- 24 Kasım 2021 Çarşamba 12:41

Taekwodo şampiyonu Elif öğretmen

A
A
A
Taekwodo şampiyonu Elif öğretmen

İzmir’de beden eğitimi öğretmenliği yapan Elif Soytürk Akın, aynı zamanda taekwondo şampiyonlarında çeşitli derecelere sahip.

İzmir’de beden eğitimi öğretmenliği yapan Elif Soytürk Akın, aynı zamanda taekwondo şampiyonlarında çeşitli derecelere sahip. Milli Takım sporcusu öğretmen, geçen hafta takım halinde katıldıkları Avrupa Taekwondo Pumse Şampiyonası’nda da yurda madalya ile döndü.


Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmamhatip Lisesinde beden eğitimi öğretmenliği yapan 36 yaşındaki Elif Soytürk Akın, taekwondo sporunda da başarılarıyla adından söz ettiriyor. Eğitim verdiği lisede 20 saatlik ders süresini tamamlamasının ardından öğrencilerine taekwondo antrenörlüğü yapan beden eğitimi öğretmeni, çeşitli şampiyonlarda Avrupa ve dünya derecelerine de sahip. 19-21 Kasım’da Portekiz’de yapılan Avrupa Taekwondo Pumse Şampiyonası’nda Büyük Bayan kategorisinde takım halinde şampiyon olan Elif Soytürk Akın, spordaki tecrübelerini öğrencilerine de aktarıyor.



Madalya ile döndüler


2001 yılında Milli Takım sporcusu olduğunu belirten Elif Soytürk Akın, “26 yıllık bir taekwondo geçmişim var. 6 Avrupa, 2 de dünya derecesine sahibim. Bir de İslam Oyunları 2.’liğim var. 19-21 Kasım’da Portekiz’de yapılan Avrupa Taekwondo Pumse Şampiyonası’nda Büyük Bayan kategorisinde İlkay Tekin ve Fatma Törehan arkadaşlarımla birlikte şampiyon olduk. Orada İstiklal Marşı’mızı okutma şerefine nail olduk. Bu yüzden çok mutluyuz. Öğrencilerim de şampiyon olunca hemen sosyal medyadan ulaşıp tebrik etti. Bu beni çok mutlu etti” dedi.



Öğrencileri de madalya almaya başladı


Yoğun bir tempoda çalıştığını söyleyen beden eğitimi öğretmeni, “Okulumda 20 saat ders veriyorum, ardından öğrencilerle antrenmanlar yapıyoruz. 25 kişilik öğrenci grubum var ve onlar da derece elde etmeye başladı. İlk kez yarışmaya katılan öğrencimiz, iller arası turnuvada 3. oldu. Öğrencilerime, yaptığım sporla ilgili bütün tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum. Umarım onların da başarılarını görürüm. Onların başarılı olması benim için çok şey ifade ediyor” diye konuştu.



“Öğrencilerimizin hayatına dokunmaya çalışıyoruz”


Öğretmenlik mesleğinin çok kutsal olduğunu ifade eden Soytürk Akın, “Öğretmenlerin bu toplumda çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çocuklar, aileden aldıkları eğitimi bizimle devam ettiriyorlar. Meslektaşlarımla birlikte öğrencilerimizin hayatına dokunmaya çalışıyoruz. Bir öğrencinin hayatına dokunmak çok kutsal. Bu spora hayatımı verdim ve öğrencilerime de tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum” sözlerine yer verdi. Başarılı sporcu, Portekiz’de yapılan şampiyonasında verdikleri desteklerden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, sporcu Kenan Sofuoğlu ve Türkiye Taekwondo Federasyonuna teşekkür etti.



