GENEL - 08 Kasım 2018 Perşembe 11:32

Seferihisar’da çocuklar muhtarlarını seçti

A
A
A
Seferihisar’da çocuklar muhtarlarını seçti

Seferihisar Belediyesi, Çocuk Belediyesinden sonra yine Türkiye’de ve dünyada ilk olma özelliği taşıyan ’Çocuk Muhtarlar Programı’nı uygulamaya başladı.

Seferihisar Belediyesi, Çocuk Belediyesinden sonra yine Türkiye’de ve dünyada ilk olma özelliği taşıyan ’Çocuk Muhtarlar Programı’nı uygulamaya başladı.


8 yıldır bir ’Gölge Belediye’ olarak çalışan Çocuk Belediyesi, yapılanmasını mahalle ve köylere uyarlayarak çalışmalarının yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla Seferihisar’a bağlı 18 mahallede çocuk muhtarlar seçildi. 18 çocuk muhtar ve 53 muhtarlık azası seçim ile belirlendi. 10 Kasım Cumartesi günü yapılacak Çocuk Belediye Başkanlığı ve Yönetim Kurulu seçimlerinden sonra çocuk muhtarlar aktif olarak çalışmalarına başlayacak.


Mahalle ve köylerde, çocukların kapalı oy vererek seçtikleri muhtarlar şu isimlerden oluştu:


"Beren Görgün-Turgut, Büşra Bodur-İhsaniye, Emine Hezer-Kavakdere, Gülben Akçil-Orhanlı, Melike Dikmen-Çamtepe, İrem Güzel-Gödence, Didem Girginer-Ulamış, Yağmur İçer-Turabiye, Zehra Sezer-Gölcük, Ecemsu Altın-Camikebir, Eymen Kuruca-Çolakibrahim Bey, Samer Erdinç Kuşçu-Düzce, Osman Üze-Hıdırlık, Ahmet Tuna Akçer-Sığacık, Yaren Eğridere-Beyler, Dicle Çapan-Tepecik, Murat Karayıldırım-Cumhuriyet, Doğan Altay-Atatürk."


Çocuk Belediyesi çalışmalarının devam ettiğini belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Çocuk Belediyesi bizleri çok mutlu ediyor. Daha çok çocuğu bu oluşuma dahil etmek, sorumluluk duygusu aşılamak ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla muhtar seçimlerimizi gerçekleştirdik. Mahalle ve köylerde yaşayan yüzlerce çocuk sandığa giderek muhtarlarını seçti. Memleketimizde demokrasinin kökleşmesine katkı vermesini diliyorum” dedi.


Çocuk Muhtarlar Programının temel amaçlarını da anlatan Başkan Soyer, “Çocukların birlikte çalışma ve farklı fikirlere saygı becerilerinin gelişmesi, çevre konusunda duyarlılıklarının artması, yaşadıkları yere sahip çıkma bilincinin oluşması ve yapacakları çalışmalarla öz güvenlerinin artması en temel hedeflerimiz. Muhtarların mahalle ve köylere çocuk gözüyle bakmasını, çocuk haklarını göz önünde bulunduran uygulamalar gerçekleştirmesini, mahalle sakinlerinin çocuk haklarına özen göstermesini ve çocukların yerel yönetimlere aktif katılımlarının sağlanmasını arzu ediyoruz. 10 Kasım Cumartesi günü yeni Çocuk Belediye Başkanımızı yine çocuklar seçecek. Çocuk Belediyesi yeni dönemde çocuk muhtarlar ve azalarıyla birlikte çalışacaklar” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.