EĞİTİM - 12 Ağustos 2018 Pazar 12:47

İzmirli öğretmenlere STEM eğitimi

A
A
A
İzmirli öğretmenlere STEM eğitimi

Özel Mavi Ege Eğitim Kurumları öğretmenleri, 2018-2019 eğitim öğretim yılı başlamadan önce kendileri eğitime girdi.

Özel Mavi Ege Eğitim Kurumları öğretmenleri, 2018-2019 eğitim öğretim yılı başlamadan önce kendileri eğitime girdi. Öğrencilere daha çok katkı sağlamak adına öncelikle kendileri eğitim alan öğretmenler, İzmir’de STEM eğitimine katıldı.



Endüstri 4.0 ile birlikte 21. yüzyılın öğrencilerinden beklenen üretkenlik, inovasyon ve problem çözme becerileri kazandırma adına geçekleşen eğitim ile öğretmenler, yeni eğitim-öğretim sezonuna hazır olduklarını söyledi. İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Bilimleri ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr.Devrim Akgündüz, Mavi Ege öğretmenlerine iki günlük eğitim vererek STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimi konusunda teorik bilgiler ve uygulama becerileri kazandırdı.



Okulun atölyesinde, anaokulundan liseye tüm branş ve kademelerden öğretmenlerin katıldığı eğitimde öğretmenler, STEM eğitimi hakkında alanın uzmanından birebir paylaşımlar ile bilgi edinerek uygulamalı atölye çalışmaları ile de mühendislik tasarım süreçlerinin müfredata entegre edilerek sınıf ortamında uygulanması hakkında deneyim kazandı. Mesleki gelişim ve yeniliğe açık öğretmen kadrosu ile modern çağın eğitim sistemlerini benimsemiş olan Mavi Ege Koleji yetkilileri, yeni eğitim-öğretim yılında da doğru hedefler ve planlı çalışmaları ile öncü olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bayram ziyaretinde eşini öldürüp, kuzenini yaraladıktan sonra kendini vurdu Balıkesir’in Manyas ilçesinde bir kişi, bayram ziyaretine gittiği baba evinde çıkan tartışmada eşini öldürüp, kuzenini yaraladıktan sonra, aynı tabancayla intihar teşebbüsünde bulundu. Olay, Manyas ilçesi kırsal Peynirkuyu Mahallesi’nde 14 Nisan günü meydana geldi. M.K. (35) adlı şahıs, bayram ziyareti için eşi K.K. (32) ile birlikte Manyas’a geldi. M.K., eşi ve teyzesinin oğlu M.G. (37) ile birlikte babası K.K.’nin evine geçti. İddiaya göre, daha önceden aralarında anlaşmazlık bulunan ve bayram nedeniyle barışan M.K. ve kuzeni M.G., birlikte alkol almaya başladı. M.K. yine iddiaya göre eşi K.K.’nin de kuzeni ile barışmasını istedi. Eşi buna karşı çıkınca, taraflar arasında tartışma çıktı. M.K., yanında bulundurduğu tabancasıyla önce kuzeni M.G.’ye ateş etti. Bacaklarına 5 kurşun isabet eden kuzen, kanlar içerisinde yere yığılırken, M.K. bu kez eşi K.K.’yi de başından vurup, daha sonra çenesine dayadığı silahla intihar girişiminde bulundu. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Başına 2 kurşun isabet eden K.K., doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. M.K.’nin de durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, M.K. ile 3 yıllık evli olduğu öğrenilen K.K., Manyas ilçesine bağlı Erecek Mahallesi’nde toprağa verildi.