EKONOMİ - 13 Şubat 2020 Perşembe 13:06

İZTO’dan FGL’ye hızlı büyüme ödülü

A
A
A
İZTO’dan FGL’ye hızlı büyüme ödülü

İzmir’de 2014 yılında ‘Dünyayı taşıyoruz’ sloganıyla adım attığı lojistik sektöründe kısa sürede önemli mesafe kaydeden Fırat Global Lojistik(FGL), en hızlı büyüyen firmalar kategorisinde aldığı ikincilik ödülü ile sektördeki başarısını pekiştirdi.

İzmir’de 2014 yılında ‘Dünyayı taşıyoruz’ sloganıyla adım attığı lojistik sektöründe kısa sürede önemli mesafe kaydeden Fırat Global Lojistik(FGL), en hızlı büyüyen firmalar kategorisinde aldığı ikincilik ödülü ile sektördeki başarısını pekiştirdi.


İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve Ege Sanayi Bölgesi’nin (EBSO) ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyonda, ödediği vergi, ülkeye kazandırdığı döviz, elde ettiği ciro ve yaptıkları tescil ile sektörlerinde örnek olan firmalar ödüllendirildi. Ödüle layık görülen firmalar arasında lojistik sektörünün lider kuruluşlarından biri olan Fırat Global Lojistik (FGL) firması da yer aldı. Henüz 6 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen teknoloji ve uzman kadro destekli çağdaş taşıma faaliyetleriyle kısa sürede sektörün öncü firmaları arasına giren FGL; en hızlı büyüyen firma kategorisinde ikincilik ödülü aldı. FGL Yönetim Kurulu Başkanı Arda Fırat’a, ödülünü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyrak birlikte verdi.


FGL Yönetim Kurulu Başkanı Arda Fırat, ödül töreninde yaptığı konuşmada, sektörde marka olan firmaları örnek alarak başarıya ulaştıklarını söyledi. Dürüstlük ilkesiyle, hizmet ve fiyatta rekabet ettiklerini kaydeden Arda Fırat, “Irak, İran, Romanya, Almanya ve İngiltere’de açtığımız şube ve ofislerle, Çin’den Amerika’ya, Tacikistan’dan İngiltere’ye tüm ülkelere hizmet veriyoruz. Aldığımız ödüller, çalışma azmimizi, heyecanımızı daha da artırıyor” dedi.



2 yılda yüzde 350 büyüme


Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2016 yılı hizmet ihracatı sıralamasında ilk bin firma arasında 369’uncu sırayı alarak büyük bir başarıya imza atan FGL, bu kategoride 2017 yılında 327’nci sıraya yükseldi. Fırat Global Lojistik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘TOBB Türkiye 100 Listesi’ne de girmeyi başardı.


19 Mayıs 2019 tarihinde Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’üncü yılında, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması içinde 48. olan FGL, TOBB verilerine göre, 2015-2017 yılları arasında yüzde 350 büyüme sağlayarak bu alanda bir rekora imza attı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özel halk buluşmasının finalini Turgutlu’da yapacak CHP Genel Başkanı Özgür Özel halk buluşmalarının finalini memleketi Manisa’nın Turgutlu ilçesinde gerçekleştirecek. Halk buluşması 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleşecek. Görkemli bir final ile seçim çalışmalarının noktalamak isteyen Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’i Turgutlu’da ağırlayacak. Halk buluşması aynı zamanda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın’ın seçim kampanyasındaki son halk buluşması olacak. Büyük halk buluşması 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleşecek. “Tarihi bir buluşma olacak” Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, “Aylardır çok güzel bir kampanya yürütüyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinin son halk buluşmasını Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’in katılımı ile Turgutlu’muzda yapacağız. Bu yönüyle tarihi bir buluşma olacak. Turgutlu’muzda ve Manisa’mızda umut zirvede, heyecan yüksek; kazanmaya hazırız. Tüm hemşehrilerimi 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleştirecek olduğumuz büyük buluşmaya davet ediyorum” dedi.