GENEL - 09 Kasım 2017 Perşembe 11:47

Türk Eğitim Sen norm fazlası öğretmenleri milli eğitime sordu

A
A
A
Türk Eğitim Sen norm fazlası öğretmenleri milli eğitime sordu

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, şubeye bağlı en büyük ilçe olan Buca’da pilot bir uygulama yaptıklarını söyledi.

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, şubeye bağlı en büyük ilçe olan Buca’da pilot bir uygulama yaptıklarını söyledi. Demir, “Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ilimiz geneline ışık tutması açısından ihtiyaç (Norm) fazlası öğretmenlerimizin sayı ve branşlarını sorduk” dedi.


Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, norm fazlası öğretmenlerin listesini gönderdiğini dile getiren Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, milli eğitim müdürlüğünün 20 Ekim tarihinde ihtiyaç fazlası öğretmenlerin listesini kendilerine gönderdiğini söyledi. Demir, "Biz bu listede 133 öğretmenin norm fazlası olduğunu görmekteyiz. Bunu il genelinde düşündüğümüzde norm fazlası öğretmen hakkında da bir bilgi sahibi olabiliriz. Listede gözümüze çarpan bir başka konu ise norm fazlası sınıf öğretmenleridir. Listeyi elimize aldığımızda bu fazlalık hemen gözümüze çarpıyor" dedi.



"Planlamayı çok doğru bir şekilde yürütmek zorundayız"


Buca ilçesinde geçtiğimiz yıl içerisinde 7 tane okul tam gün eğitime geçtiğini ifade eden Merih Eyyup Demir, tüm Türkiye’de tam gün eğitime geçildiğinde yeni derslikler inşa edilmezse norm fazlası öğretmen sayısında artış olacağını ifade ederek, "Buradan şu şekilde bir öngörüde bulunabiliriz. Başbakanımızın 2019 yılı için ‘Tüm Türkiye’de tam güne geçeceğiz’ söyleminden yola çıkarak, önümüzdeki yıl içinde ilimizde ve büyük ilçelerimizde özellikle Buca’da yeni derslik inşa etmediğimiz takdirde mevcut okullarımızla tam güne geçmeye kalkarsak norm fazlası öğretmenlerimizin de kat be kat artacağının hesabını yapmamız gerekiyor. Bu planlamayı çok doğru bir şekilde yürütmek zorundayız” diye konuştu.



"Bazı okullarımızda öğretmen ihtiyaçları olabilir"


Buca ilçesinde görev yapan öğretmenlerden norm fazlası olup listede yer almayan 35 öğretmenin olduğunun altını çizen Merih Eyyup Demir, bu durumun il genelinde de olabileceğini belirtti. Demir, "Yaptığımız kurum ziyaretlerinde Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bize verdiği listede olmayıp norm fazlası olan 35 öğretmen arkadaşımız olduğunu tespit ettik. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bu durumun il genelinde olabileceği uyarısında bulunuyoruz. 20-22 Kasım tarihleri arasında norm fazlası öğretmenlerin okullara dağıtım işlemleri yapılacak. Okullarımız 2017-2018 eğitim öğretim yılı için varsa öğretmen ihtiyaçlarını belirlediler ve Milli Eğitim Bakanlığına bildirdiler. Bakanlık yeni öğretmen sayılarını belirledi. Dolayısıyla yeni belirlenen öğretmen sayılarına göre bazı okullarımızda öğretmen ihtiyaçları olabilir. 20-22 Kasım tarihlerinde bu ihtiyaçlar belli olacak. İzmir’deki norm fazlası öğretmenlerimiz de bu boşluklara başvuracaklar; ancak bu arkadaşlarımız listede olmadıkları için başvuruları alınamayabilir. Öncelikle bu arkadaşların durumlarını gözden geçirmeleri ve kendi işlemlerini takip etmelerini istiyoruz. Yarın oluşabilecek farklı durumlar sonucunda da karşı karşıya kalınabilecek hukuki süreçleri de şimdiden önlemek adına İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilçeler düzeyinde bu çalışmaları süreç başlamadan tamamlamaları ve arkadaşlarımızın haksızlığa uğramaması adına bir çalışma yapmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir