EĞİTİM - 23 Kasım 2021 Salı 17:29

Senegal Heyetinden KBÜ’ye ziyaret

A
A
A
Senegal Heyetinden KBÜ’ye ziyaret

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat Senegal’in çeşitli üniversitelerinden gelen akademisyenleri makamında ağırladı.


Görüşmede KBÜ ile Senegal’deki üniversiteler arasında yapılabilecek akademik iş birlikleri görüşüldü.


Senegal’de bulunan Virtual University, Universite Du Sine Saloum El-Hadj Ibrahima Niass, Universite Cheikh Anta Diop De Dakar, Universite Assane Seck de Ziguinchor’dan KBÜ’ye ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette, Malick Fall, Abdoulaye Dienh, Mouhamadou Mansour Dia, Alpha Oumarou BA, El Hadji Omar Ndao yer aldı.


KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat Senegal’den gelen heyete ziyaretleri için teşekkür ederek “Karabük Üniversitesini kendi eviniz gibi görmeniz bizleri mutlu ediyor. Senegal’deki üniversiteler ve KBÜ arasında öğrenci ve akademik personel değişimi ve ikili iş birliklerini arttırmayı hedefliyoruz. Dünya üniversiteleri arasında ilk bin bandında bulunan üniversitemizin kapıları sizlere her zaman açık.” dedi.


Heyet Başkanı ve Universite Cheikh Anta Diop De Dakar Öğretim Üyesi Malick Fall görüşmede “Karabük Üniversitesi olarak bizleri çok güzel karşıladınız. Yerleşkenizi ve laboratuvarlarınızı çok beğendik. Araştırmacılarımız, burada bilimsel çalışmalar yapabilir. Burada Amerika ve Avrupa’daki gibi bir akademik ortam gördük. Ülkemizde olmayan birçok bölüm KBÜ’de mevcut. Yaptığımız anlaşmalarla ortak bilimsel çalışmalarda üniversitenizin imkanlarını kullanmaktan onur duyuyoruz. Senegal’deki akademisyenler Türkiye’deki imkanların farkında değil, gerçekleştirdikleri akademik çalışmaları Fransa’da yapıyorlar. Bundan sonra yönümüzü Türkiye’ye çevirerek iş birliklerini artırmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.


Görüşmeye; KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Öğr. Gör Kerim Tanış katıldı. Ziyaret KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın hediye takdimi ile sona erdi.


Heyet ziyaretin ardından Karabük Üniversitesi akademik birimlerine ziyaret gerçekleştirerek bilgiler aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Evi yanan annenin yüzü yardımlarla güldü Eskişehir’de evinde çıkan yangın sonrası İhlas Haber Ajansı muhabirine verdiği röportajda zor durumda olduğunu belirten 4 çocuk annesi Ayşe Kaya’ya birçok yerden yardım geldi. Odunpazarı ilçesinde bulunan Emek Mahallesi’nde 4 çocuğuyla parka çıkan Ayşe Kaya’nın evinin mutfağında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıkmış, alevlerden dolayı evin başta mutfağı olmak üzere birçok bölümü kullanılamaz hale gelmişti. Eskişehir Valiliğinden Odunpazarı Belediyesine kadar birçok kurum ve dernek ailenin evine sıfır eşyalar alıp odaları yeniden dizayn etti. “Allah herkesten razı olsun” Aldığı destek için teşekkür eden Ayşe Kaya, “Çocuklarım için yatak odası geldi, yatak odam geldi, salonuma oturma grubu geldi. Diğer odamda aynı yenilendi, buzdolabım da geldi, çamaşır makinem yeni alındı, bulaşık makinesi alındı. Daha sonra mutfağımın içinde ölçü falan aldılar. Onlar da gelecek inşallah. Allah herkesten razı olsun. Çok teşekkür ettim. Odunpazarı Kaymakamlığı da yardım etti. Derneklerden, çevredekilerden duyan herkes geldiler bana, Odunpazarı Belediyesinden de, Eskişehir Valiliğinden de geldiler. Herkes yardımcı oldu. Çok mutluyum, Allah Herkesten razı olsun. Yani yardımdan alıyordum. Her şey sıfır alındı bana. Çatalından, bardağına kadar her şeyi yepyeni, çocuklarıma kıyafet, yatak odası, halılar her şeyi aldılar. Buradan da zaten ölçü falan aldılar. Allah nasip ederse bunları da yaptıracaklar inşallah. Allah herkesten razı olsun, vesile olan herkesten” dedi. “Hem kaymakamlık hem valilikten bu destekler geldi” Emek Mahallesi Muhtarı Sibel Akıl ise yapılan yardımlar hakkında, “İtfaiyeden gelen gerekli raporları hazırlatıp kaymakamlığa sunduk. Sağ olsun Kaymakam Bey çok ilgilendi. Aileye gerekli yardım destek yapıldı. Hem vatandaşlarımız hem kaymakamlık hem valilikten bu destekler geldi. Dernekler de yine aynı şekilde, herkese çok çok teşekkür ediyoruz duyarlılığından dolayı. İnşallah bu saatten sonra da aile daha da iyileştirilmeye gidildi. Yine halen takipte bulunuyoruz tabii biz bu konuyla ilgili. Şu an yani her şey yolunda. İnşallah bundan sonra da daha güzel olur, daha mutlu olurlar. İhlas Haber Ajansı’nın yapmış olduğu zaten haberden dolayı böyle bir, yardım kampanyası oldu. Çok teşekkür ediyorum kendilerine de. Sesimizi daha iyi duyurduk. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Elazığ Elazığspor’dan TFF ve Turgutluspor’a çağrı Elazığspor Kulübü, hafta sonu oynanacak olan Turgutluspor-TPAO Batman Petrolspor maçı için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) çağrıda bulundu. TFF 3. Lig 2. Grup’ta 2023-2024 sezonu hafta sonu oynanacak olan maçlarla tamamlanacak. Elazığspor Kulübü de TFF ve Turgutuspor Kulübüne çağrıda bulunarak, şaibeye yer verilmemesini vurguladı. Elazığspor Kulübü’nden yapılan açıklama şöyle: "TFF 3.Lig’de 2023-2024 sezonun bitimine 1 hafta kalırken, daha önce birçok maçımızda hakem hatalarından canı yanmış bir kulüp olarak Türkiye Futbol Federasyonu ve Turgutluspor camiasına açık çağrımızdır. Koca bir sezonun emeklerinin sahada karşılık bulmasını beklerken, gelen duyumların çok çirkin olduğu camiamızı derinden üzmüştür. 22 maçlık yenilmezlik serisiyle profesyonel liglerde her kesimin takdirini toplayan takımımız, topladığı puanları hakkaniyetle ve büyük taraftarının desteğiyle kazanmıştır. Umuyoruz ve diliyoruz ki cumartesi günü Turgutlu’da oynanacak Turgutluspor - B. Petrolspor müsabakası da hakkaniyetle oynansın ve hiçbir şaibenin olmadığı bir maç olsun. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bu önemli maçı naklen yayın programına almasını ve müsabakaya üst klasman hakemlerinin atanmasını talep ediyoruz. Sezonun büyük bir bölümünde performansıyla takdir toplayarak liderliği kovalayan ve 40 yıllık mazisiyle bugüne kadar hiçbir şaibeye karışmamış Turgutluspor Kulübü’nden ise camialarına yakışır bir şekilde mücadele etmelerini bekliyoruz. Gözümüz de kulağımız da cumartesi günü Turgutlu’da olacak."