POLİTİKA - 27 Kasım 2018 Salı 15:56

Ünlü iş adamı belediye başkanlığı için kolları sıvadı

A
A
A
Ünlü iş adamı belediye başkanlığı için kolları sıvadı

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler kapsamında aday adayları son viraja girerken, AK Parti’den Safranbolu Belediye Başkanlığı için aday adayı olan 80 yaşındaki ünlü iş adamı Şefik Dizdar, yaşlı olmanın dezavantaj değil avantaj olduğunu söyledi.

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler kapsamında aday adayları son viraja girerken, AK Parti’den Safranbolu Belediye Başkanlığı için aday adayı olan 80 yaşındaki ünlü iş adamı Şefik Dizdar, yaşlı olmanın dezavantaj değil avantaj olduğunu söyledi.


AK Parti’den Safranbolu Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Şefik Dizdar, yaşı ile ilgili yapılan yorumlar için, belediye başkanlığının maraton da koşulacak veya sırtından taş taşınılacak bir yer olmadığını ifade ederek,


“Burada zekasıyla, tecrübesiyle, tecrübelerin birikimi ile görev yapılacak güzel bir yer. Dolayısı ile yaşlı olmak dezavantaj değil avantajdır. Bunu böyle bilmek lazım” dedi.


“Sınıf üstü şehrin böyle yönetilmemesi lazım”


Dizdar, İHA muhabirine yaptığı açıklamada Safranbolu’da yaklaşık 4 yıldır Kültür ve Turizm Vakfında başkanlık yaptığını belirterek, “Arkadaşlarımla birlikte çok güzel konular yakalıyor, bunların uygulanması için belediyeye intikal ettiriyoruz. Becerebildiğimiz kısmı kendimiz yapıyoruz. Son zamanlarda kayyumla yönetilmesi ile çok büyük aksaklıklarla karşılaşıyoruz. Safranbolu’da inşaat ve benzeri şeyler durdu desek yalan olmaz. Bu nedenle kendimi başkanlığa Safranbolulu bir kişi olarak mecbur hissettim. Böyle sınıf üstü bir şehrin bu şekilde yönetilmemesi lazım. Kararların ve uygulamaların çok hızlı yapılması lazım” dedi.


“Otopark problemleri dezavantajlı duruma düşürüyor”


Dünya miras listesi arasında en iyi 20 kentten birisi olan Safranbolu’ya yaptığı yatırım ve projeleri ile tanınan LC Waikiki’nin ortaklarından Şefik Dizdar, belediye başkanı adayı olduğu takdirde çok sayıda projeleri olduğunu ifade ederek, “Safranbolu’da yaşayan bir vatandaş olarak sıkıntıları bizzat yaşayıp gören insanlarız. Burada trafik sıkışıklığı var. Bunun mutlaka bertaraf edilmesi lazım. Bizimki gibi turistik şehirlerde bu konu çoktan halledilmiş ama biz bir türlü halledemiyoruz. Yapılmış yapılacak birçok proje var ama uygulamaya konulmadı. Yangın olaylarında hep aciz kalıyoruz. Otopark problemlerinden dolayı çok dezavantajlı durumlara düşüyoruz” diye konuştu.


Cüzzamlılar deresinin, korunması gereken tabiat varlıkları olarak tescil ettirdiklerini söyleyen Dizdar, Safranbolu’nun çöplerinin derenin çevresine atıldığını ve bunun gibi konuların bir an önce halledilmesi için göreve talip olma kanaatine vardığını ifade etti.


“El sanatlarının geliştirilmesi için projelerimiz var”


Yerli üretimi arttırıcı hediyelik eşya konusunda da projeleri olduğunu belirten Dizdar, şunları söyledi: “Yeni hizmete soktuğumuz sanat evinde bu görülebilir. Bir kardeşimizin yaptığı, el sanatları, kendi elinden çıkardığı el sanatları orada sergileniyor. Orası sürekli sanat evi hüviyetini kazandırıp halkımıza o bilgileri aşılamak amacındayız. Çin malları yerine el sanatlarının geliştirilmesi için projelerimiz var.”


Dizdar Safranbolu’da yok olmaya yüz tutan mesleklerin var olmaya devam etmesi için onları teşvik edici birtakım kolaylıklar sağlayacak projelerinin de olduğunu kaydederek, belediye başkanı olsa da olmasa da hizmetlerine devam edeceğini belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi