EĞİTİM - 09 Mart 2020 Pazartesi 15:12

Elbistan’da İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması

A
A
A
Elbistan’da İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde düzenlenen İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasının finali yapıldı.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde düzenlenen İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasının finali yapıldı.


Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere yönelik İstiklal Marşı güzel okuma yarışmasının finali yapıldı. İstiklal Marşının kabulünün 99. yıl dönümü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası dolayısıyla Elbistan’da okullar arasında İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışması düzenlendi. Yarışmaya toplamda 90 öğrenci katıldı. Yarışmanın finalinde ise her kategoriden 6’şar öğrenci yarıştı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Elbistan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Dal, Milli Şair Ersoy’un İstiklal Marşı’nda, milletin tarihinin yolculuğunun, ruh derinliğinin, gönül yüceliğinin, manevi değerlerinin ve vatan sevgisinin en müstesna biçimde anlattığının altını çizdi.


Dal, “Milletlerin tarihinde unutulmayan, iz bırakan mümtaz şahsiyetler vardır. Mehmet Akif Ersoy da eşsiz bir insan olarak tarihte yerini almıştır. Gayemiz, Mehmet Akif Ersoy’u anlamak, İstiklal Marşı’nın manasını anlamak ve buna göre yaşamımıza tatbik edeceğimiz düsturları belirlememiz gerekiyor. İstiklal Savaşımızın amacını, ruhunu ve bağımsızlık mücadelemizin önemini ve değerini nesillerimize aktarmayı ve Mehmet Akif’i her yönüyle tanımalarını amaçlıyoruz. Bu yıl 5.’sini yaptığımız bu yarışma, sizlerin mukaddes değerleri yaşama, sizden sonrakileri yaşatma maksadıyla bugün bir yeniden düşünüş, yeniden şahlanış, maziden aldığımız güçle atimizi şekillendireceğimiz bir inançla farkındalıkların oluşacağı bir gün olur.


Yarışmamız, 2 aşamalı olarak gerçekleştirildi. Bu yıl ile son 5 yılda 470 öğrenci sahnede yarıştı. 60 öğrencimiz de dereceye girdi” şeklinde konuştu.


Konuşmanın ardından sahne sırası öğrencilere geldi. Programda, Hacı Bektaş Veli Ortaokulu evde eğitim öğrencisi Muhammed Yiğit Köse, yarışma dışı olarak İstiklal Marşı’nı okudu. Köse’ye, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Dal tarafından madalya ve belge takdim edildi. Daha sonra finale kalan öğrenciler, jürinin karşısında en iyi performanslarını sergilemek için çaba sarf etti. Yarışmacılar; şiire hakimiyet, özgünlük, ezber gücü, beden dili, diksiyon, Türkçeyi doğru kullanma ve vurgu ve tonlama alanlarında Türkçe ve müzik öğretmenlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.


Yarışmaların tamamlanmasının ardından ödül töreni gerçekleştirilecek ve dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Belediye ekiplerinin yağış mesaisi Bodrum Belediyesi ekipleri, Bodrum Yarımadası genelinde etkili olan sağanak yağışlarda oluşabilecek olumsuzlukları engellemek adına sahada çalışmalar gerçekleştiriyor. 20 Nisan Cuma günü (bugün) gece yarısından itibaren etkisini gösteren ve sabah saatlerinde yer yer kuvveti hissedilen sağanak yağışta ekipler, hazır bulundu. Gece boyunca devam eden yağışlarda belediye ekipleri, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin koordinasyonunda olumsuzluk yaşanabilecek yerlerde çalışmalarını sürdürdü. Mazgallarda ve dere yataklarında temizlik çalışmaları gerçekleştiren ekipler, su akışını da sağlayarak taşmalara engel oluyor. Düzenli devriye gerçekleştiren Zabıta ekipleri ise risk taşıyan ve müdahale edilmesi gereken yerleri tespit ederek ilgili birimlere aktarıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer kurumlarla koordineli şekilde yönlendirmeler gerçekleştiren Bodrum Belediyesi ekipleri, kanal açma araçları ve kepçelerle de gerekli görülen yerlere müdahale ediyor. Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, “Gece yarısından itibaren etkisini gösteren sağanak yağışlarda belediye ekiplerimizle çalışmalarımızı sürdürdük. Belediye birim amirleri ve diğer kurumlarla iletişim halinde kalarak olumsuzluk yaşanan bölgelere ivedi olarak müdahale ettik. Kent sakinlerinin güvenliği ve sağlığı için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.” dedi. Vatandaşlar, ihtiyaç olunması durumunda 444 00 48 numaralı telefondan belediyenin ilgili birimlerine ulaşarak bilgi ve yardım alabilir.
Ankara Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdıktan sonra eşini öldürmüş Ankara’da boşanma aşamasındaki eşi tarafından 15 Nisan’da bıçaklanarak öldürülen kadının, kocası tarafından tuzağa düşürüldüğü ortaya çıktı. Oğlundan gelen mesajın kocası tarafından gönderildiğinden habersiz dışarı çıkan talihsiz kadın, gözü dönmüş eşi tarafından defalarca bıçaklandı. Olayın başladığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Ankara’da 11 yıl önce evlendiği K.C.’den (36) şiddet gördüğünü iddia eden Yonca Kazan Coşkun (32), boşanma davası açtıktan sonra aile evine döndü. Çiftin 10 ve 7 yaşındaki çocukları ise babalarında kaldı. 6 aylık uzaklaştırma karanın sona ermesinin ardından K.C., eşinin yaşadığı apartmanın önüne gitti. K.C., ele geçirdiği oğlunun telefonundan Coşkun’a “’Anne çok hastayım, okulun bahçesinde seni bekliyorum” yazılı mesaj gönderdi. Her şeyden habersiz endişeli bir şekilde dışarıya çıkan Coşkun, elinde bıçakla bekleyen K.C. ile karşılaştı. Kaçmaya çalışan Coşkun, evinin banyosuna saklandı. Banyo kapısını kıran K.C., saldırdığı eşini bıçakladı. Coşkun, olay yerinde hayatını kaybederken, Kerim Coşkun, gelen polis ekiplerine teslim oldu. İfadesi ortaya çıktı Yakalanan K.C., savcılıktaki ifadesinde, eşiyle cinsel konularda sorunlar yaşadıklarını, eşinin olay günü kendisine hayatında başka birisi olduğunu söylediğini ve ‘Sen erkek misin, erkeklik görevini yapıyor musun?’ dediğini iddia etti. Saldırgan şahıs, sevk edildiği mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.