“Onu örnek alıyorum”


Elif öğretmenin öğrencilerinden Zehra Tural da şunları söyledi: “Bu yıl ilk defa yarışmaya katıldım ve Türkiye genelinde 3. oldum. Elif öğretmenim bana her zaman destek çıkıyor. Hedeflerimiz büyük ama başarılı olamasam da Elif öğretmenim benim her zaman yanımda olur. Bu yüzden stressiz bir şekilde çalışıyorum. Ben zaten taekwondoya yönelmek istiyordum ancak öğretmenimin teşviki ile spora başlamış oldum. Onunla gurur duyuyorum. Her konuda onu örnek alıyorum. Böyle bir öğretmenim olduğum için çok mutluyum. Şampiyonluk haberi geldiğinde de çok mutlu oldum. Belki bir gün ben de onun gibi yarışırım ve o da şampiyon olduğumda aynı mutluluğu yaşar diye hayal kurdum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Her gün bir iftara katılıyor Bartın Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Ramazan ayına rağmen hız kesmeden seçim çalışmalarını sürdürürken her gün bir iftar davetine katılıyor. Başkan Fırıncıoğlu, iftar öncesi gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerine teravih sonrası da devam ediyor. 31 Mart yerel seçimlerine iki gün kala yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren Başkan Fırıncıoğlu, Bartın Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Personellerine, Bartın’da yaşayan Serdaroğlu ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne ve son olarak da öğrenci evine misafir oldu. Programlar sonrası açıklama yapan Başkan Fırıncıoğlu “Ramazan’ın rahmet ve bereketini hemşehrilerimizle birlikte paylaşıyoruz. Belediyemiz Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Personelimize, Bartın’da yaşayan Serdaroğlu ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne, son olarak da öğrenci kardeşlerimize misafir olduk. Gönül sofralarında bizlere yer açan, birlik ve beraberliğin en güzel göstergesini sundukları için hemşehrilerimizle teşekkür ediyorum” dedi. ’’Var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz’’ İftar öncesinde seçim gezilerini sürdüren Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, teravih namazı sonrasında ise Çaydüzü, Gecen ve Cumhuriyet Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. yapılması planlanan vizyon projelerinden bahseden Başkan Fırıncıoğlu, talep ve önerileri dinledi. Değerli fikirleri için vatandaşlara teşekkür eden Başkan Fırıncıoğlu, “Teravih Namazı sonrası Çaydüzü, Gecen ve Cumhuriyet Mahallelerinde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Yapılması planlan vizyon projelerimizden bahsettik. Vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini dinledik. Bartın’ımız için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Gönüllerini bizlere açan, destek ve dualarıyla yanımızda olan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İstanbul Martı TAG davası 19 Temmuz’a ertelendi Martı TAG ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası arasında görülen dava 19 Temmuz’a ertelendi. Duruşma sonrası Martı TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem, ‘‘Martı TAG uygulamamız aynen devam etmektedir, erişim engeli söz konusu değil. İstanbul’un en büyük ulaşım camiasıyız, davamızı kazanacağız’’ dedi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ile Martı TAG arasında görülen davanın 5’inci duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleşti. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın, Martı TAG’a karşı açtığı haksız rekabet davası 19 Temmuz’a ertelendi. Duruşmada gizlilik kararı olduğu için basın mensupları alınmadı. Adliye önünde binlerce Martı TAG kullanıcısı destek için bir araya geldi. Duruşma sonrası Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem bekleyen kalabalık ile bir araya gelerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Oğuz Alper Öktem, ‘‘Uygulamalarımıza erişim engeli yok, İstanbul’un en büyük ulaşım camiasıyız davamızı kazanacağız’’ dedi. Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem, ‘‘Uygulamamız aynen devam etmektedir, karşı tarafın iddia ettiği gibi erişim engeli kararı yoktur. Davamızın 6’ıncı duruşması 19 Temmuz’a ertelendi. Temmuz ayında hakkımızı savunmak için yine burada olacağız. Biz bu yola çıktık bu yoldan dönmeyiz.130 bin TAG sürücüsü bu işten ekmek yiyor. Dünyanın 151 ülkesinde olan bu sistemin Türkiye’de olması gerekiyor’’ dedi. Oğuz Alper Öktem konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ‘‘Dünyanın en güzel şehri İstanbul’u rezil eden taksiciler odasını yeneceğiz. 130 bin sürücümüz ve aileleriyle birlikte toplam 500 bin kişilik İstanbul’un en büyük ulaşım camiamızı herkes kabul etti. Bu mesele ticaretten paradan daha büyüktür. Biz burada bu şehrin insanları için savaşıyoruz, kazanacağız.’’