GENEL - 05 Temmuz 2019 Cuma 14:41

Karaman’da domuz kuyruğu getiren avcılara kurşun hediye edilecek

A
A
A
Karaman’da domuz kuyruğu getiren avcılara kurşun hediye edilecek

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, oda tarafından sürek avı düzenleyen köylerde bir domuz kuyruğu getirecek avcıya destek amaçlı 10 kurşun hediye edileceğini söyledi.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, oda tarafından sürek avı düzenleyen köylerde bir domuz kuyruğu getirecek avcıya destek amaçlı 10 kurşun hediye edileceğini söyledi.


Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram yaptığı açıklamada, Karaman’da yaban domuzu sayısının artmasıyla özellikle ormanlara yakın bölgelerdeki tarım arazilerinden ürün alınamaz hale gelindiğini söyledi. Domuz avlamak için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünden resmi izinleri alarak, sürek avı yaparak mücadele edildiğini ifade eden Bayram, "Bilindiği üzere bölgemizde doğal hiçbir düşmanı olmayan yaban domuzları kontrolsüz bir şekilde çoğalmakta, çiftcilerimizin büyük emekler vererek yetiştirmeye çalıştığı tarımsal ürünlerimize ve arazilerimize büyük zararlar vermektedir. Domuzlar, meyve bahçelerindeki ürünlerle fidanlara önemli ölçüde zarar veriyor. Kuru tarım, sebze, yem bitkileri, zeytin gibi akla gelebilecek her türlü üründe önemli oranda kayıp yaşanıyor. Domuz sürüleri önceleri onlarla ifade edilirken şimdi bu sayı yüzlere ulaştı. Domuzlar ilimiz üreticisi ve ekonomisine büyük zarar vermekte. Bundan dolayı domuz avını cazip kılmak, sayıları artan domuz popülasyonunu azaltmak için yeni bir uygulamaya gidiyoruz. Uygulama çerçevesinde, avcılara, odamız tarafından bir domuz kuyruğu getirmeleri karşılığında 10 kurşun verilecek" dedi.


Sürek avlarının rastgele değil, gerekli izinler ve önlemler alınarak, bu konuda uzman ekip ve avcılarla beraber yapılmasının en doğrusu olduğunun altını çizen Bayram, "Bilgisizce ve rastgele yapılan sürek avlarında bazen insanlar ve çevremiz büyük zarar görmektedir. Bunun için avlarda mutlaka kurallara uyulması gerekir" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.