ASAYİŞ - 04 Aralık 2020 Cuma 08:49

İzmir’de FETÖ/PDY’ye büyük darbe: 66 şüpheli gözaltına alındı

A
A
A
İzmir’de FETÖ/PDY’ye büyük darbe: 66 şüpheli gözaltına alındı

İzmir’de, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY Terör Örgütü’ne ait hücre evlerine yapılan operasyonda aralarında örgütün Türkiye İmamı M.

İzmir’de, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY Terör Örgütü’ne ait hücre evlerine yapılan operasyonda aralarında örgütün Türkiye İmamı M.Ö’nün damadı M.B’nin de bulunduğu toplam 66 kişi yakalanarak gözaltına alındı.


İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY Terör Örgütü mensuplarının yakalanmamak için tedbir uyguladıkları, örgütün vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda sık sık ev değiştirerek temiz olarak adlandırdıkları örgütsel kaydı bulunmayan şahıslar üzerine kiralanan ve yakın akrabalarından dahi gizledikleri Gaygubat Evleri olarak adlandırdıkları Hücre Evlerinde barındıkları ve güncel örgütsel faaliyetlerine bu evlerden devam ettikleri tespit edildi.



Türkiye İmamının damadı da gözaltına alınlar arasında


İzmir merkezli ve ülkemizin farklı mahkemelerinden aranması olan ve haklarında yakalama kararı bulunan şüphelilere yönelik ekipler tarafından, belirlenen 60 hücre evine yapılan operasyon neticesinde, aralarında FETÖ Terör Örgütü’nün Türkiye İmamı M.Ö’nün damadı M.B nin de bulunduğu, Karşıyaka ve Hatay İl İmamları, TSK ve Emniyet Mahrem İmamları, Eğitim Danışmanları, Büyük Bölge Talebe Mesulleri, Büyük/Küçük Bölgeciler, Mütevelliler, İhraç TSK ve Emniyet Mensuplarının da bulunduğu 66 şüpheli şahıs yakalandı. Ayrıca, operasyon kapsamında 16 bin 600 dolar, 90 bin lira, 9 Ata altın ve dijital materyaller ele geçirildi.


Gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Kurulan 23 Nisan Sokağında çocuklar şiir okudu, halay çekti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kurulan 23 Nisan Sokağında çocuklar aileleri ve öğretmenleriyle birlikte gönüllerince eğlendi. Renkli anlara sahne olan etkinlikte çocuklar, şiirler okuyup halay çekti. Tüm yurtta olduğu gibi Elazığ’da da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin 104. açılış yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu çerçevede kentte faaliyet gösteren özel bir eğitim kurumu tarafından 23 Nisan Sokağı kuruldu. Merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde kurulan sokaktaki etkinlik alanına aileleri ile birlikte gelen çocuklar, çeşitli etkinliklerle doyasıya eğlenerek bayramın tadını çıkardı. Öğrencilerin 23 Nisanı anlatan şiirlerini okuması ile başlayan etkinlikte, palyaçoların gösterisi renkli görüntüler oluşturdu. Davul klarnet eşliğinde halaylar çeken öğrenciler etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti. Programı düzenleyen kurum müdür Oya Alpdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkulu bir şekilde kutladıklarını belirterek, etkinliğe katılan tüm çocuklara ve ailelerine teşekkür etti. 6’ncı sınıf öğrencisi Beril, “Bugün, çok güzel bir gündü. Bugün bizim için çok değerli ve önemli bir gün, Atatürk’ümüzden armağan. Burada bugünü güzel bir şekilde kutladıkları için çok teşekkür ederim. Dondurma yedik, halay çekip oyun oynadık” dedi. Öğrencilerden Mert Tahir Küçük ise ’’Bugün 23 Nisan, Atatürk’ün bize hediye ettiği bir gün. Burada kursumuzun da yardımıyla müzikler dinledik, şiirler okuduk. Arkadaşlarımızla birlikte eğleniyoruz” diye konuştu. 4’üncü sınıf öğrencisi Murat Efe Altındağ da günün anlam ve önemine binaen şiir okuduğunu ve doyasıya eğlendiklerini dile getirdi.
Manisa Başkan Öküzcüoğlu hastanede tedavi gören çocukların bayramını kutladı Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu eşi Selen Öküzcüoğlu ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Alaşehir Devlet Hastanesi Çocuk Servisi’nde yatarak tedavi gören çocukları sevindirdi. Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ile eşi Selen Öküzcüoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine tedavileri nedeniyle katılamayan çocukları Alaşehir Devlet Hastanesinde ziyaret ederek hem moral verdi hem de bayramlarını kutladı. Çocuk servisinde tedavi gören çocukların anneleri ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, Başkan Öküzcüoğu’na teşekkür etti. Bayrama katılamayan çocuk ve annelerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Öküzcüoğlu, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ulu Önderimiz Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilmiştir. Dünyada bir başka örneği olmayan bu bayramda rahatsızlıkları nedeniyle bayrama gelemeyen çocuklarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız, meclisimizin 104. açılış yıl dönümünü hep beraber sahada kutladık. Bu kutlamalardan sonra hastanede yatan hasta çocuklarımızı da ziyaret ederek onlarla da bayramlaştık. Onlarında bayramlarını kutlama fırsatını yakaladık. Ben hepsine acil şifalar diliyorum, bayramları kutlu olsun." dedi.
İstanbul İstanbul Valisi Davut Gül’den 1 Mayıs açıklaması İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de yapılıp yapılmayacağına ilişkin, "Taksim sadece 1 Mayıs değil, bu tür etkinliklerin tamamına kapalı. Taksim’in dışındaki herhangi bir alanda kutlanacak" dedi. İstanbul Valisi Davut Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen program sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 23 Nisan’ın coşku içerisinde kutlandığını söyleyen Vali Gül, "Önümüzde de 1 Mayıs etkinlikleri var. Biliyorsunuz 1 Mayıs 2012 yılından itibaren Taksim’de kutlanmıyor. Dolayısıyla da Taksim bu anlamda sadece 1 Mayıs değil, bu tür etkinliklerin tamamına kapalı. Biz başta DİSK, KESK ve benzeri kuruluşlar olmak üzere Memur-Sen, HAK-İŞ, talep eden herkesle konuştuk. Taksim’de bu sene olmayacağını kendilerine izah ettik" dedi. Kutlama alanının bu hafta içerisinde netleşebileceğini söyleyen Vali Davut Gül, "İstanbul’un herhangi bir yerinde uygun gördükleri bir yerde karar verirlerse de günün anlamına uygun şekilde, coşku içerisinde, o demokrasi şenliği şeklinde kutlanması için üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik. Kendi aralarında istişare ediyorlar. İnşallah her sene olduğu gibi bu sene de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak emekçilerimizin bayramı olarak İstanbul’da İstanbul’umuza yakışır bir şekilde coşku içerisinde kutlanır. Olayın taraflarıyla biz iki kez görüştük. Muhtemelen bu hafta içerisinde de netleşir. Kutlanacak yer itibariyle netleşir. Taksim’in dışındaki herhangi bir alanda kutlanacak. O alanın neresi olacağını karar verip bize de talep edecekler. Biz de güvenlik tedbirleri başta olmak üzere bütün lojistiğini ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.