- 01 Mayıs 2022 Pazar 16:34

Karabüklü gurbetçiler iftarda buluştu

A
A
A
Karabüklü gurbetçiler iftarda buluştu

Almanya’da yaşayan Karabüklü gurbetçiler, Yenice Şirinköy, Değirmenyanı ve Cihanbey Köyleri Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Almanya’da yaşayan Karabüklü gurbetçiler, Yenice Şirinköy, Değirmenyanı ve Cihanbey Köyleri Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.


Yenice Şirinköy, Değirmenyanı ve Cihanbey Köyleri Derneği tarafından Duisburg Ditib Merkez Camii Cemiyet Salonunda gerçekleştirilen geleneksel iftar programında Karabüklü gurbetçiler bir araya geldi.


Dernek Başkanı Hüseyin Kurt, pandemi sonrası yapılan ilk iftara katılım sağlayan herkese teşekkür etti.


Başkan Kurt, "Bu katılım bizim çok arzuladığımız bir tablo, gençlerimize sevgimizi, birlik ve beraberliğimizin isabetli olduğunun kanıtıdır. Gelecekte bu ilgiyi daha güzel organizelerle taçlandırmak bütün arzumuzdur" dedi.


Köylerinde meydana gelen olaylarla ilgili hatırlatmalarda bulunan Kurt, "Yakın zamanda köylerimizde sıkça heyelanlar meydana gelmiştir. Bizzat kendim, Değirmenyanı Köyü Erfeyli Mahallemizde muhtarımızdan ve akrabalarımızdan geniş bilgi aldım. Yetkililerin hiçbir mağduriyetin yaşanmayacağı sözünü verdiler. Durum maalesef iyi değil. Biz üzerimize düşeni yerine getireceğiz fakat kısa zamanda çözüm zor gözüküyor. Bu olayın buradaki köylüler olarak takipçisi olacağız. Yönetim Kurulumuzdan Necati Kabakçı’nın Kardeşi İhsan Kabakçı vefatını üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Kabakçı ailesine sabır diliyorum" ifadelerine yer verdi.


