GENEL - 03 Ocak 2019 Perşembe 13:50

Karaman’da 2018’de kaçak avlanan 156 kişiye 189 bin lira para cezası

A
A
A
Karaman’da 2018’de kaçak avlanan 156 kişiye 189 bin lira para cezası

Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, 2018 yılında kaçak av yaparken yakaladığı 156 kişiye 189 bin 966 lira para cezası kesti.

Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, 2018 yılında kaçak av yaparken yakaladığı 156 kişiye 189 bin 966 lira para cezası kesti.


Karaman’da Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü başta olmak üzere il ve ilçe jandarma komutanlıkları, belgeli avcılar, avcı dernekleri ve köy muhtarlıklarının da desteği alınarak av koruma ve kontrol çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 2018 yılında yapılan av koruma ve kontrol çalışmaları neticesinde, il sınırları içerisinde 156 kişi hakkında "Av Kabahati Suç Tutanağı" düzenlenerek idari yaptırım kararları ve tazminat cezası uygulandı. Av kabahati suçundan dolayı toplam 189 bin 966 TL para cezası kesildi. Merkez Av Komisyonu kararına göre de avda kullanılması yasaklanan araç ve gereçler arasında yer alan 32 adet tüfek ile mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere 4 adet otomobil, 1 adet kamyonet ve 1 adet traktörde el konuldu. Yetkililer, Karaman Şube Müdürlüğü av koruma ekibinin 2019 yılında da kaçak avcılıkla mücadeleyi etkin ve hassasiyetle yürüterek denetimlere aralıksız olarak devam edeceğini bildirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 1 - Tuzlaspor: 1 Trendyol 1. Lig’de. 31. haftasında Bandırmaspor evinde karşılaştığı Tuzlaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçtan dakikalar 36. dakikada Metehan ceza sahası içinde kaleci Kurtuluş’un müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Yiğit Arslan penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Doğan Can meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0 62. dakikada Hikmet’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Togui sağ ayağıyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-1 Hakemler: Yiğit Arslan, Emrah Ünal, Mehmet Sıraç Akpınar Bandırmaspor: Zafer Görgen, Djitte (Jozefzoon dk. 57) Emre Batuhan Adıgüzel, Mulumba, Cebio Soukou (Badji dk. 79), Metehan Mimaroğlu, Doğan Can Davas, Rahmetullah Berişbek, Anrea Sitoe, Levent Ayçiçek (Mustafa Çeçenoğlu dk. 78), Taha Batuhan Yayıkçı Yedekler: Akın Alkan, Emirhan Aydoğan, Aygün Özışıkyıldız, Mert Çelik, Mehmet Özcan Teknik Direktör: Yusuf Şimşek Tuzlaspor: Kurtuluş Yurt, Hasanalizada, Ba, Arvydas Novikovas, (Strel Mambra dk. 73), Hikmet Çiftçi (Gameli Awuku dk. 89), Aminu Umar (Sadık Baş dk. 89), Samet Asatekin, Togui, Gökhan Akkan, Mehmet Coşkun, Sekou Tidiany (Luka Stankovski dk. 65) Yedekler: Emre Koyuncu, Selim Ay, Muhammed Akarslan, Ali Baran Kanıçok, Mehmet Zahit Çınar Goller: Doğan Can Davas (dk. 39 pen.) (Bandırmaspor), William Togui (dk. 62) (Tuzlaspor) Sarı Kartlar: Mulumba, Batuhan Yayıkçı, Doğan Can Davas (Bandırmaspor), Kurtuluş Yurt, Tidiany, Hikmet Çiftçi W. Togui, Gökhan Akkan, Bahtiyar (Tuzlaspor)