GENEL - 23 Mayıs 2020 Cumartesi 13:07

Kızılay’dan Roman vatandaşlara gıda yardımı

A
A
A
Kızılay’dan Roman vatandaşlara gıda yardımı

Türk Kızılayı İzmir Şubesi, Urla ilçesinde Ramazan’ın son günlerinde korona virüs (Covid-19) nedeniyle ekonomik zorluk yaşayan Roman vatandaşlara gıda malzemesi dağıttı.

Türk Kızılayı İzmir Şubesi, Urla ilçesinde Ramazan’ın son günlerinde korona virüs (Covid-19) nedeniyle ekonomik zorluk yaşayan Roman vatandaşlara gıda malzemesi dağıttı. Dağıtıma, Roman milletvekilleri AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da katıldı.


Türk Kızılay’ı İzmir Şubesi, Ramazan ayı yardımları ve korona virüsle mücadele kapsamında dışarı çıkmayan vatandaşların beslenme ihtiyacını gidermek adına bağışçıların desteğiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Ramazan Bayramı ve dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasından önce dar gelirli vatandaşların mağdur olmaması için harekete geçen Kızılay ekipleri, Urla Sanayi mevkiinde yaşamlarını sürdüren Roman vatandaşlara yaklaşık 100 koli gıda malzemesi dağıttı. Urla’daki dağıtıma TBMM’de Roman vatandaşları temsil eden AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış, Urla Kaymakamı Önder Can ve AK Parti Urla İlçe Başkanı Murat Nart katıldı. Türk Kızılay’ının kuruluşundan bugüne mazlumların sıkıntılarını gideren bir kurum olduğunu ifade eden şube başkanı Kerem Baykalmış, amaçlarının kendilerine emanet edilen gıda ve giyim malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak olduğuna dikkat çekti.



"Yoksulluk siyaset üstü bir şeydir"


AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ise “Küresel olarak dünyada hayat akışını etkileyen Covid 19 salgını, ülkemizde de tüm toplumumuzu etkilediği gibi, gündelik işlerde ve müzisyenlik yaparak hayatını idame etmeye çalışan Roman vatandaşlarımızı da etkiledi. Bu sürecin başladığı günden itibaren bu hastalık bize de bulaşır endişesi taşımadan sahadayız. Neredeyse sokak sokak yapılan yardım faaliyetlerine katılarak vatandaşlarımızın yanında oldum. Devletimiz de valilik ve kaymakamlıklar aracılığı ile yaptığı yardımlarla süreci çok iyi yönetti. Ayrıca ülkemizin en güzide yardım kuruluşu Kızılay da ülkemizde sivil toplum alanında yapılan yardımlarda her zamanki gibi başı çekti. Bu süreç bize bir kere daha gösterdi ki; birlik, beraberlik ruhu ile aşamayacağımız engel yok. Buradan altını çizerek söylüyorum; yoksulluk siyaset üstü bir şeydir. Bizim mücadelemiz yoksullukladır. Son olarak Roman vatandaşlarımızın her zaman yanında yer alan Kızılay’a ve Kızılay’ımızın İzmir şube başkanı Kerem Baykalmış’a huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.