GENEL - 11 Ağustos 2018 Cumartesi 10:04

Torbalı’da kurban kesim yerleri belirlendi

A
A
A
Torbalı’da kurban kesim yerleri belirlendi

Torbalı Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıklarını sürdürüyor.

Torbalı Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıklarını sürdürüyor. Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından toplu kurban kesim alanları belirlendi. Belirlenen 9 alanda, vatandaşların kurbanlarını kesmeleri için uygun koşullar hazırlanırken, uygunsuz yerlerde kurban kesenlere ise cezai işlem uygulanacak.


Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Torbalı Belediyesi tarafından kurban kesim noktaları belirlendi. Kurban Bayramı’nda Torbalı’da vatandaşların kurbanlarını sağlıklı şekilde toplu kesim alanlarında kesmeleri için Torbalı Belediyesi tarafından toplu kurban kesim yerleri oluşturuldu. Bu yıl ilçe genelinde kurban kesimi için 9 alan belirlendi. Torbalı Belediyesi tarafından belirlenen kurban kesim yerleri şöyle belirlendi: “Yazıbaşı Kavşağı’nda yer alan Kurban Satış alanı, Tepeköy Kapalı Pazaryeri alanı, Barış Yapı Pazaryeri yanı, Engelsiz Yaşam Parkı yanı, Muratbey Camisi yanındaki açık pazaryeri, Alpkent Mahallesi muhtarlık binası yanı, Ayrancılar Kapalı Pazaryeri, Ayrancılar Abdülhamit Cami yanı, Üç Pınarlar Vadi Kafe yanı olarak belirlendi.



Çevreyi kirletene ceza


Torbalı Belediyesi, vatandaşların dini görevlerini en uygun şekilde yapabilmeleri için gerekli koşulları oluşturdu.


Yazıbaşı Işıklar Mevkisinde hazırlanan kurban satış alanının yanı sıra belediye kurban kesecek vatandaşların ibadetlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirebilmeleri için de gerekli çalışmayı yapıyor. İlçe genelinde belirlenen 9 kesim alanı dışında kurban kesenlere cezai işlem uygulanacak. Belediye Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde Kurban Hizmetleri Komisyonu kararlarına aykırı hareket edenlere kabahatler kanununa göre idari para cezası kesilecek. Geçtiğimiz kurban bayramında yapılan denetimlerde 25 kişiye cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Depremden etkilenen Yozgat’ta 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat’ın Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluşurken vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11 sıralarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntı, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halı köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardı. Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken geceyi dışarıda geçireceklerini ifade ettiler. Öte yandan Yozgat Valiliğince sarsıntıdan etkilenen Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi. Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, “Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.