GENEL - 07 Aralık 2018 Cuma 13:59

KBÜ Diş Hekimliği Fakültesinin ilk öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

A
A
A
KBÜ Diş Hekimliği Fakültesinin ilk öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 1.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.


15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen törene KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Ahmet Ustaoğlu, KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doç. Dr. Erkan Doğan, öğretim üyeleri ile çok sayıda diş hekimliği fakültesi öğrencisi ve aileleri katıldı.


Tören öncesi konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, ne görev verilirse verilsin hakkı ile yerine getirmeye çalışan, dürüst, bayrağın, vatanın ne olduğunu bilen bir nesil yetiştirme amacı içerisinde olduklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımızın gönül coğrafyası dediği 80’e yakında ülkedeki öğrencileri burada barındırıyoruz. Bunların içerisinde diş hekimliği fakültesinde olan arkadaşlarımızda var” dedi.



“Planlamamızı ve stratejimizi önümüzdeki sene için ayarlamıştık”


Diş hekimliği konusunda geri olduklarını ifade eden Prof. Dr. Kürtül, "Biz aslında önümüzdeki yıl öğrenci almak istiyorduk. Ama YÖK bize öğrenci alacaksınız dedi. Karabük Üniversitesi bu yükü taşıyacak durumda dedi ve gönderdi. Bütün planlamamızı ve stratejimizi gelecek sene için ayarlamıştık. Arkadaşlarımızla ummalı bir çalışmayla devam ediyoruz. Bir yandan öğrencilere mevcut bilgi birikimini onlara aktararak en modern bilgi birikimi ile donatıp mezun etmek istiyoruz” diye konuştu.


Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Ahmet Ustaoğlu, diş hekimliği fakültesinin ilk önlük giyme töreninin kendisini heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini dile getirerek şunları söyledi:


"Karabük’ten öğrenci olarak gittiğimiz üniversitelerin diş hekimliği bölümünün Karabük’te öğrenci alıp eğitim yapmaya başlaması çevremiz ve bölgemiz için tarihi bir andır.”


Konuşmaların ardından öğrenciler önlüklerini giydi. Tören hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Serdar Topraktepe: “Arkadaşlık, mücadele ve takım birlikteliğini net sahaya yansıttık” Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, MKE Ankaragücü karşısında iyi bir oyun oynadıklarını söyleyerek, “Arkadaşlık, mücadele ve takım birlikteliğini net sahaya yansıttık. Umarım bundan sonra da devam ederiz” dedi. Trednyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, geçtiğimiz hafta yolların ayrıldığı Teknik Direktör Fernando Santos ve ekibine teşekkür ederek sözlerine başladı. “Doğru geçiş oyunları oynadık” MKE Ankaragücü’nün iyi bir futbol oynadığını dile getiren Topraktepe, “Geri çekilmedi. O yüzden mücadele iyi geçti. Ankaragücü sahasında en çok pas yapan takımlarından biri. Biz de önde oynayıp, baskı yapıp, ön tarafta pas yapmalarına izin vermezsek daha iyi olacağını düşündük. Baskımız yer yer iyi oldu, yer yer olmadı. Neticesinde golü bulduk. Doğru geçiş oyunları oynadık. Arkadaşlık, mücadele ve takım birlikteliğini net sahaya yansıttık. Umarım bundan sonra da devam ederiz. Kupa maçı da zor olacak. İyi bir şekilde hazırlanıp oraya gitmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. “Bu formayı giyiyorlarsa, hak ettikleri için giyiyorlar” Serdar Topraktepe, ligde 5 maç sonra galip gelmelerinin önemine değinerek, “Bütün futbolcu arkadaşlarımızla beraber bir karar aldık. En çok üzülen taraf onlar. 5 maç sonunda hem taraftarın hem camianın buna ihtiyacı vardı. Hepsi iyi mücadele etti. Ben onlara sadece Beşiktaş formasının çok büyük olduğunu söyledim. Bu formayı giyiyorlarsa, hak ettikleri için giyiyorlar. Onlar da bunun hakkını verdi. Birlik ve mücadele istedik” şeklinde konuştu. “Beşiktaş’a hizmet için buradayız” Uzun süre hangi mevkide olursa olsun Beşiktaş’a hizmet etmek istediğinden bahseden Topraktepe, “18-19 yaşında Beşiktaş formasını giydiğim ilk maçı unutmam. Tüylerim diken dikendi. Bugün de önceki 3 maçta da öyleydi. Görev nerede verilirse çalıştırırız. Beşiktaş’a hizmet için buradayız. İnşallah uzun süre Beşiktaş’a hizmet edeceğiz” cümlelerine yer verdi. Başarılı çalıştırıcı, MKE Ankaragücü ile 23 Nisan Salı günü Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk müsabakasıyla ilgili ise, “Kupa maçına camiamız odaklandı. O maçın buradan daha zor olacağını söyledim. Maçtan sonra analizlerimiz yapıp en iyi şekilde o maça çıkacağız” diyerek sözlerini noktaladı.