GENEL - 12 Ocak 2018 Cuma 19:24

Şirketlere sermaye aktarımı karara bağlandı

A
A
A
Şirketlere sermaye aktarımı karara bağlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinde, belediyenin bünyesindeki şirketlere sermaye artırımı karara bağlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinde, belediyenin bünyesindeki şirketlere sermaye artırımı karara bağlandı. Oturumda ayrıca Karşıyaka tramvayı ve Mithatpaşa alt geçidinde geçtiğimiz günlerde yaşanan can kayıpları da gündeme geldi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyeliği ve Grup Sözcülüğü görevlerinden partisinin İzmir il başkanlığı için istifa eden Deniz Yücel’in yerine Canan Aydemir Özkara getirildi. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan yedi şirket ve ortak olduğu İZBAN’da sermaye artırımı karara bağlandı. Komisyonlarda görüşülen kararlar çerçevesinde meclis gündemine eklenen maddeler gerçekleşen oturumda kabul edildi. Buna göre; İZENERJİ’ye 19 milyon 731 bin 600 TL, İZDENİZ’e 27 milyon 870 bin TL, İZBELCOM’a 22 milyon 212 bin TL, İZELMAN’a 63 milyon 312 bin 131 TL, Grand Plaza’ya 5 milyon, İZULAŞ’a 103 milyon 270 bin TL, İZFAŞ’a 19 milyon 991 bin 408 TL, İZBAN’a 56 milyon 400 bin TL’lik pay aktarılacak. Böylece 317 milyon 787 bin 139 TL’lik aktarım sağlanacak. Ayrıca tüm bu kalemlerin dışında ESHOT da İZULAŞ’a 11 milyon 40 bin TL destek verecek.



Doğan can kayıplarını gündeme getirdi


Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, kentte ulaşım sıkıntıları olduğunu belirterek, Karşıyaka Tramvayı ile Mithatpaşa alt geçidinde yaşanan can kayıpları üzerinden eleştirilerde bulundu. Doğan, “Karşıyaka tramvayıyla ilgili sıkıntıları dile getirmek istiyorum. Kent içi trafiğe getirdiği sorunların yanında otopark sıkıntısı, esnaflara verdiği zararları da göz önünde bulundurduğumuzda Karşıyaka tramvayı projesinin özenli hazırlanmadığını görüyoruz. Can güvenliklerini de tehlikeye attığını görüyoruz. Karşıyaka bölgesinde meydana gelen kazalarda hem tramvayın hem de vatandaşların sıkıntı yaşadığını görüyoruz. İstemediğimiz halde can kaybı yaşandı. Çevresinde hiçbir önlem almaksızın çalışan Karşıyaka tramvayı can aldı. Bu üzücü olayın ardından açılan soruşturmada da hayatını kaybeden vatandaşın duyma engelli olduğu belirtildiği için bu dosya kapandı. Belediye tarafından vatandaşlar geçerken dikkatli olsun diye açıklama yapıldı. Bunda belediyenin bir sorumluluğu yok mu? Avrupa ülkelerinde nasıl önlemler alınıyorsa bizde de alınması gerekiyor” dedi.


Doğan ayrıca Mithatpaşa alt geçidinde yaşanan ve ölümle sonuçlanan motor kazasına değindi. Doğan, “Mithatpaşa alt geçidinde son günlerde hızlı bir çalışma olduğunu görüyoruz. 3 kat maliyetle ve kamu zararıyla alelacele bitirildi ve trafiğe açıldı. Henüz çalışmalar bitmedi, faaliyetler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Bir daha bir can kaybına yol açmaması adına gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Aileyi dinlediğimizde bir bireyin yolda bulunduğu ve motorla gelen genç kardeşimizin çarparak hayatını kaybettiği belirtilmiş. Bu alt geçit bitmeden neden açıldı? Acaba üstünün ihale edilmesi için mi burası acil olarak açıldı? Bundan sonraki işlerde daha dikkatli olunmasını istiyoruz” diye konuştu.



"Şeriatın kestiği parmak acımaz"


Doğan’a cevap veren Aydoğan ise şunları söyledi:


“Projeyi iyi olmamış diye eleştirmek sizin düşünceleriniz. O tramvay geçen yılda 4 milyon yolcu taşıdı. Kaza için üstü kapatıldı demek çok yanlış. Bunlar adiyle ve polis teşkilatının verdiği kararlar. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Mithatpaşa alt geçidiyle ilgili eleştirileriniz için ise; Kemalpaşa Tünelinin açılalı ne kadar oldu? Geçen var mı oradan? Konak Tüneli açılalı ne kadar oldu? Zaman zaman çalışmalar olur, eksikler olur. Hiç kızmıyorum ama üstünü ihale etmek için mi demek yanlıştır."



"Sosyete tramvayı olarak kalacaktır"


AK Parti’li meclis üyesi Çağlar Haspolat da, Karşıyaka ve Konak tramvaylarının Bayraklı’da birleşmesi gerektiğini söyledi. Ulaşım Master Planını da eleştiren Haspolat, “Bu iki tramvayı Bayraklı’dan geçerek birleştiremezsiniz, bu sosyete tramvayı olarak kalır. Bayraklı üzerinden tamamlansın. O bölge çok ciddi nüfus yoğunluğunun arttığı bölge. Çok ciddi bir trafik yoğunluğu var. Bölge adliyesi orada. Ben bu Ulaşım Master Planında İzmir için üç önemli projeyi görmediğim için üzgünüm. Körfez tüp geçidi görmemezlikten gelinemez. Altınyol’un özellikle yerin altına alınması gerekir” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başak Koleji’nde öğrenciler 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da büyük bir coşku ile kutlandı. Aydın’ın en köklü özel okullarından Özel Başak Koleji Ana Kampüsünde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı. Program çerçevesinde düzenlenen etkinlikler, şölen havasında geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlkokul Öğretmeni Sevda Çiçek günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. 3.sınıf öğrencileri 23 Nisan konulu şiirlerini okudular. İlkokul öğrencileri hazırlamış oldukları oratoryoyu sergilediler. Dans öğretmeni tarafından koreografisi hazırlanan modern dans gösterileri ve 100 kişilik halk oyunları gösterisi ise davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. 23 Nisan konulu Resim Yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Kampüs Müdürü ve İlkokul Resim Öğretmenleri tarafından takdim edildi. Okulun Türkiye Şampiyonu olan Korfbol takımının da ödüllendirildiği etkinlikte şampiyon öğrencilerin ödülleri Kampüs Müdürü tarafından takdim edildi. Müzik Öğretmeni tarafından hazırlanan Ritm Grubu, Koro ve İşaret Dil grubu performanslarının sergilendiği kutlamalarda Özel Başak Koleji ilkokul ve ortaokul ana kampüsünde bir araya gelen veliler, öğrenciler ve öğretmenler hazırlanan 23 Nisan töreni ve etkinliklerini ilgiyle izledi. Bayrak gösterisi ile 23 Nisan etkinlikleri sona erdi. Çocukları ile birlikte 23 Nisan coşkusu yaşayan veliler öğretmen ve okul idaresine teşekkür ettiler.