- 15 Mayıs 2022 Pazar 10:52

Körfez’in en renkli teknesiyle ilk tekne turu

A
A
A
Körfez’in en renkli teknesiyle ilk tekne turu

İzmir Büyükşehir Belediyesinin şirketlerinden İzDoğa’nın yürüttüğü “Flamingo Yolu” projesi çerçevesindeki turlardan ilki yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin şirketlerinden İzDoğa’nın yürüttüğü “Flamingo Yolu” projesi çerçevesindeki turlardan ilki yapıldı. Gediz Deltası’ndaki canlı türleri, deniz yolundan tekne, kara yolundan ise otobüsle gezilebiliyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesinin şirketlerinden İzDoğa’nın yürüttüğü “Flamingo Yolu” projesinde başta flamingolar olmak üzere İzmir Körfezi’nin sahibi onlarca kuş türüne dikkat çekmek amacıyla organize edilen turlardan ilki 10 Mayıs’ta yapıldı. Tekne, Karşıyaka Mavişehir Balıkçı Barınağı’ndaki Flamingo Doğa Parkı’ndan hareket etti. 5 kişi kapasiteli tekne ile kuş gözlem yaparak flamingolar başta olmak üzere onlarca farklı kuş türünü gözlemleme imkânı bulan ziyaretçiler, unutulmaz anlar yaşadı. Gediz Deltası’ndaki canlı türleri, deniz yolundan tekne, kara yolundan ise otobüsle gezilebiliyor. Tekne turlarında ziyaretçilere bir rehber eşlik ediyor, kuşları gözlemleyebilmeleri için ziyaretçilere dürbün veriliyor. Körfez’in en renkli teknesiyle yapılan turlar, ortalama 90 dakika sürüyor. İlki 13 Mayıs’ta yapılan 35 kişilik otobüs turlarında da ziyaretçilere rehber eşlik ediyor. Sasalı Doğal Yaşam Parkı’ndan başlayan turlar, Kaklıç ve Degaj rotasını izleyerek Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na dönüyor.



Biletler gişeden ve web siteden alınabiliyor


Turlar sayesinde ziyaretçiler Gediz Deltası’nda yaşayan onlarca canlı türüyle ilgili bilgi alıp aynı zamanda bunları gözlemleme fırsatı yakalamış oluyor. Turlarla ilgili bilgi edinmek veya bilet satın almak isteyenler Mavişehir Balıkçı Barınağı alanı içerisindeki Flamingo Doğa Parkı gişeyi veya izdogaturizm.com web sitesini ziyaret edebiliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Jandarmadan uyuşturucu ve ruhsatsız silaha geçit yok Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde uyuşturucu/uyarıcı maddelere geçit vermeyen Jandarma güçleri, hareketlerinden şüphelendikleri bir kişinin üst aramasında bir miktar uyuşturucu madde, sentetik haplar ve uyuşturucu sarma kâğıdı ele geçirdi. Önceki gün ise, şüpheli başka bir şahsın üzerinde ruhsatsız tabanca yakalandı. Muratlı’nın Yeşilsırt Mahallesi’nde şüpheli davranışlarda bulunan M.T. adlı şahsın üzerinde; 5 gram esrar, 1 fişek halinde esrar, 4 adet sentetik hap, 5 Adet extacy hap, 2 kutu uyuşturucu sarma kağıdı ele geçirildi. Uyuşturucu/uyarıcı maddelere incelenmek üzere el konulurken, karakola götürülen şüpheli M.T. hakkında ise ‘Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak (TCK-191)’ gerekçesiyle adli işlem yapıldı. Muratlı’nın Aşağısevindikli Mahallesi’nde önceki gün Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Motosiklet Timleri ile birlikte yapılan Huzur ve Güven Uygulaması’nda, A.E.K. isimli şahsın şüphe üzerine yapılan üst aramasında; 1 adet Glock marka tabanca ile 1 adet şarjör ve şarjör içerisinde bulunan 8 adet 9 mm fişek ele geçirildi. Ruhsatsız tabancaya el konulurken, karakola götürülen şüpheli hakkında ise ’6136 SKM’den işlem yapıldı. Öte yandan, uyuşturucu madde ve kayıt dışı silahlanma ile mücadelenin aynı kararlılıkla süreceğine işaret edildi.