GENEL - 21 Temmuz 2019 Pazar 09:29

Şehidin hatıraları evinde yaşatılacak

A
A
A
Şehidin hatıraları evinde yaşatılacak

Kahramanmaraşlı şehit polis memuru Ahmet Altun’un hatıralarını yaşatmak isteyen ailesi evlerinin en üst katını şehidin bütün eşyalarıyla donatarak kültür ve anı evi yaptı.

Kahramanmaraşlı şehit polis memuru Ahmet Altun’un hatıralarını yaşatmak isteyen ailesi evlerinin en üst katını şehidin bütün eşyalarıyla donatarak kültür ve anı evi yaptı.


Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Önsen Mahallesinde yaşayan Osman ve Elif Altun çiftinin 5 çocuğundan biri olan özel harekat polisi Ahmet Altun (22), geçtiğimiz yıl Van’da PKK’lılarla girilen çatışmada şehit düştü. Altun’un ailesi çocukları için evlerinin üst katını şehidin kıyafetleri ve eşyalarıyla donattı.



"15 Temmuz’da vuruldu"


Şehidin ağabeyi Akif Altun, amaçlarının şehitlik makamını çocuklara aşılamak ve kardeşinin anılarını yaşatmak olduğunu söyledi. Kardeşinin 15 Temmuz akşamı Ankara Gölbaşı’ndaki özel harekat merkezinde olduğunu ve yara almadan kurtulduğunu ancak 2 yıl sonra 15 Temmuz’da Van’da PKK’lılarca vurulup 3 gün sonra şehit düştüğünü anlatan Akif Altun, “Şehidimizin yıl dönümü nedeniyle biz şehidimizin anısına evimizin üst katını kültür ve anı evi yaptırdık. Kardeşimize güzel bir anı evi yaptırdık ve kendisine ait bütün eşyaları odanın içine yerleştirdik. Buraya çocukların gelip şehidimizin eşyalarını görmesini istiyoruz ve onlara şehitliğin ne kadar güzel bir durum olduğunu onlara anlatmak istiyoruz. Bu evi babam ile ben hiç bir yerden destek almadan yaptırdık. Kardeşim 15 Temmuz 2016 yılında Gölbaşı’ndaydı ve 52 şehidimizin verildiği yerde yara almadan kurtuldu. Yine kardeşim 15 Temmuz 2018 yılında aynı tarih ve aynı saatte kardeşim vurulmuş ve 3 gün sonra şehit oldu.



"Hayalim gerçek oldu annem"


Anne Elif Altun ise evlat acısının zor olduğunu ve içindeki yangının sönmediğini belirterek, “Kuzuma burada ev yaptık ve onun hatıralarını saklayacağım. Resimlerimi saklayacağım ve onun hayatını yaşatmak istiyorum. Gelenler burada oğluma burada dua edecekler. Çok güzel bir duygu ancak dumansız ateş sönmüyor yanıyor ateş. Yoksa çok güzel bir yere gitti inanıyorum. Kuzum bambaşka bir çocuktu herkesi severdi. Hısım, akraba ve arkadaşa çok düşkün bir çocuktu. ‘annem bana bir araba’ dedi, ‘alırım kuzum sana araba’ dedim. Arabası Cuma günü geldi Cumartesi günü böyle oldu. Yengesi arabasının fotoğrafını gönderdi ve arkadaşlarıyla paylaştı. ‘Hayalim gerçek oldu annem’ dedi kendi gerçek olmadı. Allah’ım kimseye evlat acısı vermesin. Babası da hastaydı ve babasını çok merak ediyordu. ‘anne babama bir şey olursa beni bekletin’ derdi. Kendisi babasından önce gitti” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Minik öğrencilerin gösterisi beğeni topladı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yıl dönümü kutlama törenleri kapsamında Oltu 25 mart ilkokulu öğrencileri okul bahçesinde 23 Nisan programını öğrenci arkadaşlarına sahnelediler. Oltu 25 Mart İlk okulunun bahçesinde yapılan program Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 25 Mart 3/A sınıf öğrencilerinden Mert Can Karabulut yaptı. Okulun Anasınıfı Öğrencilerinden Gizem Ateş Atatürk Çocuk Olmuş şiirini okudu. Okulun 1/A sınıfı öğrencilerinin Kâtibim gösterisi sundular. 1/A sınıfı öğrencilerinden Yakup Aksu Bizim Bayramımız şiirini okudu daha sonra Ana sınıfı Halk Oyunları gösterilerini sundular. Programda daha sonra Oltu 25 Mart ilkokulu öğrencilerini hazırladıkları okul korosu şarkılar seslendirdiler. Okulun 3/B sınıfı öğrencilerinden Minel Şerife Koç Hayalimdeki Bayramlar şiiri okudu. 2/A sınıfı öğrencileri Türk Çocuğu gösterisi sundular. 3/A - 3/B sınıfı öğrencileri İzmir Marşı işaret dili ile okudular. 4/A sınıfı öğrencileri Atam Doğar Gözlerimde gösterisini sundular. 2/A sınıfı öğrencilerinden Irmak Ada Coşkun Hep Birlikte şiiri okudu. 3/A - 3/B sınıfları öğrencileri İşte Bu Bayrak Gösterisi sundular. 4/A Özlem Deniz Cengiz 23 Nisan şiirini okudu, 4/A sınıfı öğrencilerinin Erik Dalı Gösterisi ile bütün öğrenciler coşkuyla erik dalı oynadılar.
Balıkesir Ahmet Akın, koltuğu bıraktı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara bıraktı. Aybüke Erdin ve Muhammed Yasir Çıkrıkçı makam koltuğuna oturunca çocuklar için ’Çocuk Meclisi’ kurulması talimatını verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Balıkesir’de makam koltuklarının çocuklara devredilmesi ile kutlanmaya başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Aybüke Erdin ve 6. sınıf öğrencisi Muhammed Yasir Çıkrıkçı’ya devretti. Koltuğa oturan Aybüke Erdin, çocukların şehir yönetiminde daha fazla söz sahibi olmaları için çocuk meclisinin kurulmasını istedi. Başkan Ahmet Akın ise ’Bugün başkan sizsiniz. Derhal talimat verin, meclis kurulumu için hazırlıklar başlasın’ dedi. Erdin, aynı zamanda Ali Şuuri Okulu’nda okuduğunu ve okul bahçesinin zeminin bozuk olduğunu, kendisinin ve arkadaşlarının düşerek yaralandığını bu nedenle zemini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgilenmesini istedi. Başkan Ahmet Akın ise, zemininde bozukluk olan okulları Aybüke ile gezeceklerini ve gereken müdahalelerin yapılacağını söyledi. Makamın bir diğer misafiri ise Muhammed Yasir Çıkrıkçı oldu. Bir süre önce lösemi rahatsızlığını atlatan Çıkrıkçı da, alacağı kararların Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olacağını ifade ederken Balıkesir’e bir çocuk hastanesi açılması istediğini söyledi.