GENEL - 04 Ocak 2020 Cumartesi 13:49

KMÜ kütüphanesinden 2019 yılında 25 bin 887 kitap ödünç alındı

A
A
A
KMÜ kütüphanesinden 2019 yılında 25 bin 887 kitap ödünç alındı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığından 2018 yılında 21 bin 200 adet kitap ödünç alınırken bu sayı 2019 yılında 25 bin 887 adede ulaştı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığından 2018 yılında 21 bin 200 adet kitap ödünç alınırken bu sayı 2019 yılında 25 bin 887 adede ulaştı.


Üniversitenin akademik birimleri ödünç alınan kitap sıralamasında her yıl yarışırken Edebiyat Fakültesi bu yıl da ilk sırayı kaptırmayarak 5 bin 709 kitap ödünç alımı ile birinci sıraya yerleşti. Ödünç alınan kitap sıralamasında Edebiyat Fakültesini 2 bin 496 kitap ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi takip ederken Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ise 2 bin 300 kitap ile üçüncü sırada yer aldı.



“Kitapların 22 bin 518’i öğrenciler tarafından ödünç alındı”


KMÜ’den yapılan açıklamada, 2019 yılında 25 bin 887 kitabın ödünç alındığı KMÜ Kütüphanesinin verilerine göre KMÜ öğrencileri toplamda 22 bin 518 kitap ödünç alırken üniversitenin akademik personeli bin 989 kitap, idari personelinin ise bin 380 kitap ödünç aldığı belirtilerek, "Yine 2019 yılı verilerine göre akademik personel arasında ödünç kitap alımında 112 kitap okuyarak zirvede yer alan isim Edebiyat Fakültesinden Doç. Dr. Alaattin Uca olurken, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Ayşegül Güler 65 kitap ile ikinci, Eğitim Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Selvitopu 53 kitap ile üçüncü oldu. İdari personelin ödünç kitap alımındaki sıralamasına bakıldığında ise en çok kitap okuyan kişi 49 kitap ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığından Veysel Göktekin olurken Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinden Bülent Doğan 46 kitap ile ikinci, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığından Zeliha Gülmez ise 44 kitap ile üçüncü sırada yer aldı. Öğrenciler arasında ise Sosyal Bilimler Enstitüsü öğrencisi Emre Aktürk ve Edebiyat Fakültesi öğrencisi Satu Kılıç 54 kitap ile birincilik ipini göğüsledi. İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Vakkas Öztürk 53 kitap ile ikinci olurken Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi Dilek Gezer 47 kitap ile üçüncü oldu. KMÜ’de 2019 yılında en çok ödünç alınan ilk üç kitap sıralaması da belli oldu. Hasan Yılmaz’ın ’Gençler Bu Kitap Sizin İçin’ adlı kitabı en fazla ödünç alınan kitap olurken, Grigory Petrov’un ’Beyaz Zambaklar Ülkesinde’ kitabı ikinci, Mehmet Rauf’un ’Eylül’ isimli kitabı ise en fazla ödünç alınan üçüncü kitap oldu" denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Eğitim için diplomatik zirve İzmir’de, uluslararası öğrencilerin kentte yönlendirilmesi için konsoloslar ve Yaşar Üniversitesi arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Yaşar Üniversitesi, Dünya Konsoloslar Federasyonu (FICAC) ve Konsolosluk Erkanı Üyeleri Derneği ile eğitim için iş birliği protokolü imzaladı. Selçuk Yaşar Kampüsünde düzenlenen toplantıya; FICAC Temsilcisi ve İstanbul Jamaika Fahri Konsolosu Aykut Eken, Konsolosluk Erkanı Üyeleri Derneği Başkanı ve İzmir Güney Afrika Fahri Konsolosu Tamer Taşkın, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve İzmir Portekiz Fahri Konsolosu Ahmet Yiğitbaşı, Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller ve dernek üyeleri katıldı. Toplantıda; Güney Afrika, Portekiz, Litvanya, İzlanda, Malta, Jamaika, Fildişi Sahili Cumhuriyeti, Fas, ABD, Danimarka, Hollanda, Kolombiya, Pakistan, Gürcistan, Gabon, Slovenya ülkelerinin fahri konsolosları yer aldı. İmzalanan protokolle; dernek üyeleri ve yakınlarının Yaşar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde yer alan eğitim programlarından indirimli şekilde eğitim almaları, üyelerin temsil ettikleri ülkelerdeki öğrencilerin İzmir’e yönlendirilmesi, üyelerin ilgili ülkelerdeki prestijli üniversitelerle Yaşar Üniversitesi arasındaki Global Exchange ve Erasmus + programları için anlaşmaların yapılması konusunda destek sağlaması, dernek üyelerinin üniversitede düzenlenen etkinliklere konuk olması konularında anlaşma sağlandı. Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, "Eğitim yolculuğumuzu sürdürürken, öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımızın ve tüm çalışanlarımızın uluslararası ilişkilerini geliştirmeye büyük önem veriyoruz. Bu anlamda, Konsolosluk Erkanı Üyeleri Derneği ile üniversitemiz arasındaki çeşitli iş birliklerinin uluslararası ilişkilerin gelişimine de katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz" dedi. Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller ise "İzmir kültürlerin iç içe yaşadığı, çok güvenli, insanları çok sıcak, yaşam şartlarını nispeten karşılanabilir düzeyde bir liman şehri. İzmir’i dünyaya daha çok tanıtmalıyız. Eğitim ve kültür müşavirlikleri ve büyükelçiliklerimizle çalışıyoruz. İhtiyaç duyulan insan kaynağına da destek verme arzusundayız" şeklinde konuştu.
Antalya Ekolojik yaşama can suyu Antalya’da Muratpaşa Belediyesi çocukların küçük yaşlarda ekolojik yaşamla tanışabilmesi için ‘Doğa Temelli Gelişim Atölyesi’ başlatıyor. Türkiye’nin ödüllü ilk ve tek geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart başta olmak üzere, çevre çalıştayları, çevre festivali, deniz dibi ve yamaç temizlikleriyle çevrecilik faaliyetleri konusunda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Muratpaşa Belediyesi, şimdi de Antalya Orman Okulu ve Terapi Gelişim Enstitüsü işbirliğiyle Doğa Temelli Gelişim Atölyesi açıyor. Atölye eğitimleri ise Uzman Klinik Psikolog Selen Aktürk ve konusunda uzman ekip tarafından verilecek. 5-6 yaş grubuna verilecek atölye çalışması için Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, doğa bilincinin çocuklara erken yaşlarda kazandırılmasının, kaynakların bilinçsizce tüketildiği dünyanın geleceğini koruma anlamında ilk aşama olduğunu söyledi. Bilinçli nesiller yetiştirmenin önemini vurgulayan Başkan Uysal, daha önce belediyeye ait kreş bahçelerine kurdukları seralarda çocukların toprakla buluşmasını sağlayarak sebze yetiştiriciliği konusunda uygulamalı eğitim verdiklerini belirtti, çocukların ekolojik yaşamı yakından gözlemleme fırsatı bulduklarını aktardı. Miniklere atölye çalışmasıyla aşılanacak ekolojik yaşam bilinci için başlatılacak Doğa Temelli Gelişim Atölyesi’ne kayıtlar Turunç Masa üzerinden yapılmaya başlandı.