EKONOMİ - 12 Temmuz 2019 Cuma 11:12

Gelinlik fiyatları dudak uçuklattı

A
A
A
Gelinlik fiyatları dudak uçuklattı

Kahramanmaraş’ta özel üretim ve ithal ürün olan gelinliklerin fiyatları dudak uçuklattı.

Kahramanmaraş’ta özel üretim ve ithal ürün olan gelinliklerin fiyatları dudak uçuklattı.


Yaz ayının gelmesiyle birlikte, evlenecek olan çiftleri de bir yandan gelinlik telaşı sardı. Gelinlikçilerde yerli üretim gelinliklerin fiyatları uygun olurken, ithal ve özel üretim gelinliklerin 35 bin ile 50 bin lira arasında olan fiyatları görenleri hayrete düşürdü. Tasarımıyla ve gösterişiyle herkesi kendine hayran bırakan gelinliklerin fiyatlarıysa cep yaktı.


’’Bu yıl sadelik ön planda’’


Gelinlik fiyatlarının gelinliğin markasına, özelliklerine göre değiştiğini belirten mağaza sorumlusu Memduha Coşkun, ’’Tüllerin, işlemelerin, güpürlerin yapısına ve ithal olup olmamasına göre değişiyor. Yerli, ithal, tasarım ürünler oluyor. Buna bağlı olarak fiyatlar değişiyor. Genellikle 3 bin 500, 7 bin 500, 9 bin 500 ortalamasında. Bu yıl biraz daha Helen modelli gelinlikler ön planda. Genç kızlarımız biraz daha sade, ve farklı modellere rağbet gösteriyorlar. Naif görünmekte istiyorlar’’ dedi.


Gelinlerin başkalarıyla aynı model gelinlik giymek istemediğini belirten Coşkun, ’’Bende olan başkasında olmasın, sadece ben giyeyim diyorlar. Tasarım ürünler daha ön planda. Özellikle ithal ürünler çok rağbet görüyor. Fiyatları da elbette bu rağbetle paralel olarak artıyor, örneğin 10 bin 50 bin liraya kadar gelinlikler var. Ama gelinlerimizin üzerinde durduğu esas konu ücreti değil, beğenmeleri oluyor. Gelinlerimiz beğenince geriye pekte yapılacak bir şey kalmıyor’’ ifadelerini kullandı.


’’İthal ürünlerin fiyatı pahalı’’


Fiyatı dudak uçuklatan gelinliklerin pahalı olma nedeniyle ilgili olarak konuşan Memduha Coşkun, ’’Bunların tülünden, taşından tutun hepsi ithal. Kesinlikle yerli değil. Yerli ürünlerde hayal tül kullanılır, fiyatları bütçelere daha uygundur. İthal ürünlerin tülleri ise ipek hayal tüldür. Gelinlerimizin bu yıl daha çok rağbet gösterdiği özel tasarımlar oluyor. Kendilerini o gelinliklerle daha mutlu ve özel hissediyorlar. Üzerinde kullanılan güpürü, taşı, altındaki tarlatanı, kısacası A’dan Z’ye her bölümü maddi değerini arttırıyor’’ dedi.


