EĞİTİM - 21 Eylül 2021 Salı 17:12

Libya Büyükelçiliği Akademik Ataşeliği ile KBÜ arasında protokol imzalandı

A
A
A
Libya Büyükelçiliği Akademik Ataşeliği ile KBÜ arasında protokol imzalandı

Karabük Üniversitesi ile Libya Büyükelçiliği Akademik Ataşeliği arasında eğitimde iş birliği konularında protokol imzalandı.

Karabük Üniversitesi ile Libya Büyükelçiliği Akademik Ataşeliği arasında eğitimde iş birliği konularında protokol imzalandı.


Libya Büyükelçiliği Akademi Ataşesi Ezzeddin A.A.Arbi Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Libya Büyükelçiliği Akademik heyetini makamında ağırladı. Ziyarette, Libya Büyükelçiliği Akademik Ataşeliğiyle Karabük Üniversitesi arasında oluşturulacak akademik iş birliği ve Libya’dan KBÜ’ye gelecek öğrenciler için akademik çalışmaların işlevsel hale getirilmesi ve sürdürülmesini sağlayacak ilişkiler belirlendi. Protokolde ayrıca kültürel değişim programları, ortak akademik yayın, proje, konferans, sempozyum ve diğer bilimsel çalışmaların yürütülmesi konusunda mutabakat sağlandı.


Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. İzzet Açar, Prof. Dr. Mücahit Coşkun, Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Kerim Tanış hazır bulundu. Ziyaretin sonunda heyet Karabük Üniversitesi yerleşkesini gezerek bilgiler aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GAÜN’lü akademisyen Tunus’ta sergi açtı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay Tunus’ta sergi açtı. Başkent Tunus’un 150 kilometre güneyinde yer alan Monastir kentinde düzenlenen resim sergisinin açılışına GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay yanı sıra Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şemsettin Ziya Dağlı, Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, Tunuslu yetkililer, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Marina’da İlkbahar Festivali kapsamında kişisel resim sergi açan Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Tunus’ta açtığı sergiyle birlikte yurt dışındaki 9’uncu sergisi olduğunu söyledi. Sergi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Atalay konuşmasında, “Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 750. yılının anıldığı 2023’te düzenlenen çevrim içi sergideki eserleri fiziksel sergiye dönüştürdük. 400 eser arasından seçerek 38 sanat çalışmasını bu sergi için hazırladım. Sergideki eserlerim Hazreti Mevlana’nın felsefesi ve tasavvuf kültürünü anlatıyor. Aynı zamanda Hazreti Mevlana’nın dünyaya vermek istediği sevgiyi, barışı ve herkesi kendi toplumunda barış içerisinde yaşamasını çağıran bir iklimi barındırıyor. Sergide, Hazreti Mevlana’nın felsefesi, dervişin evreni temalı bir betimleme içinde sema ritüeli çok önemli bir ortak özellik, bu özelliğe bağlı olarak sema gösterisini tanımlayan ve onun felsefi duruşunu sevgi düşüncesini ele alan çalışmalarım yer alıyor” diye konuştu.