EĞİTİM - 09 Mayıs 2022 Pazartesi 12:10

KBÜ’lü anne öğrenciler çocuklarıyla doyasıya eğlendi

A
A
A
KBÜ’lü anne öğrenciler çocuklarıyla doyasıya eğlendi

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) eğitim gören annelerle çocukları anneler günü vesilesiyle “Anne Öğrencilerimizle Anne Çocuk Etkinliğinde” bir araya gelerek doyasıya eğlendi.

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) eğitim gören annelerle çocukları anneler günü vesilesiyle “Anne Öğrencilerimizle Anne Çocuk Etkinliğinde” bir araya gelerek doyasıya eğlendi.


Karabük Üniversitesi’nde 8 Mayıs Anneler Günü nedeniyle Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından “Anne Öğrencilerimizle Anne Çocuk Etkinliği” düzenlendi. Programa Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve eşi Fadimana Polat, KBÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Bünyamin Gün, KBÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Ayşegül Ay ile KBÜ’de eğitim gören anne öğrenciler ile çocukları katıldı.


KBÜ Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyumunda düzenlenen etkinlikte çocuklar unutulmayacak bir gün yaşadı.


Çocuklar ilk olarak palyaço eşliğinde çeşitli oyunlar oynadı.


Oyun aralarında çocuklara pamuk şekeri ikram edildi. Oyunların ardından yorulan çocuklar ve ailelerine üniversite tarafından köfte ekmek ve ayran çay ikramı oldu.


KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat günün anısına annelere hediyelerini takdim etti.


Çocuklara dağıtılan uçurtmalar renkli görüntülere sahne olurken, program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul MediaMarkt ve TEGV’den 23 Nisan Çocuk Bayramı şenlikleri TEGV ile birlikte hayata geçirdiği “Eğitimle Daha İyiye” projesiyle çocukların eğitimini destekleyen MediaMarkt, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda da çeşitli etkinliklerde bulundu. 24 farklı okulda düzenlenen şenliklere destek veren MediaMarkt, çocukların eğlenceli anlar geçirmesini sağladı. “Eğitimle Daha İyiye” Projesiyle deprem bölgesindeki çocukların eğitimini destekleyen MediaMarkt, 23 Nisan’da da çocuklarla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. MediaMarkt, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Türkiye’nin farklı şehirlerindeki 24 okulda bulunan TEGV Ateşböceği Öğrenim Birimi tırlarında düzenlenen şenliklere destek sağladı. Ankara, Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay ve Malatya gibi Türkiye’nin farklı şehirlerinde 24 okulda etkinlik noktaları oluşturan TEGV Ateşböceği tırları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çeşitli oyunlar, yarışmalar ve dans gösterileriyle çocuklara şenlik coşkusu yaşattı. MediaMarkt Türkiye de etkinliklere verdiği destekle bu anlamlı günde çocukların bayram sevincini paylaştı. Ateşböcekleri çocuklara umut oluyor MediaMarkt, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğiyle hayata geçirdiği ‘Eğitimle Daha İyiye’ projesi kapsamında, çocukların yanında olmaya devam ediyor. MediaMarkt, bu projedeki her bir Ateşböceği tırıyla çocukların eğitimine ve kişisel gelişimine farklı yönlerden katkı sağlayarak, onların toplumsal başarıya ulaşmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Marka, 4 yıl boyunca devam edecek proje ile her bir tır için yılda bin 500 öğrenci olmak üzere, toplam 24 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Çocukların çizdiği resimler Dijital Sergi’ye dönüştürüldü “Eğitimle Daha İyiye” projesi kapsamında Ateşböceği eğitim tırlarında yer alan çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel duygularını resimleriyle ifade ettiler. Bu resimler de dijital sergiye dönüştürülerek MediaMarkt Türkiye’nin sosyal medya hesaplarından takipçilerle paylaşıldı.
Niğde Çocuk Korosu’ndan 23 Nisan’a özel şarkı Niğde Halk Eğitim Merkezi Çocuk Korosu; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için ’23 Nisan’ şarkısı hazırladı. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün ‘Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor’ teması ile ‘Minik Eller, Büyük Hayaller’ etkinliği çerçevesinde gerçekleştirilen projede 28 kişiden oluşan Çocuk Korosu, Koro Şefi Serdar Köşk eşliğinde 23 Nisan şarkısını ortaya çıkardı. Niğde Güzel Sanatlar Lisesi stüdyosunda kayıt altına alınan şarkının sözlerini okulun öğretmenlerinden Adem Korkmaz yazdı müziklerini ise Ersin Orhan ve Serdar Köşk yaptı. Çocukların ortaya çıkardığı eserle ilgili bilgi veren Koro Şefi Serdar Köşk; "Cumhuriyetimizin 100. yılında 23 Nisan coşkusuna bizim de bir katkımız olmasını istedik. Güzel Sanatlar Lisesi’nden edebiyat öğretmenimiz, Adem Korkmaz’ın sözlerini yazdığı, Ersin Orhan ve benim bestelediğimiz 23 Nisan şarkısını ortaya çıkardık. Bu eseri de stüdyomuza girip Niğde Halk Eğitim Merkezi Çocuk Korosu’yla seslendirdik. Video kayıtlarını, stüdyo kayıtlarını tamamladık. Yeni bir koroyuz, koroda 28 tane öğrencimiz var. Kasım ayından bu yana çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" dedi. Koroda yer almanın çocuklara sağladığı katkılardan da söz eden Serdar Köşk; "Çocuk korosunda çocuklarımız cümle becerisinin gelişmesinin yanı sıra aynı zamanda ses eğitimi de alıyorlar. Bu kısa süreli yolda çok büyük başarı elde etmiş olduk. Bu projeyle de bu başarıyı taçlandırmış olduk" ifadelerine yer verdi. Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Çetin ise; "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yer aldığı 22-26 Nisan tarihleri arasında geleneksel sanatlar ve kültürel mirasımızın tanıtılması, öğrencilerle yeni ilgi alanları oluşturulması ve yeteneklerini keşfetmeleri amacıyla Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, geleceğimiz olan çocuklarımızla buluşuyor temasıyla ‘Minik Eller, Büyük Hayaller’ adlı etkinlik gerçekleştirdik. Halk Eğitim Merkezimizdeki Çocuk Koromuz 23 Nisan şarkısını hocalarımızla birlikte besteleyip öğrencilerimiz söylediler. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.