GENEL - 15 Nisan 2019 Pazartesi 16:06

KGC’den Köse’ye hayırlı olsun ziyareti

A
A
A
KGC’den Köse’ye hayırlı olsun ziyareti

Karabük Gazeteciler Cemiyeti Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Karabük Gazeteciler Cemiyeti Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.


Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kaya, cemiyet yönetim ve denetim kurulu üyeleri Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.


Ziyarette konuşan KGC Başkanı Metin Kaya, “ Bizler yerel gazeteciler olarak kurumlarla bir nevi ortak çalışıyoruz. Bölgemizde bir eksiklik ya da güzel bir çalışma var ise onları ortaya koyuyoruz. Yani rehber oluyoruz diyebiliriz” dedi.


Cemiyet çalışmaları ve yönetim kurulu hakkında da bilgi veren Metin Kaya, Başkan Köse’ye başarı dileklerinde bulundu.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise, “Safranbolu’muz bir dünya kenti. Bu güzel kentte gerçekleştirilen hizmetlerin halkımıza yansıtılmasında, tanıtımında tabii ki basınımıza ihtiyacımız var. Bizler Karabük ve Safranbolu’da hizmet veren tüm medya kuruluşlarımız ile birlikte Safranbolu’muzu tanıtmaya, belediyemizin çalışmalarını anlatmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile nazik ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.