Gelinlikçilerde her bütçeye uygun gelinliklerin bulunduğunu söyleyen Coşkun, ’’Bütçesi düşük olanların tercih ettiği modellerde yine benzer gösterişe sahip ancak kullanılan malzemelerinde farklılıklar bulunuyor. Bu modeller içerisinden seçim yapmak isteyen kararsız gelinler ise oldukça vakit harcıyor. Bir gelinlik için kararsız gelinlerin ortalama 3-4 saat harcıyorlar. Aslında bazı gelinlerimiz kararlı oluyorlar. Maksimum 2 modeli deneyip ikisi arasında tercih yapıp karar veriyorlar. Fakat bazı gelin adaylarımız da var ki, inanılmaz zor karar veriyorlar. Mesela bugün bir gelin adayımız vardı, sabah 9’da geldi ve akşam üzeri zor çıkardık. Mağazamızda ne kadar gelinlik varsa hepsini denettik ama sonunda güzel sonuca ulaştık. Kısacası zor karar veren de oluyor, kolay da’’ diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da ‘sıfır atık’ için farkındalık etkinliği Samsun’da, ‘30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’ dolayısıyla çevre temizliği etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) işbirliğiyle, ‘Geri Dönüşüme Atalım Doğaya Can Katalım’ sloganıyla Batıpark’ta gerçekleştirildi. Etkinlikte çocuklarda sıfır atık bilincinin oluşturulması ve atıkların değerlendirilerek yeniden kullanıma kazandırılmasının önemine dikkat çekildi. Etkinlik ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sıfır Atık Yönetimi ve Temizlik İşleri Şube Müdürü Yağmur Şafak Eraslan, “Sıfır atık konusundaki çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sıfır atık kapsamında 2023 yılında 11 adet atık getirme merkezini halkımızın kullanımına sunarak sıfır atık konusunda bir bilinç oluşturduk. Bugün de yine bu hedef doğrultusunda bir program düzenledik” diye konuştu. Programa, Vali Yardımcısı Vekili ve Atakum İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Tulumen, OMÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, OMÜ Vakfı Koleji öğretmen ve öğrencileri, Bayındır İlkokulu öğretmen ve öğrencileri ile belediye personelleri katıldı.
Trabzon Bakan Abdulkadir Uraloğlu: “İstiyoruz ki en yüksek oy ile büyükşehir ve 18 ilçemizi alalım” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Allah’ın izniyle Trabzon’da, Arsin’de 18 ilçemiz büyükşehrimizle beraber bu seçimi alacağız. Ama biz istiyoruz ki en yüksek oy ile alalım. Gururlanalım. Bütün Türkiye’de sadece Trabzon’da değil. Cumhurbaşkanımıza karşı daha böyle memnuniyet verici bir şekilde çıkalım inşallah” 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında memleketi Trabzon’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Arsin ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Mitingde AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç ve Arsin Belediye Başkan adayı İbrahim Küçük’e destek isteyen Bakan Uraloğlu, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’a ayrı değer verdiğini söyledi. Bakan Uraloğlu, Atayurt ve Santa Harabeleri yolu projelerinin 5 yıllık süreçten gündemden çıkartılacağını kaydeden Bakan Uraloğlu, “Cumhurbaşkanı’mızın Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’umuza, Arsin’imize verdiği değeri hepimiz biliyoruz gerçekten. Bütün Türkiye’deki sonuçları takip ederken Trabzon’u mutlaka ayrı bir takip eder. Trabzon’a mutlaka ayrı bir değer verir. Onun yol arkadaşları arasında birçok Trabzonlu kardeşimiz, arkadaşımız oldu. Hep beraber olduk, daha yakın olan arkadaşlarımız oldu. Bizde şimdi bu görevle beraber bütün 81 ile olduğu gibi Trabzon’umuza da, Arsin’imize de inşallah önümüzdeki süreçte çok daha hizmet edeceğiz. 2003-2004 yılında Trabzon’da görev yaptım. Şu sahil yolu geçebiliyor muyduk oradan? Cumhurbaşkanımız geldi, hızlandırdı yolu bitirdik. Yolları Samsun’dan Sarp’a kadar bitirdik. Tertemiz oldu. En ufak bir sıkıntısı yok. Şimdi Arsin’de lazım olanlar var. Ben biliyorum. Bir Atayurt yolumuz vardı. Ben önceki görevimde de gelmiş bakmıştım defaatle bakmıştım. Orada çalışmalarımız sanki biraz yavaşladı. Bir ikmal ihalesi yapmamız gerekiyor. İnşallah önümüzdeki ay ikmal ihalesini yaparak yolumuza devam ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Şimdi dediler ki yukarıya doğru da Santa yolu var. Burayı da karayolları ağına al. Dedim ki şöyle yapalım. Büyükşehir ile beraber karayolları iş birliğiyle beraber o Santa’ya kadar olan yolu da bitirelim. Bu da hayırlı uğurlu olsun. Onun haricinde bizim grup yollarımız var, mahalle yollarımız var köy yollarımız var. Biz Arsin Belediyemizle, büyükşehir belediyemizle karşılıklı ve yine Karayollarımızla, Ulaştırma Bakanlığımızla paslaşacağız. Şu yol konusunu Allah’ın izniyle 5 yıllık süreçte sizin gündeminizden çıkaracağız. Bu da hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. 31 Mart seçimlerine 1.5 gün kaldığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Allah’ın izniyle Trabzon’da, Arsin’de 18 ilçemiz büyükşehrimizle beraber bu seçimi alacağız. Ama biz istiyoruz ki en yüksek oy ile alalım. Gururlanalım. Bütün Türkiye’de sadece Trabzon’da değil. Cumhurbaşkanımıza karşı daha böyle memnuniyet verici bir şekilde çıkalım inşallah. Şurada 1.5 günümüz kaldı” ifadelerini kullandı.