EKONOMİ - 12 Ekim 2018 Cuma 11:17

Kornişon salatalık üreticiye tam zamanında yetişti

A
A
A
Kornişon salatalık üreticiye tam zamanında yetişti

İzmir’in Ödemiş ilçesinde kornişon salatalığın ikinci sezonu üreticiyi memnun ediyor.

İzmir’in Ödemiş ilçesinde kornişon salatalığın ikinci sezonu üreticiyi memnun ediyor. İlçeye bağlı Kaymakçı beldesi çevresinde salatalık üretimi ile uğraşan çiftçiler, ekonomik kriz iddialarının tartışıldığı Ekim ayı itibarı ile fiyatlardan memnun olduklarını söylediler.


Ağustos sonundan başlayıp Kasım ayı sonuna kadar süren hasat döneminin üretici için can simidi olduğunu belirten üretici Veysel Danış, fiyatların birinci ürün için 4 lira, ikinci ürün için 2 lira, üçüncü ürün içinse 50 kuruş civarında seyrettiğini söyledi. Halen sezon ortasında olduklarını ifade eden Danış, “Geçen yıl fiyatlar aynı sezonda 3 Tl, 2 TL ve 50 kuruş civarında idi. Bu yıl hayvancılık can çekişiyor. Gübre ve mazot girdileri çok arttı. Eğer kornişon salatalık fiyatları da düşük olsaydı bu yıl üretici tümden zarar edecekti” dedi. Rekoltenin de makul düzeyde olduğunu belirten Danış, “Hava şartları bozmazsa bu yıl yüzümüz gülecek” diye konuştu.


Üreticiler, bölgede üretilen turşuluk salatalığın yurt içinde hallere sevki yapılırken yurt dışına da ihraç edildiğini ifade ettiler. Salatalık tüccarı Emin Bektaşoğlu da bölgede yoğun olarak üretimi yapılan salatalığın turşuluk yemek dışında kozmetikte de önemli bir ham madde olduğunu söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği lisans programı mesleki yeterlilik kurumu tarafından onaylandı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının, Mesleki Yeterlilik Kurumu 44’üncü Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu toplantısında program akreditasyonuna sahip TYÇ’nin ilgili seviyesine yerleştirildiği bildirildi. TYÇ, ülkemizdeki tüm diploma, belge ve sertifikalar arasından kalite güvencesi sağlanmış olanları Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanı gibi araçlar vasıtasıyla tutarlı ve anlaşılır bir sistemle yeniden tanımlamayı, seviyelendirmeyi ve böylece hareketliliği temin etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda TYÇ’ye yerleştirilen GAÜN Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının diploma ekleri, transkript ve mezuniyet belgeleri üzerinde TYÇ Logosu kullanılabilecek. Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının TYÇ’nin ilgili seviyesine yerleştirilmesi ile ilgili açıklama yapan GAÜN Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Çetin, “Fakültemizin ilk olarak İngilizce Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programları TYÇ’ye yerleştirilmişti, şimdi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programımızın da yerleştirilmesi bizleri gururlandırdı. TYÇ ayrıca yerli ve yabancı akademik alanda tanınırlığımızın artmasında yardımcı olacak. Katkısı olan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyor ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.