EKONOMİ - 16 Nisan 2019 Salı 17:13

152 adet proje için dönem sonu itibari ile 51 milyon 795 bin TL harcandı

A
A
A
152 adet proje için dönem sonu itibari ile 51 milyon 795 bin TL harcandı

Karabük Valisi Fuat Gürel 2019 yılı il koordinasyon kurulu ikinci toplantısında 152 adet proje için dönem sonu itibari ile 51 milyon 795 bin TL harcandığını bildirdi.

Karabük Valisi Fuat Gürel 2019 yılı il koordinasyon kurulu ikinci toplantısında 152 adet proje için dönem sonu itibari ile 51 milyon 795 bin TL harcandığını bildirdi.


Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen 2019 yılı İl Koordinasyon Kurulunun ikinci toplantısı Vali Fuat Gürel başkanlığında, İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Gürel, projeler ve bölge kalkınmasında yapılan harcamalar hakkında bilgiler vererek, “İlimizde 2019 yılında ulaştırma sektöründe 14, eğitim sektöründe 31, kültür turizm sektöründe 9, tarım sektöründe 44, ormancılık sektöründe 25, enerji sektöründe 6, Sağlık sektöründe 9, diğer kamusal sektörlerde 14 adet olmak üzere toplam 152 proje ve iş yürütülmüştür. Yürütülen 152 proje ve iş tutarı 3 milyar 74 milyon 558 bin TL olup, bu projeler için önceki yıllarda 1 milyar 79 milyon 146 bin TL harcanmıştır. Projelerin 2019 yılı ödenekleri ise 226 milyon 477 bin TL’dir. 2019 yılında yürütülen 152 adet proje için dönem sonu itibari ile 51 milyon 795 bin TL harcama yapılmıştır” dedi.


Vali Fuat Gürel’in konuşmasının ardından Yatırımcı Bölge Müdürleri, Daire Müdürleri söz alarak 2019 yılında yapımı devam eden ve planlanan yatırımlarla ilgili koordinasyon kurulu üyelerini bilgilendirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.