibe desteğinin kullanımında Dünya Bankası önemli bir rol oynamaktadır. CPF dokümanında bu gibi desteklere ilişkin göstergeler de takip edilmektedir. Ancak yeni CPF dokümanında sığınmacılar özelinde DB’den sağlanacak herhangi bir kredi bulunmamaktadır. Geçmişte olduğu gibi Dünya Bankası ile kalkınma hedeflerimizin desteklenmesinde birlikte çalışmaya ve geliştirdiğimiz büyük projelerimiz ile katma değer üretmeye devam edeceğiz."
Kastamonu Vali Dallı: "Kurumlarımızın ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırımları mevcut” İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, depremden etkilenen illere yönelik çalışmalara rağmen Kastamonu’daki projelerin devam edeceğini belirterek, "Kurumlarımızın devam edecek, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırımları mevcut” dedi. Kastamonu Valiliği öncülüğünde İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) salonunda yapılan toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Vali Meftun Dallı, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin hem Türkiye hem Kastamonu’ya hayırlı olması temennisinde bulundu. Kastamonu’ya yapılması planlanan yatırımlarla ilgili bilgi veren Vali Dallı, devletin Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerdeki yoğun yatırımlara rağmen bu yıl birçok projenin Kastamonu’da hayata geçirileceğini belirtti. Sorunsuz bir seçim sürecinin geride bırakıldığını belirten Vali Dallı, “Bir ilçemizdeki üzücü hadise dışında çok şükür olumsuz bir olay yaşanmadan seçimleri bitirdik. Bu olayda olmasaydı daha çok mutlu olacaktık. Ama bir ilçemizde ne yazık ki muhtarlık meselesinden ötürü istenmeyen bir olay oldu. Seçimin sükunet ve huzur içerisinde geçmesi için çaba sarf eden, rol alan, gayret gösteren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Seçim sonuçlarının ilimize, ilçelerimize, ülkemize ve köylerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Belediye başkanlarımıza ve seçilen muhtarlarımıza hayırlı uğurlu olsun. İlimize, ilçelerine, köylerine en güzel hizmetleri yapmalarını temenni ediyoruz. Cenab-ı hak yardımcıları olsun” dedi. Daha sonra Kastamonu’da kamu kurumları tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Dallı, “2024 yılı yaşadığımız deprem sebebiyle, 2023 yılında olduğu gibi bu yıl da yatırımlar noktasında, deprem bölgesindeki illerimiz dışındaki bölgeler için biraz daha, bir takım yatırımlar kısıtlanarak geçecek, öyle görünüyor. Deprem bölgesindeki yaraların sarılması için ama yine de kurumlarımızın devam edecek. Kurumlarımızın ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırımları mevcut” diye konuştu. Vali Dallı’nın konuşmasının ardından bu yıl planlanan yatırımlar ve şimdiye kadar yapılan projeler hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.