- 06 Ağustos 2020 Perşembe 10:56

İzmir’den Silikon Vadisine

A
A
A
İzmir’den Silikon Vadisine

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Grafik Tasarımı Programı öğrencisi Yağız Şenoğlu, dünyanın teknoloji merkezi olarak gösterilen ABD’deki Silikon Vadisinde “artırılmış gerçeklik” alanında faaliyette bulunan bir firmada işe başladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Grafik Tasarımı Programı öğrencisi Yağız Şenoğlu, dünyanın teknoloji merkezi olarak gösterilen ABD’deki Silikon Vadisinde “artırılmış gerçeklik” alanında faaliyette bulunan bir firmada işe başladı. Bugüne kadar yaptığı grafik tasarım çalışmalarıyla dünyaca ünlü şirketin ilgisini çeken Şenoğlu, henüz mezun dahi olmadan çalışma hayatına atılarak büyük başarı elde etti.


İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yaşayan Yağız Şenoğlu (21), yüzde 50 burslu olarak eğitim gördüğü İEÜ Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Programında, hayata geçirdiği tasarımlar ve yaptığı birbirinden özel çalışmalarla farkını ortaya koydu. Akademisyenlerinin desteği ve yönlendirmesiyle başarı basamaklarını hızla çıkan Şenoğlu, emeklerinin karşılığını görerek, diplomasını almadan dünyaca ünlü bir firmada işe girdi.


Ünlü firmanın kurucu ortağının kendisine ulaştığını ve iş sürecinin bu şekilde başladığını söyleyen Şenoğlu, “Sosyal medya hesabımda, tasarımlarımı ve yaptığım çalışmaları sık sık paylaşıyorum. İşe giriş sürecim de aslında böyle başladı. Firmanın kurucu ortağı, sosyal medya üzerinden bana ulaşarak birlikte çalışmayı teklif etti. Kendisine bugüne kadar yaptığım birkaç çalışmayı ilettim. Çok beğendiler. Ardından da online olarak iş görüşmesine katıldım. Firmanın kurucu ortağının da yer aldığı görüşme neticesinde, işe alındım. Online olarak işe başlayalı bir hafta oldu. Mutlu ve gururluyum. Kariyer hedefim için iyi bir başlangıç yaptığımı düşünüyorum. Hedefim, ileride kendi şirketimi kurmak. Elbette bunun için kendimi geliştirmeliyim. Uzun bir yolumun olduğunun farkındayım” dedi.



“En iyi şartları sunuyoruz”


İEÜ Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Emre Küheylan ise “Sektör tecrübesi olan, yaptıkları çalışmalar ile kendini kanıtlamış bir akademisyen kadromuz var. Öğrencilerimize en iyi şartları sunuyor, okurken iş dünyasının parçası olmaları için onları yönlendiriyoruz. Bu sayede, eğitim görürken yaşıtlarının bir adım önüne geçmelerini sağlıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri de Yağız. Henüz öğrenciyken yaptıklarıyla kendini kanıtladı, kendisinden sonra gelen öğrenciler için de cesaret kaynağı oldu. Grafik tasarım, evrensel bir dili olan ve iş sahası oldukça geniş bir bölüm. İnanıyorum ki, önümüzdeki dönemde öğrencilerimizin başarı hikayelerine yenileri eklenecek” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi