GENEL - 11 Şubat 2019 Pazartesi 15:47

Sütçü İmam olayı canlandırıldı

A
A
A
Sütçü İmam olayı canlandırıldı

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Sütçü İmam olayı temsili olarak canlandırıldı.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Sütçü İmam olayı temsili olarak canlandırıldı.


Kahramanmaraş’ta 12 Şubat Kurtuluş Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Sütçü İmam olayı, Uzunoluk Caddesi’nde olayın yaşandığı mekanda canlandırıldı. Temsili Fransız askerlerinin hamamdan çıkan Türk kadınlarına saldırdığı olay sonrası iş yeri önünde süt satan Sütçü İmam, belindeki tabancayla Fransız askerlerini öldürdükten sonra Kahramanmaraş’ta milli mücadele başladı.


Sütçü İmam olayı sonrası vatandaşlar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehteran grubunun gösterisini izledi. Programa katılan protokol ise vatandaşlara süt ikram etti.


Sütçü İmam’ın işgalci güçlere dersini verdiğini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Bu ülkeyi işgal etmeye kalkan, bu milleti yok etmeye kalkan o dönemin en güçlü devletlerinden emperyalist güçlerinden bir ülkenin askerlerine karşı, burada iman dolu bir duruş vardı. İşte biz bugün onları yad etmek için buradayız. İşgalci güçler ve yerli iş birlikçi Ermeni güçleri imanımıza, inancımıza ve başörtümüze saldırdılar. Çakmakçı Said orada şehit oldu. Fransız alçaklarına müdahale ettiler. Onlar onu orada şehit ettiler. Sütçü İmam onlara dersini verdi. Karadağ tabancasını çıkarttı ve namlusunu onların alnının çatına doğrulttu. Türk milletinin onur ve şerefini kurtardı. Rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.


Kurtuluş bayramına katılan Ayşe Demir ise, “Şehitler nedeniyle şu anda biz burada bayramı rahatça izleyip yaşayabiliyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.