Dernek olarak kültür ve dayanışma , birlik ve beraberlik içinde gençlerle el ele daha güzel hizmetler vereceklerini aktaran Kurt, "Ramazan Bayramı arifesindeyiz. Tüm eş dost, akraba , hemşerilerimizin , aziz milletimizin bayramını içtenlikle tebrik eder, ailece esenlikler dilerim" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ticaret Bakanı Bolat: “Türkiye ve Tanzanya arasında yıllık 1 milyar dolar ticaret hedefi belirlendi” Türkiye-Tanzanya İş Forumu’nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “İki ülke arasından yıllık 1 milyar dolar ticaret hedefi belirlendi. Geçen yıl 350 milyon dolar olan karşılıklı ticaretimizin 1 milyar dolar hedefini yakalaması konusunda tarım, sanayi, tekstil-giyim, ilaç sektörü gibi önemli fırsatlar bulunuyor” dedi. Türkiye Tanzanya İş Forumu Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan’ın katılımı ile gerçekleşti. Forumda konuşan Bolat, “İki ülke arasında 1 milyar dolar ticaret hacminin belirlendi. Geçen yıl 350 milyon dolar olan karşılıklı ticaretimizde söz konusu 1 milyar dolar hedefini yakalaması konusunda tarım, sanayi, tekstil-giyim, ilaç sektörü gibi önemli fırsatlar bulunuyor. Tanzanya tarafı ise altın, elmas, kömür, kaju ve pamuk gibi bizlere tedarik edeceği çok önemli tarımsal ürünler var” dedi. “Türkiye ve Tanzanya arasında yıllık 1 milyar dolar ticaret hedefi belirlendi” Türkiye ve Tanzanya’nın birbirine sunduğu çok önemli fırsatların olduğunu belirten Bakan Bolat, “Bu fırsatların arasında tarım, tekstil-giyim, ilaç gibi sektörler büyük önem taşıyor. Tanzanya tarafında ise altın, elmas, kömür, kaju ve pamuk gibi bizlere tedarik edeceği çok önemli tarımsal ürünler var. Türkiye-Tanzanya arasında 2023 yılında 350 milyon dolar olan karşılıklı ticaretimiz bu yıl 1 milyar dolar olarak belirlendi. İki ülke arasında çifte vergilendirilmenin önlenmesi anlaşması için maliye bakanlıklarına talepte bulunacak. Daha hızlı aksiyon alabilmek adına JETCO yeni nesil ekonomik taslak anlaşma metinlerini gönderip hızlandırma gerçekleştireceğiz. Müteahhitlik hizmetleri noktasında Tanzanya önemli fırsatlar sunmakta. Şu ana kadar 6.4 milyar dolarlık 14 adet projeyi üstlenen Türk müteahhitlerini tebrik ediyoruz. Türk müteahhitler Tanzanya’da yeni projeler üstleneceklerdir. Bu forum inşallah Türkiye-Tanzanya arasında hem siyasi alanında hem de ekonomik ticaret konusunda yeni bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Trabzon Başarılı Gazetecileri Yarışmasında İHA’ya ödül Her yıl geleneksek olarak Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Başarılı Gazetecileri Yarışmasında İhlas Haber Ajansı (İHA) ödüle layık görüldü. Haber görüntü dalında İhlas Haber Ajansı muhabirlerinden Bekir Koca "Mezarlık Kavgası” haberi ile ödüle layık görüldü. 2023 Yılı Başarılı Gazetecileri Yarışması Ödüllerini belirlemek amacıyla Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tarafından, 39 çalışma arasından ödül almaya hak kazanan eserler belirlendi. Buna göre, Ziyad Nemli büyük ödülüne İhsan Öksüz, jüri özel ödülüne Trabzon şehrine Basın Müzesi katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e, sanat ödülüne Trabzonlu tiyatro ve sinema oyuncusu Alper Kul, spor ödülüne Trabzon Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Futbol Takımı, yılın girişimci iş insanları ödülleri Erol Tuna (Tunalar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı) Celil Hekimoğlu (Hekimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı), Hamdi Abanoz (Abanoz Medya), Ali Haydar Baş (ATA Petrol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı) ve Ahmet Muhçi (Alaska Endüstriyel Mutfak) layık görüldü. Hizmet ödülleri Üyeler arasında gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet vermiş olan isimlerden seçilen Hizmet Ödülleri Varol Uzlu, Tekin Atay, Fatih Doğan, Hüseyin Atmiş, Ömer Altuntaş, Sadık Aydın, Tanju Akıncıoğlu ve Zeki Sancak’a verilirken, yarışmada ödül almaya hak kazanan eserler, haber ödülü dalında Selçuk Başar (DHA) "Ölen arkadaşı için 188 hayat kurtardı”; Haber görüntü ödülü Bekir Koca (İHA) "Mezarlık Kavgası”; Spor haberi ödülü Hasan Taşcan (Anadolu Ajansı) "Yürüyemezsin denilse de ayağa kalktı, masa tenisinde final hedefi koydu”; haber fotoğrafı ödülü Hakan Burak Altunöz (Anadolu Ajansı) "Uçurumun kenarında”; spor fotoğrafı ödülü Nurgül Günaydın (Taka Gazetesi) “Onuachu atıyor, Trabzonspor kazanıyor”; Köşe yazısı ödülü Yahya Ataman (Taka Gazetesi) “Eylül ayı üzerine”; Röportaj ödülü Ali Osman Yürük (Kuzey Ekspres Gazetesi) “Gamsız hayat herkese başka sunar garip oyunlarını”; Röportaj ödülü Hatice Üneş Aksoy (Günebakış Gazetesi) “Yıkımın gölgesinde ilk kurban bayramı hüznü”; Mizanpaj ödülü Elif Yasemin Aydoğan (Karadeniz Gazetesi) “7.7 ile böyle öldük, böyle ağlıyoruz”; Mizanpaj ödülü Enes Aydın (Karadeniz’de Sonnokta Gazetesi) “Bir yanda mucize, bir yanda gözyaşı”; röportaj dalında ve Mizanpaj dalında iki eser ödüle layık görüldü.